24 Mayıs 2010 Pazartesi

Sitem Yapmayın !!!

Benim için de bir yazı yazar mısın? dedi , en iyi aile dostum. “ Yazarım elbette ama sende bana anlayış göstereceksin ” dedim bende . Yazacağıma çok ihtimal vermedi ama ben hemen yazdım. Bu “ sitem ” konusu zaten çok uzun zamandır aklımda olan ve söylemek isteyip söyleyemediğim şeyleri biriktirmişti içimde.
.
Biliyorum , ben hayırsızlık etmiştim ve sonuna kadarda sitem yapmaya hakkı vardı. Ama ben böyle bir konuda haklı olsam bile , sitem yapmıyorum , yapamıyorum . Yapsamda şaka yollu takılıp asla kırıcı olmamaya , karşımdakini anlamaya çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki herkesin birşeylere yetişme çabası var. Bu arada ihmal ettiklerimiz de… Kafamızda öyle çok düşünce var ki , paylaştığımız ya da paylaşamadığımız , çözdüğümüz ya da çözemediğimiz...Bunları ne sıraya koyabiliyoruz , ne de araya sıkıştırabiliyoruz. Hata yapıyoruz biliyorum ama istemesekte yapıyoruz işte...
.
papatya Oysaki herkesle kolay kolay kurulamayacak türden ne sağlam , ne iyi dostlarımız var ve de iyi ki varlar dediğimiz . Peki şimdi ne oluyorda , birbirimize hiç zaman ayıramıyoruz hatta arayamıyoruz ? İşte bu noktada “ sitemler ” başlıyor. Biz geldik , siz gelmediniz de , biz aradık siz aramadınız da vs vs vs... Sonu yok inanın , yeterki siz sitem yapmak isteyin. Oysaki söylediklerinin aynısı hepimiz için geçerli , tek tarafa yüklenmek ne kadar doğru bilmiyorum. Tamam , bir taraf daha çok düşünmüştür , daha çok zaman ayırmıştır sürekli aramıştır sormuştur , bunu kabul ediyorum ve takdir de ediyorum ama bu diğer tarafın seni düşünmediği , istemediği , sevmediği , önem vermediği anlamına gelmemeli. Dostluklarda , tüm uzaklığa rağmen hissettiğin bağ çok kuvvetliyse bu işin , seni beni olmaz. Olsa zaten bunun adı dostluk olmaz. Kaldığı yerden sürüp gitmez , kopukluklar yaşanır arada buz dağları olur. Oysa bizler hiç birşeyi kaybetmeden aynı sıcaklıkta , aynı yerden devam edebiliyoruz , sadece arada kaybettiğimiz zamana söylenerek...
.
Ama bunca hayırsızlığıma rağmen beni yine de seven, aramayı ihmal etmeyen , gelen can dostlarıma , sizleri çok seviyorum diyorum. Bakmayın siz bana , benim kafam yerine pek gelmiyor , herşeyi dert edinince düşünecek şeylerim de hiç bitmiyor. Ama bilin ki kalbimde özel bir yeriniz var . Bana birazcık kızsanızda sevdiğinizi biliyorum . Ve diyorum ki ; “ Ne olur , ne olur sitem yapmayın ! haklısınız biliyorum , ama bilin ki takılmışımdır birşeylere , sadece sitem yapmayın yeter… ”

8 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Hayat sitemlerle dolu maalesef. Benimde bir huyum va rki o aramadı ben aramam, onun araması lazım, en son ben gitmiştim o gelsin, en son ben aramıştım o arasın diye hiç düşünmem. Seven insan, gerçek dost böyle düşünmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta hayatta hepimiz koşuşturmaca içindeyiz. Dediğin gibi birinin vakti olur arar, o an düşünür arar vs.
1 kişiye yüklememek lazım da o konudada katılıyorum sana.
Kimse kimseye sitem etmesin değilmi canım. Çok öptüm. Sevgiyle kal.

Demli Hayat dedi ki...

ozi,
artık kafan yerine gelsin.
yaşadıklarını, değiştirmek için bir araç olarak kullan....
değiştir artık.....

Adsız dedi ki...

şeker öptüm seni
pelin.....
ara beni görüşelim :))))

özii dedi ki...

Kız cadı sende mi :)))

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

bak bi kayboldun aradan 8 ay gecti. ben sitem ettim mi hic, cık cık cık...:P
birkac ay once yeni evlenen bir cift arkadasimiz, evlendikten sonra evlerini gormeye gidemedigimiz için, bize gelmiyorlar. buyuyunce gelirler belki diye umuyorum.
mesela yarin cocukluk arkadasim gizem ve ailesi evliligimizin ikinci yilnda bize nihayet "hayirli olsun"a gelecekler.
demem o ki; rahatlamak, anlayisli olmak, empati kurmak lazim. gelmis de gidememissin, ne onemi var? yeter ki gonuller bir olsun :)))

Handan dedi ki...

İnsan böyle şeyleri aramamalı ama Öziiciğim valla ben de bazen sitem ederim. Üzülüyor insan arayıp arayıp da aranmayınca hiç.

Meleğin Dünyası dedi ki...

Arayıp sorulmak güzel sevdiklerin tarafından.Ama ben de açık söyleyeyim sevdiklerimi arayıp sorarsam ben de beklerim karşımdakinden.Aranmasam kırılırım demekki düşünülmüyorum derim.Ama biliyorum ki benimde unuttuklarım benden beklenenler vardır.Oluyor işte zaman zaman yeri geldi mi düşündürüyor, üzüyor insanı.Sonuçta gerçekten dostluklar varsa kaldığı yerden devam edebiliyor herşey...

Adsız dedi ki...

şimdi ben ne desem sitem dersin:)
aynı şehirde yaşayıp en az iki yıl yoksa daha mı çok?görüşmemek ne bileyim biraz gerip demi?
Ama neyse temelimiz sağlam biz kopamayııızzzzz:)
seni seviyorum

Tanyer