2 Haziran 2010 Çarşamba

Kaçtık mı biz şimdi ?

Şu aralar okulda öğrenci bulmak mümkün değil. Koridorlar , sınıflar her yer sessiz sakin...Sanki erkenden tatile girmişiz gibi bir hava hakim . Hepsini , hafta sonu yapılacak SBS’nin stresi sarmış durumda. Kimisi evinde sınava hazırlanma telaşı içindeyken , kimisi de fırsattan istifade edip okuldan kaçma heyecanını yaşıyor. Hatta gelmeme işini o kadar abartıyorlar ki , her sınıfa numunelik 3-5 öğrenci düşüyor. Onlar da , ilk ders varken , ikinci ders “ biz kaçıyoruz ” diyerek yok oluyorlar. Yine de diyecek bir şey yok , devamsızlık haklarını kullanıyorlar. Umarım bu zamanı , ders çalışarak ve son tekrarları yaparak geçiriyorlardır. Gerçi bu düşüncemi çok az bir kısım için söylediğimin farkındayım ama benim umudum bu yönde…
.
Bugün de , ders arası boşluğumda karşıdaki cafeye geçip kahve molası vermiştim . Dersin başlamasına 10 dk. kala tekrar derse gitmek üzereyken , 3 kız öğrenci çığlıklar ve kahkahalar atarak koşar adımlarla okulun kapısından çıktılar. Ben arka tarafta kaldığımdan , beni görmediler. Belli ki ilk kez yaşadıkları bir tecrübeydi yani okuldan kaçıyorlardı. Ama sanki hapisten kaçmanın mutluğu içinde gibiydiler. Nasıl heyecan ve panik halindeydiler anlatamam. Zaten okulda kimse yokken , 3 kişi daha gitmiş ne olurdu ki ? Aralarından biri sevinçle bağırdı “ Kaçtık mı biz şimdi? hihihihi... ” Yakalandınız kızlar geri dönün diyecektim ama köşeden yok oldular :))))
.
Biliyor musunuz bir itirafta bulunayım. Ben ilköğretim ve lisede hiç okuldan kaçmadım , Ne kadar sıkıcı değil mi ? Bazen diyorum ki onu da yaşamak lazımmış :))) İtiraflarınızı alayım :)))

14 yorum:

Biraz dedi ki...

Ben de kacmadim ilkogretimde ya da lise de.
Sanirim okula gitmedigim halde gittim deme yalanini icime sindiremedim...bir de kacma ihtiyaci da duymadim galiba:)

ŞuŞu dedi ki...

Lise hayatım hep kaçak göçek geçti benim okul tüm gündü öğle arası 1 saat mola vardı,o bir saatlik moladan hiçç bir saat içinde dönemedim ben:)
Sürekli velimi çağırırlardı bende yalvar yakar ablamı gönderirdim:)
Okulumuzun müdürü babamın okul arkadaşıydı. En sonunda olay onunda kulağına gidince firarlarım anlaşldı ve hapis cezasına çarptırıldım:D
Şimdi delimiymişim neymişim diyorum,aklıma Öykü geliyor aman Allahım diyorum:)
Bir keresinde de Ortaokulda camdan kaçmıştık arkadaşımla ne heyecandı ama.Ertesi gün başımıza geleceklerden habersiz eve gidip patates kızartmış keyif yapmıştık. Bak ama ne kadar masummuşuz öziiciğim patates kızartması uğruna okuldan kaçmışız:)))

Paris dedi ki...

Ben de okuldan cok fazla kacmadim cünkü annem okula gitmiycem dedigimde hic git diye israr etmezdi rapor yazardi bana. Ama arada bir de olsa demirlerden atlayip kacmanin tadi baskaydi benim icinde :):)

Meleğin Dünyası dedi ki...

Lisede birkaç kere kaçmıştım itiraf ediyorum:)

özii dedi ki...

** Hımm sevgili Biraz bendensin . Ama ben sadece birilerine yakanırız diye kaçmadım amma korkakmışım :))))

** Şuşum sende az değilmişsin hani , Öykü bak annene neler yapmışşşş :))

** Sevgili Paris annemiz dr. galiba :))) desene torpil büyük yerden ...

** Meleğim seni gidi seniii , sessiz sakin kaçmaz demeyelim yani :))

Cocukla Cocuk dedi ki...

Yatılı okudum kaçacak yer yoktu:)) ama üniversitede böyle bir tecrübe yaşadım ve yakalandım! amaaan şimdi gülüyorum ama ne kötüydü..nerden nereye goturdun beni oziii:)

özii dedi ki...

** Çocukla cocuk , olsun zamanda yolculuk güzeldir şimdilik elimizden gelen bu :))))

yaw ben çok safmışım niye kaçmadım ki bir anım bile yokkk :))))

Handan dedi ki...

Lise üçe kadar neredeyse bir gün bile gitmediğim gün yoktu. Son sene bir gün kırk derece ateşle üçüncü dersteki sınava geldim. Ne bileyim ben ilk dersten sonra aileden yazı gelmesi gerekiyormuş. Müdür muavini hatun beni almadı okula. Hayır okul da 10 derslik, herkes birbirini tanıyor, bu arada hasta olduğum belli. Yok. Almadı. Neyse ki o sırada gelen matematik hocası halimi gördü de "Sen evine git, ben sınavı sonra yapacağım" diyerek beni gönderdi. Sonrasında ne zaman fırsat bulsam okulu astım. Yok, kaçmadım, dışarı da gitmedim. Evimdeydim yine :)

özii dedi ki...

** Handamcım eve gidince kaçmak olmaz kii ? heyecanı yok :))

Paşa dedi ki...

selamm aslında bende lisede bir kere kaçmıştım ve çok acemice olduğumdan çok tırsmıştım:)ilk ve son olmuştu.

Adsız dedi ki...

özii ben de ilköğretim ve lise de kaçmadım desem yeridir.Ama üniversitede acısını çıkardım.Kaçmak değil nerdeyse okula hiç gitmedim.

özii dedi ki...

** Paşam işin heyecanı tırsmakta zaten :))

** Sevgili taso üniversite hariç yaw orda bende çok kaçtımm

Handan dedi ki...

Hay Allah , demek ben de hiç kaçamamışım :D

guguk kuşu dedi ki...

ben de kaçmadım. okulu ve arkadaşlarımı hep çok sevdim. korkudan değil yani.