6 Mayıs 2011 Cuma

Zormuş bu iş...

Meğer ne zormuş akvaryum temizlemek. Nereden başıma sardıysam , eziyetine de katlanıyorum. Bir kere balık sevdası dedik düştük yollara ,yapacak birşey yok.  Ama ben zaten bütün yükün bana kalacağını biliyordum. Şimdi de bütün derdimiz aman ölmesinler , yavruları yemesinler , yok suyun sıcaklığıydı , yok suyun değişmesiydi  , filtre temizliğiydi derken sıra hastalıklara geldi .

Son günlerde biraz keyifsizler. Sanırım birinden bulaşıcı bir hastalık geldi ya da akvaryumun ortamından kaynaklı bir olumsuzluk var. Ama ben elimden geldikçe ortamın temiz olmasına özen gösteriyorum. Günde 4-5 kez ya da daha fazla düzenli olarak kontrolleri yapıp sayı alıyorum . Sağdan başlıyorlar saymaya . 5 japon ? burdaaa , 4 lepistes ? burdaaa . Peki ya 5 yavru ? buyydaaa :))) Bakıyorum ki asayiş berkemal hemen diğer kontrollere geçiyorum. 

Bu arada 2-3 lepistes kaybımız olmuştu hemen yerine yenisini almıştık. Meğer hastalık tespit edilmeden telafisi yapılmazmış. Doğru ya , mantıklı olan da budur zaten. Eğer bulaşıcı bir durum varsa neden hepsini yok yere telef edelim ki. Bu ilk hatamızdı ve şimdilik yenileme yapmama kararı aldık. Ancak , ilk göz ağrımız Gümüş'ümüz de kuyruk erimesi başladı ve o tülümsü görüntüden eser kalmadı , kuyruğu yolunmuş ve birbirine yapışmış gibi . Sanırım onu kaybedeceğiz ve ben Ege 'yi buna hazırlamaya başladım. Çünkü sadece ona "günaydın" sadece ona "iyi geceler" ve sadece onun hatırını sormalar var. Yani Gümüş hepsinden başka . "Tamam , üzülmeyeceğim" diyor ama her konuştuğumuzda da gözleri dolu dolu oluyor.

Bunun dışında , yavruluktan kaçarak hayat mücadelesine atılan yavrularımızda gayet sağlıklı görünüyorlar ve hatta 10 günde biraz büyüdüler bile diyebilirim. Diğerleri arasında fıldır fıldır gezip onlara meydan okuyorlar. Kısacası zor bir uğraşmış bu .Yaa ben akvaryum temizliğinden yola çıkmıştım ama yazı almış başını gitmiş. O halde burada kesip yayınlıyorum  , devamı sonra. Zaten çok yorulmuştum...

6 yorum:

Handan dedi ki...

Kolay gelsin Özii :)

Gezi/yorum... dedi ki...

Güzel şeylerin cefasıda çok olurmuş.. :)

SMİLENA dedi ki...

başınıza iş aldınız desene.bizde köpek aldık özii.yavru haski anca bir gün kaldı evde.sebebini sorma.her yere çişler kakalar yaptı.ben temizleyemem hergün diyince hakan geri götürdü aldığımız yere.bir de ev hemen koktu.acayıp zor bişeymiş.Berke hala zırlıyor.biraz büyüsünler öyle.kendileri baksın..
balık bakımı daha kolay ama temizliği de erkek işi bence.Bırak Sezo yapsın angaryaları.sen sadece sevgi kısmına katıl :)))))),,öptüm

özii dedi ki...

* Handancım teşekkürlerrr ama yardım lazımmm gelsene :)))

** Gezi-yorum , evet var böyle birşey sende haklısın. Söylenmemeyim değil mi ? ;)

*** Smicim , aldığım her parçayla , hazırladığım her şey bana aitti. Ona sadace "aaa ne güzel olmuş" demek düştü. Temizlesin diye onu beklersem balıklara yazık :)))

Cocukla Cocuk dedi ki...

ozii cim yavruluğunuz tül mü?
tülse cok cauk kirleniypr ama akvaryumun içindeyken kirlendiği belli olmuyor dikkat et..kolay gelsin :).

özii dedi ki...

* yok canım yavruluğumuz tül değil , plastik ince kafes gibi birşeydi ama içinde kaçtılar , bende ellemedim artık . Zaten bit kadarlar zırt orda zırt burda imkanı yok yakalamanın. bitkinin arasına kaçıyorlar :))