12 Ocak 2012 Perşembe

Çay mı , kahve mi ?

Çay , çok fazla tercih ettiğim bir içecek değildir. Yani içmem demiyorum ama içmezsemde aramam. Hani tiryakisi vardır günde 4-5 kez içer , her içişindede 5-6 bardak içer. Sabahtan akşama kadarda içse , "böyk" demez. İçmezse de baş ağrıları tutar. Mesela , annem böyledir. Günde 3 kez çay demler, gerçi 2-3 bardakla sınırlıdır ama içmezse baş ağrısı geçmez , öyle der ama ben anlamam :)

Bizim evimizde de çay sadece hafta sonları kahvaltıda içilir. Misafirimiz gelirse ya da ayda 1-2 kez akşamları canımız isterse. O da çok ender...Genelde tercihimizi kahveden yana kullanırız...

Ama bugün çay içmek isteyipte, içemediğim bir gün oldu. Okulda , ders arasında sürekli çay içildiğinden bende mecburiyetten içerim. Hem sıcak bir şeyler olsun , hemde boğazım yumuşasın diye. Bugün de öyle yorucu ve stresli bir gündü ki , sürekli bir koşturmaca içinde aşağıya yukarıya , indim çıktım. Hem nöbetçilik hemde son sınavların telaşı vardı. Bu arada 3 kez çay içmeyi denedim ama başarılı olamadım. Birinde çayımı alıp , üst kata çıktım . Üşümüştüm , içim ısınsın istedim. Ama öğrenciler yanıma gelip sorular sorunca sadece ellerimi ısıtabildim. Çay elimde soğudu , zil çaldı derken içemedim. İkincisinde , yine kattayım , çayımı aldım . Bir yandan sandviçimi yiyerek çayımı yudumluyordum ki , iki kız öğrencim merdivenlerden yukarıya hızla koşarak sevgi gösterisinde bulundular.

O arada " dur kızım , çay var , dikkat ! " diyene kadar bardak uçuşa geçti . Allah'tan tehlikeli bir durum yaratmadı ama o çay da öylece gitmiş oldu. Üçüncüsünde ise , bir velimiz geldi. Onunla konuşurken çay yine elimde soğudu. Sonrada gidip almaktan vazgeçtim.  

Ama ne yaptım biliyor musunuz ? Eve gelince ilk işim kendime çay demlemek oldu :) Ben bile inanamadım ama 2 bardak içtim , yetti de arttı bile. Bakalım bir daha ne zaman canım çeker ? Çaycıları ve kahvecileri görelim ...

13 yorum:

SMİLENA dedi ki...

kahveeeeeeee...bizde haftasonu içenlerdeniz şekerim.şu resimdeki kahvenin yanındakilerinden de ikram edersen hemen geliyorum içmeye.

hepimiz grip olduk bu ara,kimi sinüzit,kimi boğaz enfeksiyonu.dökülüyoruz.sizde durumlar nasıl...çok öpüyorum....

Handan dedi ki...

Haha benim neci olduğumu söylememe gerek yok sanırım :)

özii dedi ki...

** Gel Smicim gel buluruz birşeyler , kendime yasakladım ama ikramda sınır yok ;)

** Handanım ben senin için çay yaparım hatta eşlik de ederim . Sesimi çıkartmam yani...

öykü dedi ki...

ben çay çay çay ılle de cay dıyenlerdenım:)

özii dedi ki...

** Hımm Öyküm sende çaycı çıktın :)) seninlede içerim nolcakk :)

Aşk Güneşi dedi ki...

Çaaayylaarrr ama kahvesizde olmazz:))

özii dedi ki...

** Önce çay sonra kahve :))

Unknown dedi ki...

Her sabah hiç birşey yemeden içmeden önce kahvemi içerim...
İş yerinde iki kişi olduğumuzdan çay aklıma gelmiyor da evde ama yemekten sonra mutlak aklıma çay düşüyor ve iki fincan iyi geliyor :)
Bu arada seni çok özledim ben tadı damağımda kaldı ziyaretinin hadi bir daha gel sarılcam :)

Nero dedi ki...

Bende kahve diyenlerdenim ...hele türk kahvesi ise ııımmmm...ama çaycı arkadaşlarıma da eşlik ederim yani.öziim hatırlıyor musun küçükken annemler çayı demlerlerdi bizde isterdik içmek ilk demini içelimde sizede koyarız bakalım derlerdi ...bir gün senin evde intikam almıştık onlardan :))))hatırladın mı :)))

özii dedi ki...

**Fundam ben özledim canım ama ne zaman gelirim ki bilmiyorummm...

** Nerom , evet evet hatırlıyorum, özünü biz içelim siz sonra içersiniz hehehe...

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben de çaycılardanım kesinlikle..çay olmazsa asla olmaz:))

Adsız dedi ki...

:D ikiside olsa içerim,heleki öğrenciysen ve suan açlıktan geberiyorsan :d

özii dedi ki...

** Bu saatte su veya süt içip yatmak en iyisi ama :)))