5 Ocak 2012 Perşembe

Dibin kara...

Eve geldiğimde , evde mis gibi kestane kokusu vardı. Biraz haşlama , biraz da fırında yapılmış gibi bir kokuydu. Meğer bizim koca beyin canı kestane çekmiş ve haşlamak istemiş. Yani yapmadığı şey değildi ama bu kez yapmadığı bir şeyi de yapmış . 

Kestaneleri düdüklü tencereye koymuş ve haşlandığını düşündüğü zaman ocağın altını kapatmış. Ya da kapattığını düşünüp ocağın altını kısmış. Hemde uzunnnn bir süre ...O arada kestaneler suyunu çekmiş ve hafiften kavrulmaya başlamış. Kestaneler yanmamış ama maalesef ki düdüklüm gitmiş.

Şimdi ben , o düdüklü tencerede bir daha yemek yapabilir miyim , bilmiyorum. İçi simsiyah olmuş ve gözden çıkarabileceğim birşey değil. Ne yaptıysam çıkmadı. Çamaşır suyu ile kaynat demişler , olmadı . Sirke ve karbonatla kaynat demişler , olmadı. Bulaşık makinesi deterjanı ile kaynat demişler , o da olmadı.  Bir de çamaşır makinesi deterjanı ile deneyeceğim. Var mı başka bir yolunu bilen ?

14 yorum:

Handan dedi ki...

Çamaşır deterjanı en kötü kömürleşmiş çelik tencereleri pırıl pırıl yapıyor Öziicim. Bol toz deterjan dök, kaynat, kaynarken daha yumusayıp çıkıyor.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

uzun süre suda beklesin,bir de telle dene bakalım.Üff hiç sevmem bende bu işi.

öykü dedi ki...

dudukluye mı yanarsın kestaneler mı

:) gecmıs olsun ne dıyeyım

özii dedi ki...

** Handanım şimdi o işlemi yapıyorum bakalım ne olacak ?

** İçimden geldiği gibi , sorma canım yaa çok canım sıkıldı...

** Öyküm işin ilginci kestaneler yeniyor onlarda bir sorun yok hafif çıtır kıvamdalar.
Amam düdüklümm ahh :((

özii dedi ki...

Artık 4.yöntemden sonra dibi biraz biraz açıldı . Bu durumda test edip onaylanmış olup , bulaşık makinesi deterjanı ve çamaşır makinesi deterjanı bu konuda iyi...

Katre dedi ki...

tencere yanınca arayacağım ilk kişisin öziicim:))geçmiş olur inşallah bu işlermlerle. benimde çeyizimden bir çaydnlığım var sürekli yakıyorlar. özel çydanlık için metal parlatıcı aldım. ev ahalisi yakıyr ben parlatıyorum, ev ahalisi yakıyor ben parlatıyorum:))ben de metal parlatıcı tavsiye ederim.malum dışınıda parlatmak gerek;))

özii dedi ki...

** Parlatıcıda şart haklısın Katrem...

Adsız dedi ki...

tencerenin içine yemek tuzu ve su koyup kaynatırsan açılır diye tahmin ediyorum. Çok uzun zaman önce denemiş ve başarılı olmştum ..geçmiş olsun:)

özii dedi ki...

** Teşekkür ederim adsız arkadaşım :)) az çok çözdük çok azaldı...

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben cifle kaynatırım ama camasarı deterjanının daha iyi oldugunu yakın zamanda duydum..kolay gelsin :)

özii dedi ki...

** Çocukla çocuk, çok teşekkür ederim canım. Gerçekten çamaşır deterjanı iyi geldi.

SMİLENA dedi ki...

çöp galiba canım.çıkmaz yani..tecrübe konuşuyor...

özii dedi ki...

** yok yok kurtardım çok şükür. yemek pişirmemize engel olmadı. O kadar az ki , o da gider diye düşünüyorum...

MELTEM dedi ki...

ÖZOM SEN ŞİMDİ ONUN İÇİNE GECEDEN LİMON TUZU KOY SABAHA KADAR BEKLET YADA BU TUZLA KAYNAT BAKALIM NE OLCAKA ÇAYDANLIK KİRECİNE BİREBİR AMA BURADA NE OLUR BİLEMEM ÖPTÜM CANIM