16 Nisan 2009 Perşembe

Anlatamadım galiba ?

Kısa ve net cümleler kullandığımız halde , neden anlatmak istediklerimizi , anlatmakta zorluk çekeriz ? Bir de , çok yabancı ifadeler kullanmışız gibi , boş boş insanın gözünün taa içine bakarlar . Sanki biri " Ne diyon annem sen ? " der gibi bakarken , diğeri de " Nasıl anlamıyorsun annem? " ifadesindedir. Anlamamak için sanki üstün bir çaba sarfederler. Yoksa anlatanda mıdır kabahat ?

Bazen anlayamamak çok ilginçtir. Zaten herşeyi anlamak da mümkün değildir ya neyse. Kimisi uzun uzun cümleler kurar , işin özünü unutur , anlaşılmaz. Kimisi ne istediğini ifade edemez , çünkü kendi de bilmez . Kimisi herşeyi birbirine karıştırır , gerçekten anlatamaz. Kimisi gizemli gizemli anlatır , şifre çözmek durumunda kalır , parçaları bir araya getirene kadar çatlar durursun. Kimisi de bakışlarıyla anlatır. Anladın sen onu der gibi :) Bir de kaş göz işareti vardır “kalk ordan” ifadesi hani :P ama onun bu konuyla ilgisi yok . Sonuç olarak anlatılmak istenen her neyse anlatılır. Yeterki ne anlatmak istediğini bil . Bu arada ben ne anlatıyordum ?

Mesela beni inanılmaz şaşırtan ve güldüren bazı durumlar vardır. En çok okulda yaşanır ,o an , en basit cümleler bile kocaman bir soru işaretine döner .

** Kırmızı pilot kaleminiz var mı? Mavi var öğretmenim olur mu ? hıı ?!?
.
** Şikayet istemiyorum tamam mı? Tamam öğretmenim şikayet değil ama o bana hem vuruyor , hem de sövüyor...

** İstediğiniz sorudan cevaplamaya başlayabilirsiniz? Öğretmenim 1. soruyu yapamadım 2. soruya geçsem olur mu ?

** Oğlum bi koşuda git , şu fırından peynirli börek al gel tamam mı ? 5 dk. sonra gelir , masaya bir paket bırakır. Paket açılır ve ŞOK ! Paketten bir kalıp beyaz peynir çıkar. Ee börek nerde ? Börek bitmişti bende , peynir aldım ?!?! hııı çok güzellll , keşke yufka da alsaydın :))

** Oğlum topu , potaya atarken tek ayağının üzerinde sıçrayarak atacaksın . Sıra çocuğa geldiğinde sorar. Öğretmenim höplemeden yapsak olur mu ? Höplemeden ne demek oğlum ? Eee höpleemekkkk işte . Nasıl yani ?? Meğer hoplamak demek istemiş :)

16 yorum:

Belkıs dedi ki...

Harika kaleme gelmiş kelimeler :)
O kısa ve netliğin anlaşılmamasının üstüne birde yanlış anlaşılmak vardır ki orda yok olmak isterim ben :)
Bu arada bir kalıp beyaz peynirde koptum ben :)))

Meleğin Dünyası dedi ki...

Walla süper bir yazı kaleme almışsın arkadaşım.Anlaşılmamak benim sinir olduğum bir şeydir.Çünkü çok net olduğumu düşünürüm.Bi de leb demeden leblebiyi anlayanlar vardır ya benim favorim onlardır işte:))

Adsız dedi ki...

peynirli börek yerine peynir gelmesi çok komik.. koptum benn yaa yufka da alsaymış tam olacakmış ama düşünemedi heralde :))

zuzuların annesi dedi ki...

Özicim ne güzel yazmışsın,bayıldım.
Ve ben,en çok 'höplemekkk'i sevdim:)))

Biraz dedi ki...

Anlasilmamak var bir de bi kotusu de yanlis anlasilmak...hem de tamamen sizin kontrolunuzun disinda bir sekilde gelisen olaylardan dolayi yanlis anlasilmak:)
bu arada "höplemeden" dikkatli bir sekilde yazdim yorumumum: ))

guguk kuşu dedi ki...

aslında beni en çok kzıdıran da 1 dakikada söylenecek birşeyi 10 dakikada anlatanlar. Bazen en sonunda "şimdi sen ne istiyosun bakalım, bir cümleyle söyle" dediğim oluyor ve tabi cümle çok kısa olsun.
Niye anlatamayız kendimizi, niye anlamazlar acaba: acaba anlatanın gerçek amacı anlatmak değil de oyalamakmıdır karşısındakini ya da diğerinn zaten anlamaya mı niyeti yoktur.

özii dedi ki...

** Belkıscım haklısın gerçekten yanlış anlaşılmak korkunç bir durum . Bir de düzelteyim derken yanlış anlaması var ki oyy oyy

** Melekcim leb demeden leblebi diyen az kişi var be canım . Daha çok lebleb leb de kalınıyor sanırsam :P

özii dedi ki...

** Gülcan bende en çok peyniri sevdim neresinden dinledi lafı neye göre karar verdi bilinmez:)

** Banucum "höplemek" uzun süre kaldı bizimle , iyi güldük :))

** Birazcım off off deme o yanlış anlaşılmayı , düzeltene kadar her kelimeyi yine yanlış anlıyor , sonra da çık işin içinden çıkabilirsen . Her kelime olay !
höplemek yasaktır ona göre:P

** Guguk kuşum , hakikatende öyle, çatlatır insanı , ne diyeceksen de çek git. Ruhunu teslim ediyorsun çoğu zaman , "anladım tamam diyip çok duymadığım olmuştur "

Paşa dedi ki...

ne güzel değişik bir yazıydı tebrikler sana:) BİLMEM ANLATABİLDİMMİ? :))

Belgin dedi ki...

Özii, ben pernirde takildim kaldim, hala gülüyom:))

özii dedi ki...

** Gül Belginim gül , gülmek güzeldir. :D
Böyle böyle neler geliyor bilsen ...

Handan dedi ki...

Ha ha ha :D

Geçenlerde ben de mutfaktayken kapı çalınca Bilgehan'a "kapıya bakar mısın oğlum" dedim. Kapı hâlâ çalıyor. Bir hiddetle fırladım mutfaktan. Bizimkisi kapıya bakmış meğersem :D Gözleriyle yani. E bende kabahat, kapıyı aç oğlum dememişim:D

özii dedi ki...

** :))) Ayy bunların hepsi aynı Handancım . Benimki de yapıyor böyle şeyler, yok yere sinir ediyor ...

GeCe dedi ki...

ayh güldüm şimdi çocuklar neyse de bazı yetişkinler daha beter oluyor hhihih

denizanasi dedi ki...

:))) ben en çok peynirli böreğe bittim. aslında ne güzel bir olay. mantığını kullanıp kendince bir çözüö bulmuş:)

Primarima dedi ki...

Bu kırmızı mavi durumu hep yaşanır ama sınıflarda:)))
bende demişimdir öyle hatırlıyorum mavi olsa olurmu?
cok tanıdık geldı valla:)))