17 Nisan 2009 Cuma

İzindeyiz , daima seninleyiz...

Yüreğimin en güzel köşesinde yer alan , her gün , her saat karşımda duran , o derin mavi gözlerin sahibi O . Bazen gurur ve mutluluk dolu bakışınla geleceğe umutla bakarken , umudumuzu kaybettiğimiz zamanlarda yine o anlamlı bakışınla göz göze gelip , yılmıyoruz. Çünkü gücümüzü senden alıp , daima senin izinde olan çocukların ve geleceğin biziz diyoruz. Senle var olduk ve yola senle de devam edecek , o gurur dolu bakışların korkuya dönüşmesine izin vermeyecek , bize verdiğin emaneti , en güzel şekilde geleceğe taşıyacak bizler bunun için her gün ant içiyoruz. Çünkü biz Türk’üz diyoruz .

Yeni nesillere sevgini , bilgini , ileri görüşünü , adaletini , insana verdiğin değeri anlatarak , seni her türlü yaşatıp , yaşayacağız. Bugünlerimizi yaşayabiliyorsak , sayende diyebiliyorsak , özgürlüğümüzün önemini de kavratacağız. Gözü kara , cahil insanlara geleceğimizi teslim edip , bu emanete asla zarar verdirmeyeceğiz.

Onu anlamaya çalışmak , daha çok çalışmak ve hep bir adım sonrasını düşünmek aslında... Tedbirli , düşünceli olmak , Ülkemizi , diğer gelişmiş ülkeler seviyesine getirmeye çalışmaktır… Her ne görüşte olunursa olunsun , ortak hedefimiz bu olduğu sürece hiç bir gücün bunu yıkamayacağını , bilimi ve teknolojiyi kılavuz olarak belirlemiş bir önderin sözlerini göz ardı etmeden ancak bu şekilde ileriye giden yolun ufkunu görebileceğimizi de bilmeliyiz.
.
“Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafîdir . M.K.Atatürk " Bu fikirleri kabul ettirmek , bunu içinde hissetmektir işin özü . İsterim ki 7 'den 70 'e herkes onun gerçek değerini , amacını , insana verdiği değeri anlamaya çalışsın. Bu da bizim en büyük görevimiz...
Belki çok bilindik bir anekdot olacak ama her dinlediğimde çok etkilendiğim ve şimdilerde insan gibi değer görmeyen pek çok kişiye söylenmiş , tüyler ürpertici sözleri düşündükçe yazmak istedim. Burada önemli olan kim olduğu değil , ne yaptığıydı çünkü. Ama anlayana ….
.
Atatürk gittiği her yerde , az bir okula uğrarmış .Gençlerle ve öğretmenlerle konuşmak O’nun en büyük zevklerindenmiş. Yine bir gezisi sırasında , bir köy okulunun önünden geçerken arabasını durdurmuş ve yanındakilerle beraber okula sonra da sınıfa girmiş. Genç bir öğretmen ders veriyormuş. Atatürk’ü görünce hemen ayağa kalkıp , büyük bir heyecan ve sevgiyle yerini ve sözü O’na bırakmak istemiş. Atatürk:
.
-"Hayır. Yerinizde kalınız ve dersinize devam ediniz.Eğer izin verirseniz biz de dersinizi dinlemek ve bilginizden yararlanmak isteriz.Sınıftaki yerinizi ve sözünüzü almak kimsenin hakkı değildir.Sınıfa girdiği zaman Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir." demiş.

** Sevgili Öykü ile başlamış olan bu güzel paylaşım , dalga dalga büyümeye devam edecek. Yazan herkese Teşekkürler...**

10 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

canımm ne güzel anlatmışsın...

Belgin dedi ki...

Canimsin, canim, seni cok seviyorum:))

GeCe dedi ki...

onun gibi bir insan bir daha dünyaya gelmez şanşlıyız ki bizim liderimizdi

İlknur dedi ki...

Özicimm,çok hoş yazmışsın...

Biraz dedi ki...

Aynen oyle!
Sevgi ve selamlarimla.

zuzuların annesi dedi ki...

Süper olmuş Öziicim...Yüreğine sağlık...

denizanasi dedi ki...

O olmasaydı acaba şu an yapabildiklerini yapabilirler miydi? bu kadar rahat atıp tutabilirler miydi?

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Keşke hiç ölmeseydi, bu ülke bu durumlara hiç düşmeseydi...

Cocukla Cocuk dedi ki...

biz de yazdik dun...cok guzel yazmıssın anlatmıssın...yazanların coklugunu gordukce cok seviniyoruz

papagangibi dedi ki...

az önce bir blogda dinci de atatürkçü de aynıdır saçmalığında yorumlar, cydd üyeleri tutuklandıysa tutuklandı, saylan iyi bir insan diye ergenokon üyesi olamaz mı gibi beni dehşete düşüren zavallı bir dolu fikir okudum ve üzüldüm. ardından senin bu yazını okumak iyi geldi. ve bizim gibi insanların da az olmadığı düşüncesi beni rahatlattı. sana da bu kampanyayı başlatan arkadaşa da teşekkürler.