25 Nisan 2009 Cumartesi

Korkuyorum anneee...

Canım mı sıkılıyordu , al sana işte böyle sıkıntı giderilir diye kulağım çekildi. Sadece kulak olsa yine iyi . Tüm kanım , bedenim , herşeyim çekildi. Bir anda ne olduğunu anlamadan çığlıklar atarken buldum kendimi . Aman Allahım ne yapmalıyım ? Beynim döndü. Doğru dürüst düşünemiyorum ki . Dur özii dur sakin olmalısın dedim . 1-2-3- derin nefes ... Ama olmuyor ki elim ayağım titriyor. Ağlamaktan konuşamıyorum bile.

-“Tamam canım , tamam bi tanem şimdi halledicez. Dur ne olur ağlama. Nerde bu telefon şimdi ? Kahretsin , nerde bu çanta . Kimi aracaktım ben ? Doktor arkadaşımı . Hah tamam , buldum” Titreyen elle numarayı bulmaya çalıştıkça, numaralar daha da karıştı. Saniyeler , saat gibi geldi. Numarayı buldum , ara tuşuna bastım . Evet , çalıyor , çalıyor açıldııı tamam. “Merhaba Yaşarrr , müsait misin ? Ege 3 tane minik mıknatıs yuttu ne yapıcazzz? Bişey söyle ne olurrr?” , “Dur sakin ol , panik yapma! Hemen su içirip kusturmaya çalış , 5 dk . sonra tekrar konuşalım”

O arada Ege ağlar , ben ağlar , “Anneciğim ben şimdi ölücek miyim anneee...” diye ,

“Oğlum nereden çıkartıyorsun , dur ağlama , şimdi Yaşar doktorunun dediğini yapmalıyız. Kusman gerekiyor ama nasıl ? Ooff Ege'cim yaa , nasıl yuttun annecim , ne işi var onun ağzında...”

“Kusamam anneee , kusamammmm , kusamazsam karnımı mı kesiceklerr , çok korkuyorummmm anneee”. O böyle ağladıkça ben daha çok kendimi kaybettim . Ve tabiki kusamadan , doğru hastaneye acil servise gittik. Röntgen çekildi ve birbirine yapışmış 3 minik mıknatıs göründü. Mideye inmiş bile. Eğer yemek borusuna yapışsaymış yara açarmış. Ve çok şükür ki , midede olduğu için artık tehlikeli olmadığı , sadece ufak bir bağırsak yolculuğuna çıkacağı söylenince içim rahatladı. Şimdi bişeyde boncuk arar gibi mıknatıs aramaya başlayacağız.

Pekiii, o mıknatısın Ege'nin ağzında ne işi vardı ? Koca çocuk oldu ama hâlâ oyuncaklarını ağzına sokmaması gerektiğini , bir türlü anlatamadım gitti. Bu ona küçük bir ders oldu mu ? İnanın olmadı , çünkü ağzında yine oyuncaklarıyla yakaladım…

27 yorum:

Biraz dedi ki...

Coooook gecmis olsuh yahu!!!
Ne kadar kucuk mesela bas parmaginin tirnagi kadar mi yoksa kalem ucunun arkasinda ki silgi kadar mi?
bu arada lifli seyler de yiyin ki bagirsaklar daha bi calissin,...ve bagirsak yolculugu rahat gecsin.

bi de kac yasinda Ege?

GAMZELİ ANNE dedi ki...

çok geçimiş olsun canım :( ah bu çocuklar hiç ummadığın şeytanın aklına gelmicek şeyler yaparlar sende çok korkmuşssun üzüldüm canım sen dahada sakin olmalısın dicem ama biliyorum elinde değil anneyiz canım işte hele benimki sebepsiz yere keyfi naz için ağlasa bile acaba bilmeden bi yerimi acıdı ay napayım diye telaş yaprım:( Allahım bu kuzuları bizlere bağışlasın ve böyle güzel ve sevgi dolu anneleri başlarından eksik etmesin :)

zuzuların annesi dedi ki...

Öziicim çok geçmiş olsun,çocuk işte ne yaşı ne başı var!
Allah korumuş yine de...Neyse ki doğal yollarla atacak:)
Bununla geçmiş olsun canım...

Belgin dedi ki...

Gecmis olsun bir tanem, Birazinda dedigi gibi, yalniz birakmiyalim Miknatislari bu yolculukta:))

Tüh gene yetisemedim ilk yoruma gördünmü:))
Öptüm canim:))

özii dedi ki...

** Sevgili Biraz ,çok teşekkür ederim. Mıknatıslarımızın 3 tanesi sanırım aspirin kadardı diyebilirim. Yolcuklukta yalnız kalmasınlar diye lifli şeyler gönderildi zaten:)) bu arada Ege 8 yaşında:)

** Gamzelim sağolsın . Amin diyorum. Gerçekten de iyi korktum ama şimdi gülüyorum halimize.

özii dedi ki...

** Banucum çok teşekkürler . O doğal yol olmasa endoskopi filan zor iş ondan korktum zaten.

** Belgincim ilk yoruma yetişemezsin tabi. msn de bana laf yetiştirene kadar yorumu yazacaktın önce canım :))Çok sağol .

pinomino dedi ki...

öziicim çok geçmiş olsunnnn...
demek ki bu çocuklar 8 yaşına da gelse bunlar yaşanıyor.. o zaman ben pek heveslenmeyim önümdeki yıllar için..
yeniden çoook geçmiş olsunnnnn...

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

CAnım çok geçmiş olsun. Yaa Allah korumuş. Çocuk işte arlanmazlar yine koyarlar ağızlarına böyle şeyleri. Allahtan boğazına yapışmamış canım. Çok çok geçmiş olsun yeniden. Öptüm.

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Öziicim çok geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız...

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

coook gecmis olsun öziiiciiim. kankam da muzurluk sınırlarını aşmış bakıyorum :P
ikinizi de yanaklarınızdan kocamaaan öpüyorum,tekrar geçmiş olsun :))

ŞuŞu dedi ki...

özii çokkk çokk geçmiş olsun canım yaa.

Adı üstünde çocuklar işte ne yapacakları belli olmuyor. bununla geçmiş olsun.

İlknur dedi ki...

Öziciim, çok ama çok geçmiş olsun.İnşallah en kısa zamanda rahatlarsınız.Bununla geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

yaa ben Egemen ne zaman bırakacak herşeyi ağzına sokmayı derdindeydim şimdi umutsuzluğa kapıldım. Ege kaç yaşındaydı?
çok geçmiş olsun. ucuz atlatmışsınız..

guguk kuşu dedi ki...

geçmiş olsun canım, çocuklar byle işte, bende ışıkların sönük olduğu bir gece nohutları burnuma doldurmuştum da zavallı halam elinde lamba ile onları yavaş yavaş çıkarmıştı.Hep merak ederdim, burnuma tıkarsam nereye gidecekler diye:)

denizanasi dedi ki...

ah bizde de var bu dert :(((

çok geçmiş olsun. inşallah en kısa sürede o yolculuk sonlanır.

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun,çocuk çocukluğunu yapmış yineiAllah korumu.Can sıkıntın belkide bunaydı,hissetmişsin,sevgiler

GeCe dedi ki...

hay allah geçmiş olsun neyse ki riski kalmamış şu an yazıyı okurken çok telaşlandım bende

özii dedi ki...

Pinocum , Muhabbet çiceğim , Boogiecim , frambuazlı ruh pastam , şuşum , İlknurcum , Gülcancım , guguk kuşum , deniz annem , dünüm bugünüm , gecem hepinize çoook çok teşekkürler...

Biliyorum tek tek dönmeliyim ama tembelliğime geldi afedin :)

Bu arada yolculuk devam ediyor:P
Ve anladığım kadarıyla herkesin başından buna benzer şeyler geçmiş . Çocuk işte diyoruz. Ama 8 yaşında olunca daha mantıklı davranışlar bekliyoruz sanırım. Cüssesine bakıp yanılıyoruz. Neyse, kimsenin bu tarz olayları yaşamaması dileğiyle...

kurşunkalem dedi ki...

Çok geçmiş olsun,benim de en korktuğum şeylerdendir...

özii dedi ki...

Teşekkürler kurşunkalem ve hoşgeldin...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

CANIMM GEÇMİŞ OLSUN...HANİ BÜYÜDÜ DİYORUZ ,İNANAMADIM OKUYUNCA...

Katre dedi ki...

çok geçmiş olsun arkadaşım yaa. ah bu oğluşlar ah ah... bi daha böyle korku yaşamazsınız inşallah. çokta sulu gözsünüz. sen çocuğu daha çok korkutmuşsun farkındasın dimi?:))

Meleğin Dünyası dedi ki...

Okurken yüreğime inecekti özii ya.Ah Ege Ah.Bu çocuklar bizim yüreğimize indirecek bigün.Çok geçmiş olsun öziicim.Umarım Egecime bir ders olur ama...

Handan dedi ki...

Oyyy, çok geçmiş olsun. Bilgiç de bardak yemişti bir keresinde. Onda da mideye indikten sonra sorun yokmuş, eriyormuş midede. Bir keresinde de kalın kartondan çocuk kitabını kabını kopartıp kopartıp burnuna sokmuştuç Ömür törpüsü haydutlar :)

Anne İş'te dedi ki...

Sevgili Özii;çok geçmiş olsun .Yeni farkettim:(( En azından müdahaleye kalmadan sonuçlanmış olması güzel.Tuzlu su ise kusturmak için birebir.Ama tabi çocuklar içer mi?????

Kızkardeşim geldi aklıma.Hani bizim çocukluğumuzda kokulu silgiler vardı ya onları küçük küçük koparır burun deliklerine tıkardı!

Unknown dedi ki...

ooo! kuzum benim kıyamam :(
çok geçmiş olsun özii Egeciğe...
beter dertten korusun Allah...

Cocukla Cocuk dedi ki...

of of cok geçmiş olsun iyiki soylemiş yuttugunu yani korkup saklayabilirdi de bununla atlatmışssınız ya tekrar cok geçmiş olsun canım