7 Haziran 2010 Pazartesi

Bu da başka çeşit bir dilenci...

An itibarıyla okul işlerimi bitirmenin mutluluğu ve hafifliği içersindeyim. Sanki koca bir yılın bütün yükü bir anda uçup , gitti. Bu dönem , sistem çökmesine karşı alınan önlemler gereği 15 gün önceden herşey bitirilmiş oldu. Ve sanırım iyi de oldu . Zaten öğrencilerimiz de kendilerine tatil ilan ettiler. Okula gelen giden yok. Gelenler de ya not dilenmeye ya da muhabbete geliyorlar.

Şu not dilenme işini de hiç anlamış değilim. Ben hiç yapmadım , yapana da neden bilmem ama ters bir bakış atarım. Her öğretmene tek tek gidip , “ Karneme 5 gelirse Taktir Belgesi alacağım ” şeklinde duygu sömürüsü yapmaları , hiç hoş bir durum değil. Kendilerini fazla uyanık sanıyorlar ama bizim de aramızda konuşacağımızı , işin aslını anlayacağımızı hiç düşünmüyorlar. Halbuki daha da kötü bir duruma giriyorlar , farkında değiller. Öğrenci zaten sınıf içindeki her türlü tutumuyla bunu hak ediyorsa kimse notu ondan esirgemez , fazlasıyla verir. Benim bu konudaki görüşüm hep şu olmuştur. “ Herşey not değildir. Not için çalışmayın. Öğrenmek için çalışın. Not öğrendiklerinizle beraber sizi zaten takip edecektir ” derim. Ve hak edene de , sınavları kötü bile olsa iyi bir not veririm.

Ama sürekli derse ilgisiz olan , ukalalık yapan , devamsızlık yapan bir öğrenci böyle bir talepte bunulunca da tarafından hiç hoş karşılanmıyor. “ Ne yaptın ki ? ” diyesim geliyor. Gereği düşünülür , hak ettiğin kadarını alırsın der , gönderirim . Gıcık oluyorlar biliyorum ama Taktir Belgesi ancak hak edilirse alınır , yoksa zorla hak edilmez diye düşünüyorum. Dilenci gibi not toplaya toplaya belge mi alınırmış ?

7 yorum:

Handan dedi ki...

Valla bir senesinde bir puanla gitmişti takdir. Pek sevgili matematik öğretmenim -ki kendisi sınıf öğretmenimizdi- demez mi bilseydim verirdim ben o notu! Düşününce şimdi bile kızıyorum :)

özii dedi ki...

demek ki hak etmişsin Handanım

nur dedi ki...

VALLA BU KONUDA YEREDEN GÖĞE KADAR HAKLISIN ÖZLEM İNSANA HAK ETTİĞİ ZATEN VERİLİR ÇOK KIL BİR KARAKTER DEĞİLSE ÖĞRETMEN :)))))

fotini dedi ki...

Öğrenci milleti bu şekerim.Not deyince hiç bir engel tanımazlar sorma bilmez miyim:)

özii dedi ki...

:)) bence bize de kıl diyorlardır dedikleri olmayınca :)))

guguk kuşu dedi ki...

ben olsam hiç birine vermezdim:D

Unknown dedi ki...

ben de anlamam not ne ?
daha bir sefer gitmemişimdir öğretmenin kapısına
ayıptır söylemesi eyvallah etmem :)