26 Nisan 2011 Salı

Fanus cezası...

Şu aralar bütün derdimiz varsa yoksa akvaryumumuz. Aslında dert demek doğru olmaz , sadece acemi olduğum için dert ediniyorum. Yoksa neşemiz bile oldu diyebilirim . Toplamda 5 japonumuz , 5 lepistesimiz oldu. Ama lepisteslerden birini akvaryum dışına çıkarıp ona hücre cezası vermek zorunda kaldım.

Özellikle belirtmek istiyorum ki , tecrübe eden arkadaşlar japon ve lepisteslerin asla birarada yaşayamayacağını belirtmiş. Ama yinede bu durumdan hiç rahatsızlık duymadan gayet uyumlu yaşayan örneklerinde olduğunu okuduğumda riski göze aldım. Herhangi bir uyumsuzluk çıkarırlar mı diye de 2 gündür gözlem altında tutuyorum. Olur ya belki bizimkilerde uyumlu yaşayanlara örnek olurdu. Ama dedikleri doğruymuş. Lepisteslerden sadece birisi cadı çıktı. Cadı ki , hem de ne cadı...O minnacık boyuna bakmadan , sen git japon balıklarının kuyruklarını tırtıkla , kaç. Onlarda bir o yana , bir bu yana salına salına kaçışıp durdular yoksa o tülümsü kuyrukları kopacak ve çirkin olacaklardı. Zaten Lepisteslerin tek dertleri japonların kuyruklarıymış . Kıskanç yaratıklar nolacak :)

Baktım ki japonlara rahat yok , etrafında fırıl fırıl dönmeye devam ediyor. " Tamam " dedim " Senin suyun ısındı güzelim , gel bakiim sen şöyle fanusa doğru " . Ama balık aklı dersiniz değil mi , ben böyle zeki birşey görmedim. Sanki yakalanacağını anlamış , suçunu biliyormuş gibi de kaçtı. Gidip ısıtıcının arkasına saklandı , dibe ve köşeye en yakın yerlerden kamikaze dalışlar yaptı. " Bak sen şu , su cambazına...El mi yaman bey mi ? " diyerek zorlu mücadeleden sonra fanus cezası başlamış oldu. Şimdilik diğerleri de sorunsuz bir şekilde 2 ayrı grup halinde takılmaya devam ediyorlar. Fanusuda gözlerinin önüne koydum ki , bilsinler yoksa tayinleri çıkacak  :))))

5 yorum:

Handan dedi ki...

:D

öykü dedi ki...

Çok dınlendırıcı guzel bı sey yapmıssınız
hem onlarla ılgılenmek
hem de vakıt buldlukca ızlemek
oylesıne dınlendırıcı kı...

özii dedi ki...

** handan :)
** Öykü hakikaten dinlendiriyor ama bence şu an çok komiklerr :))

Cocukla Cocuk dedi ki...

ah bu lepistesler:)) degil japonun kuyrugu kendi yavrusunu bile yer bunlar, hem de dogurur dogurmaz:)) keyifli iş gerçekten, ugras dur oziicim:))

özii dedi ki...

** Valla baksana ciddi ciddi iyice sarpa sardılar bi de yavrular filan :)) hadi hayırlısı ...