2 Mayıs 2012 Çarşamba

pufff....

Duydular tabi benim yeni akvaryum hevesi içerisinde olduğumu, balıklarımında kalbi kırıldı ve beni teker teker terk etmeye başladılar . Şaka bir yana ama akvaryumum bu kez gerçek bir patlama yaşıyor galiba. İlk kez bu kadar fazla toplu kayıplar vermeye başladım.

Ara sıra hastalık nedeniyle gerçekleşen kayıplara alışmıştım ama bu kez durum biraz farklı. Acaba ben mi hata yaptım yoksa beceremiyor muyum diye düşünmeye başladım. 1 hafta içinde 6 balık birden kaybettim. Geriye kalanlarda daha ne kadar dayanır bilmiyorum. Zaten pek de birşey kaldığı söylenemez ama önemli olan yavruları kurtarmak. Sanırım bu kez suyun kalitesi iyice bozuldu . Suda bakteri oluştu ve yapılan su değişimleri de yeterli gelmedi. 

Zaten küçük akvaryumların en büyük sorunu , suyun kalitesini koruyabilmek. Bin defa dediler bana "geç büyük akvaryuma , kurtul şunu temizlemekten" diye . Ama dedim ya , olmayınca olmuyor. Şimdi acilen akvaryumun suyunun yarısını boşaltıp , balıklarımı bir kovaya almak , bitkileri sökmek , köklerini iyice temizlemek ,  kumu elekle iyice yıkamak ve yeni baştan kurulum yapmak . Pufff canım çok sıkkın, bu iş hiç kolay olmayacak...

11 yorum:

Handan dedi ki...

Kolay gelsin canım, ha gayret .

özii dedi ki...

Canım tşk ederim ama hala yapmadım suyu temizlemeye devam ediyorum.

MAVİADA dedi ki...

İNSAN OKURKEN BİLE ÜŞENİYOR.HİÇ BANA GÖRE DEĞİL.AMA SEN YAPARSIN.SEN BİR ŞEYE BAŞLADIN MI KENDİNİ VEREBİLİYORSUN.BEN SADECE İSTEYİP,PLAN YAPIP,HAYAL KURUP,KURUP,KURUP ÜŞENİYORUM.SANA ÇOOOOOOK KOLAY GELSİN.İŞİN BİR DE DUYGU YÖNÜ VAR TABİ.İNSAN EMEK VERDİĞİ BİR CANA BAĞLANIYOR SANA CEVAP VEREMESE BİLE.

Ebruli dedi ki...

Özlemcim kolay gelsin. Akvaryum sahibi olmak bayağı sorumluluk gerektiriyor.

özii dedi ki...

** Maviadacım bu sefer bir soğuma oldu ama toparlanmam lazım

** Ebrulim teşekkürler...

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben de epeyce bir balık kaybetikten sonra dip temizleyici ayrıca bakteri giderici bir ağaç parçası vs gibi bir suru sey almıştım
akvaryumun suyunu sık sık yenilemek ve içinde aksesuarlar varsa onları da temizlemen lazım...dip bucak temizlik yaparak kurtarabilirsin balıkları..

özii dedi ki...

** Şimdilik yarım yamalak gidiyor tatilde sil baştan kuracağım

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Sevgili Öğretmenim,okullar tatil oldu ama sende hala bir hareket yok?? (:

özii dedi ki...

haklısın canım yaa :( yazamıyorum bilmiyorum neden :??

Handan dedi ki...

ÖZİİİİİİİ.....

Bir çağırayım dedim :)

özii dedi ki...

*kızmaa banaaa biliyorum suçumu :))