22 Haziran 2008 Pazar

Çamlı Kahvede...

Kahvaltıların en güzeli , Pazar kahvaltısı bence.. Her şekilde çok severim ama , pazarları nedense bir başka severim. Hele bir de açık havada ise tadı bambaşkadır ... Özellikle de deniz kenarında... Gerçi bu durumda " doymak nedir " pek anlaşılmasa da yine de çok keyifli...

Tatillerinde en sevdiğim tarafı , bu. Uyanıyorsun , hazırlama derdi yok , herşey hazır , denizin dibindesin , işe yetişme telaşın yok , sakin sakin , tadını çıkara çıkara... Kahvaltı da yok yok .... Sana sadece keyfini çıkarmak ve yedikten sonra pişman olmak kalıyor. Çok mu yedim acabaa diye düşünürken , iş işten geçmiş oluyor tabiki..

Hafta sonları değişik alternatifleri değerlendirip , mümkün olabildiğince farklı bir ortamda kahvaltı yapmaya gidiyoruz. Geçen günde , uyandık , baktık ki ev çok sıcak , kahvaltı hazırlamak da zor geldi . Ne yapsak , ne yapsak derken soluğu Tirilye 'de Çamlı Kahvede aldık. Bütün Tirilye'yi kuş bakışı gören , gözünün alabildiğine masmavi denizle başbaşa olabildiğin ve o tatlı esintiyi hissettiğin şahane bir yer. Böylece Çamlı kahvedede kahvaltı keyfine varmış olduk . Süperdi .. Bu pazar nereye gitsek ki?

5 yorum:

Handan dedi ki...

Cana Tan'ın bir kitabında vardı orası. (Kitabı hiç sevmedim ama sevdiğim kısımlarını hiç unutmam:)

İzmir'de şehrin öteki ucunda bir yer vardı kahvaltı yaptığımız. Bir saati aşıyordu gitmek ama bal kaymak için değiyordu doğrusu :) Orayı özledim şimdi bak.

Adsız dedi ki...

biz hemen hemen her pazar sabahı ordayız...bazen bursaya dönüp tekrar akşam yemeğine gidiyoruz...havası çekiyor bizi oraya serin serin(kışın bile çok güzel)nası karşılaşmadık hayret...bizsiz gidersiniz haa alacağın olsun.hatta bir akşam giderken sizi bile aradık sizde gelin diye amaa bulmak ne mümkün ... başka sefere inş.

özii dedi ki...

Handan'cım bal kaymak mı dedin :( Ne olduysa hep onun yüzünden oldu zaten...:P

özii dedi ki...

Mani'cim ne zaman aradın bulamadın kız ? Cebim kapalı mı ki ? Olmassss ...Bir dahakine haberleşelimmmm...

Adsız dedi ki...

valla ben anlamam cebimde kaydı bilem var...