1 Ocak 2009 Perşembe

Noel baba...

5 ya da 6 yaşlarındayım , o an 'a ait hatırladığım en renkli günlerden biriydi yılbaşı ... Kapı çalmıştı , koşarak gidip , açmıştım. Birden karşımda noel babayı görünce hem çok şaşırmış , hem de korkmuştum . O zaman Almanya ' dayız , yoksa o yıllarda noel baba , buralarda ne arar ? Noel Baba’nın elinde kocaman bir çuval vardı. Elini çuvala soktu ve bana bakıp ; " Aslında sana hediye vermemeliyim , çünkü anneni çok üzmüşsün , bana öyle söylediler " dedi.

Ben panik içinde anneme bakmıştım , o çocukluk rüyası kapıya kadar gelmiş ve bana hiç bir şey vermeden gidecekti . Hem annemi üzdüğümü nereden biliyordu ? Sanırım o andaki yüz ifadem öylesine üzgündü ki , elini çuvaldan çıkarıp gülümsedi ve bana noel baba şeklinde kocaman bir çikolata verdi. Çok mutlu olmuştum. Hemen annemi öperek , özür dilemiştim. Noel baba da başımı okşayarak, başka çocukların onu beklediğini , gitmesi gerektiğini söylemişti.

Daha sonra da , babamın beni kucağına alıp , apartmanın penceresinden havai fişek gösterisini izlettiğini hatırlıyorum. O kadar güzeldi ki , unutmamışım işte. Şimdi çocuk olmak varmış dedirten , güzel bir anı oldu benim için ...

** O noel baba da, apartmandan bir komşumuzmuş . Geleneğe göre , her yılbaşında çocukları mutlu etmek için bu tür etkinlikler düzenlenirmiş. Bence güzel bir şey...

16 yorum:

Benim Hayatim dedi ki...

Çok güzelmiş keşke bizim bina da da olsaymış bi Noel Baba. Çocukken herşey daha güzelmiş oysa ki tek derdimiz büyümekti :)

Adsız dedi ki...

şimdi, bu zamanda kapıya noel baba gelse aynı şekilde çocuğa çıkarıp ta noel baba şeklinde çikolata verse bizim zamane çocukları "amaa benn playstation istiyoruuum, scooter istiyodum yaaa" diye yakınıp o çikolataya bakmazlar bile. arsız mı yetiştiriyoruz çocukları ne? halbuki o zmanlar öylemiydi di mi?

SMİLENA dedi ki...

dün gelmedi mi noel baba ?

özii dedi ki...

** Benim hayatım , haklısın büyümek istemiyormuşum oysaki ...

** Gülcan , çocuklarımızı doyumsuzluğa alıştıranlarda suç :P

** Dün gelmedi smilena'cım...

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Ne güzel bir anıymış canım. Keşke öyled eşimdi çat kapı gelse gerçek noel baba değilmi. Mutlu yıllar canım.

parka dedi ki...

Mutlu Yıllar

papagangibi dedi ki...

çok güzelmiş :)

nilay dedi ki...

Mutlu yıllar diliyorum :)

Paşa dedi ki...

noel baba fikri gerçekten iyiymiş de şimdiki çocukları sanırım kandıramayız felaket arsızlar:)))

Burcu SezeR dedi ki...

Hiç inanmadım noel babaya... Nedenini tam bilmesem de herhalde tom ve jerry neden yoksa ondan diye düşündüğümü hatırlıyorum. :)

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

yaa ben de istiyoruuum, corabımı hediye doldursun istiyoruuum...

Ebruli dedi ki...

O yaslarda ne guzel bir ani yasamissin. Super bir hatira bence. Ben de boyle bir seyi yasamak isterdim...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

çocuk sevindirmek gerçekten ne kadar önemli bak yıllar sonra hala hatırlanıyor..

Su İzi dedi ki...

iyi yıllar dilerim öziicim...
umarım böyle sürprizler hayatından hiç eksik olmaz.:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok güzelmiş, yabancılar küçük mutluluklar üzerinde daha fazla kafa yoruyorlar gibi geliyor.
Mutlu Yıllar diliyoruz.

Primarima dedi ki...

Bunu yapanın bir komşu olmasına şaşırdım ve hoşuma gitti, ne kadar hoş bir düşünce, bizden birini düşündüm de şimdi, apartman allahın suratsız insanları ile dolu, bir kişiyi noel baba yapalım desek hatta para verceğiz filan desek yinede olmazlardı yahu :(