29 Nisan 2009 Çarşamba

Herşey yolunda ...

Programa pazartesi başladım ve herşey yolunda gidiyor. Hatta daha bir düzenli yiyebildiğim için , mutluluk bile duyuyorum. Aç kalmama hiç fırsat kalmadan , yeni bir öğün başlıyor ve zaman anlamadan geçiyor.

Sanırım bu konudaki tek sıkıntım , listedeki yemeklerin 1 gün önceden hazır edilmesi olacak. Aslında bu da benim yemek pişirirken işimi kolaylaştıracak . Çünkü artık "ne yapsam" derdi ortadan kalkmış olacak. Böylece tembellik yapmama da izin olmayacak. Zaten tembellik yapıp abur cuburla kilo alacağıma , mutfakta biraz zaman geçirip , kilo vermeyi tercih ederim. Sonuçta herşey sağlık için... (Çikolatayı götürürken sesim çıkmıyordu ama değil mi? )

Diyetisyenimle ilk görüşmemizde , neleri yemekten hoşlandığımı sormuştu. Bende en tehlikeli olanlardan başlamıştım . Çikolata , bisküvi , börek , kek , nescafe diye sıraladım. “Tamam. Yine yiyeceksin , yasak yok. Ama paket paket değil , kontrollü bir şekilde” dedi. Yoksa küçük bir paket eti cin nedir ki ? Hemencik bitiverir.

Haftalık listelerimden oluşan programı öziiceye ekledim. Daha öncede dediğim gibi bu bana özel verilmiş bir program. Ve yaklaşık 4 aylık bir süreç . Her hafta değişik bir liste ekleyeceğim. Listeler birbirine benzese bile ufak tefek değişikliklerle yenilenecek. Zaten 4 ay bitince de ne yemek gerektiği otomatikman biliniyor. Eğer yemek alışkanlıklarınız benimkine benziyorsa ve ilgilenmek isterseniz , emin olun katkısı olacaktır.

9 yorum:

Unknown dedi ki...

valla denemekten bir ziyan olmaz diye düşünerek listeyi de gayet kalabalık bularak başlayalım deneyelim derim ben de bırakırım iki gün sonra gibime de gelmiyor değil hani :)

SMİLENA dedi ki...

hemen bakıcam.oraya koymana çok sevindim.dur bakalım takip edebilecekmiyim..
demek alıştım....aferin şekerim....yaz sonu artık incecik oluruz inşallah.çok öptüm

Belgin dedi ki...

Öziim, hadi bakalim kolay gelsin:)) Yaz sonu birbirimize resimlerimizi göndeririz:)) Boydan resim cektirmeyi unutma:))

İlknur dedi ki...

Öziciimm, devamı diliyorum.Çok istikrarlı görünüyorsun.İnşallah böyle devam edersin...

GeCe dedi ki...

baktıma ama şimdilik ben kendi liste3me uymak zorundayım sanırım birçok kişi faydalanacaktır

denizanasi dedi ki...

heyooo .. bu azimle yaz sonunu bile bulmayacak gibime geliyor.. allahım bana da bu azimden azıcık gönder:)

#fatma# dedi ki...

blogumda bir şey var senin için uğrarmısın

Meleğin Dünyası dedi ki...

Öziicim ben de bi başlayayım bakalım.Becerebilirsem devam ederim.Çünkü yine aldım başımı gidiyorum bu abur cubur olayında:((

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

canım birtanesin sen...baktım şimdi süper olmuş.devamı gelsin ama bak...