19 Şubat 2012 Pazar

Sistem geri yükleme...

Bilgisayarımdaki sorun , dün geçici olarak çözülmüştü, bilgilerime ulaşamıyordum. Bu durumdan kurtulmak için "Sistem geri yükleme"yapmamız gerekiyormuş. Çünkü , bazı programların çalışmasını engelleyen başka programlar  Windows 7 ' nin çalışmasında bu tip problemler çıkartabiliyormuş. Bizde sistemi 2 gün öncesine geri yükleyerek , hiçbir bilgi kaybına neden olmadan sorundan kurtulduk. 

Bu konuyu özellikle paylaşmak istiyorum çünkü zaman zaman pek çok kişinin başına gelen tatsız bir durum . "Bunları bilmeyecek ne var?" diyenler olabileceği gibi insan başına gelmeden bazı şeyleri öğrenemiyor , mesela ben bilmiyordum öğrendim demekten de çekinmiyorum. O yüzden paylaşmak istiyorum. Bu tip konularda sorun yaşadığım zaman istiyorum ki , birileri benim yerime yapmasın. Bana anlatsınlar ben kendim yapayım , öğreneyim istiyorum. Yoksa götür pc'yi düzeltsinler çok kolay ama neden olduğunu bilmek ve nasıl düzeltileceğini bilmek istiyorum. Uzaktan yardımla bağlanıp bakalım dediyse de duymazdan geldim , "müsaitsen anlat ben yaparım" dedim. Sağolsun üşenmedi aşama aşama anlattı.

Neden 2 gün öncesine geri yükleme yapılmalı ? Çünkü sistem geri yüklemede uygun görülen tarih bu. Bazı durumlarda birden fazla tarih görüntülenebiliyormuş ama bendeki tek tarih, 2 gün öncesine ait olduğundan mecburen onu seçtim. Sistem uygun tarihi neye göre belirliyor ? Sorunsuz olarak çalıştığı en son tarihi görebildiği için

Peki ne yaptık ? İlk başta bilgisayarı dün anlattığım gibi açtık. Siyah ekranda "ctrl+alt+delete - Görev yöneticisini başlat - Dosya - Yeni Görev (çalıştır...)" açılan pencereye "expoler.exe" yazdık ve masaüstü aynen geri geldi. Sonra  "Başlat" menüsünde en altta "Programları ve Dosyaları Ara" yazan yere "msconfig" ( Sistem Yapılandırma Yardımcı programı) açtık. Orada açılan pencerede "Başlatma" menüsünde bilgisayar açılırken çalışan programları kontrol ettik. Gereksiz olanları devre dışı bırakıp etkisizleştirdik. Sonra yine "Başlat" menüsünden "Tüm programlar - Donatılar - Sistem araçları - Sistem Geri Yükleme" yaparak uygun tarihi seçtik ve sistem yüklendi. Yani yeniden başladığında herşey normaldi. Bilgileri yedeklediğime ve bunuda öğrendiğime göre daha da üzülmem herhalde... 

9 yorum:

FFatiHH dedi ki...

win7 de başlatın yanında ara kısmına sistem geri yükleme yaz çıkan listede sistem geri yükle yi seç. Bitti. Bu arada bilgisayara program kurmadan önce geri yükleme noktası oluştur ki problem olunca eski haline getirebilesin. Bazen geri yükleme noktası bulunmuyor zira.

özii dedi ki...

** Teşekkür ederim Kısaca Fd :)

parka dedi ki...

Ben bu sistemi kaldırmaya çalışırken, sen arkadaşlara geri yüklemeyi öğretiyorsun çok ayıp çok çok çok sana :)))))) bana bak cheese kek var ya, aştım ya, müthiş bir tatla dans ettim evin içinde valla :)))) püf noktalar için teşekkürler canısı.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

valla benim eski külüstürle haftada bir yapıyorduk bunu.Kesinlikle işe yarar.
Öpüldün Öziim.

öykü dedi ki...

Bu bılgıler ıcın hem sana hem de FD ye tskler:)

Adsız dedi ki...

sistem geri yükle yükle pcim kesin zaten ondan kafayı yedi

özii dedi ki...

** Karakalem hangi sistemi yok etmeye çalışıyorsun? anlamadım kii

Cheese cake mii ? waww aferin sana ben bişi demedim ki abartma lütfen . Afiyet olsunn...

** İçimden geldiği gibim , send eöpüldün canım :)İşe yaradı zaten dileirm tekrar olmaz.

** Öyküm ben teşekkür ederim , umarım birilerinin işine yarar. Ben nasıl dün aradım heryeri . Bilmeyince telaşe veriyor insan ...

**Ashley bence sorun başka birşeydir . Güveneceğin birilerine sorsan....

denizanasi dedi ki...

bu kadar çok internet kullanmama rağmen bilgisayardan hiç anlamıyorum özim.. iyi geldi bu açıklamalr.. ben de not edeyim..

Adsız dedi ki...

Ashley ,hani sen ben yokken ders çalşcaktın ? Yakaladım yine seni.