26 Mart 2012 Pazartesi

Sil baştan başlamak ...

Sil baştan başlıyorum gerçi bu farklı bir silme , farklı bir başlama ama ilkinden daha kötü . Yine de sızlandığımı sanmayın. Kendime kızıp sadece içimi rahatlatmaya çalışıyorum.

17 gün kadar oldu kas yırtılması olayı. Aslında işin bu bölümünde oldukça ilginç şeylerde olmadı değil. 1 hafta rapor alıp evde yatmıştım. Doktor dinlenmem gerektiğini , 24 saaten sonra buz tedavisini kesmem gerektiğini , kas gevşetici ve ağrı kesici içerek bu süreci geçirmem gerektiğini söylemişti. Böylede yaptım zaten. Bu süre içinde hergün daha iyiye giden ayağımla yere birazda olsun desteksiz basabiliyordum. İyileştim mi ? Evet son 1 haftada gayet iyiydim.

1 hafta geçtikten sonra aynı hastanenin farklı bir doktoruna gittik. Yıllarca spor sakatlanmalarında uzmanlığı olduğu için özellikle ona yönlendirdiler. Gayet güzel kontrol etti , açıklayıcı bilgiler verdi. Durum iyiye gidiyordu ama "kas zedelenmesi" diye başlayan hikayenin adı "kas yırtılması" olmuştu. 2. hafta herhangi bir şişme veya rahatsızlık verici durum olmadığı sürece rapor almama gerek olmadığını , fazla yorulmadan derslere girebileceğimi söyledi. Gezinmeyecektim ve merdiven çıkmayacaktım. Çocuk gibi mutlu oldum . Halbuki ben değilmiydim tatil tatil diye daha önce ağlanan. Al sana tatil. Ama böyle istememiştim ki keyfe keder kafa tatili olmalıydı. 

Her neyse buz tedavisine devam etmem gerektiğini , kasın uzamasına yardımcı olmak için ayağımı çalıştırmam gerektiğini , ağrı kesici kullanmamam gerektiğini aksi halde kasın iyileşmesini engelleyeceğini söyledi. Yani ilk doktorun söylediklerinin tam tersiydi. Ama nasıl ? Bize böyle demişlerdi , kem küm kalınca " Ne diyeyim , hiç birşey demiyorum" dedi arkadaşını zor duruma sokmamak için. 

O hafta hergün daha da iyiye giderek iyileştim ya da ben öyle sandım. Kısa yürüyüşler bile yapıyordum. Merdiven sorun olmuyordu. Çünkü ağırlığımı yinede sağ bacağıma vermemeye çalışıyordum.  Ancak ben işi fazla abartmış olmalıyım ki şu an yine evdeyim. Bu kez basmak bile mümkün değil, çok daha fazla bir acıyla , kasdaki ağrı hissi beni ağlatacak dereceye geldi. Dizimin arkasında da çekme başladı , baldır desen zaten büyük bir ağırlık hissi var. Şimdi sil baştan başladım ve doktorla randevu saatimi bekliyorum.

Canım öylesine sıkkın ki , topladığım bütün enerjiyi kaybettim. İyileşmekte olan kası , yeniden yırttım sanırım. Belkide bu kez daha uzun sürede iyileşecek. Gerçi bunlar tamamen benim düşüncelerim. Her zaman herşeyin en kötüsünü düşündüğümden oturduğum yerden senaryolar yazmak kolay. Bakalım doktor ne diyecek ?  

12 yorum:

Handan dedi ki...

Oooo Öziicim, çok üzüldüm. Geçti geçti canım.

özii dedi ki...

Handanım :( geçicek ama :((

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

ahh tatlım ne oldu sana?

özii dedi ki...

** canım aradığın için teşekkür ederim . doktor sonrası bilgi veririm...

Ferhat Bayram dedi ki...

GECMIS OLSUN

SMİLENA dedi ki...

inanmıyorum.bak işte ah ben bu doktorları napayım Özi.Hakana da tüm ilaçları kes bronşit falan değilsin kronik sinüzitin var demişler.biz kime inanıcaz yaaa.çok üzüldüm senin için.kıyamam .umarım çok çabuk geçer.kendine iyi bak..

parka dedi ki...

Gardaş sözü dinleyip gerekli özeni göstermezsen kendine böyle olur işte. Şimdi sakalımda var ama dinleyen kim. Bundan sonra dikkat et hiç olmazsa. Bol bol dinlen. Yoksa gelir öbür bacağının kasınıda ben yırtarım ona göre.

özii dedi ki...

** Çok teşekkürler Ferhat

** Smicim bu haftayıda raporla kapatıyorum işte bu sefer iyileşti diye fazla yüklenmişim.
Hakan 'a da geçmiş olsun ...

** Karakalem amanın sakın haa... Sen hele bi gel , dağları yırtarız ;) söz dinliyorum tamam işte bu haftada oturuyorum

A-H dedi ki...

cok gecmis olsun, acil sifalar dilerim.

denizanasi dedi ki...

umarım yanılıyorsundurrr.

Katre dedi ki...

Acil şifalar diliyorum ben de, ama kara kaleme şiddetle katılıyorum son derece istirahat etmeli üzerine basmamalısın. uzat bacğını dinlen ya oğluşunla eşin baksın sana biraz ne olacakki?Yaşlandğında bak çok pişman olursun şu günlerini kendine yeterine özen göstermediğin için;))

özii dedi ki...

** A-H Çok teşekkür ederim

** Denizanası biraz abartmışım haklısın sadece iyileşirken yormuşum biraz şimdi çok daha iyiyim şükür..

** Katrecim teşekkür canım. Baktılar sağolsunlar bir elim yağda bir elim balda misali :))