25 Nisan 2012 Çarşamba

Cevap geldiiii.....

Bir önceki heyecanlı bekleyiş yazıma beklediğim cevap nihayet geldi. Telefonun modeli ve kaybettiği yer hakkında verdiği bilgilendirmeler doğruydu. Hemen kendisiyle irtibata geçtik. O kadar şaşırdı , o kadar mutlu oldu ki , anlatamam. Meğer , kaybedeli 3 ay olmuş. Karlar eridiğinde bulunacağını az çok tahmin etmiş ama ona geri geleceğini asla tahmin etmemiş. Bulan "alır, götürür" demiş. Neredeyse yüzlerce kez teşekkür etti ve sesindeki şaşkınlığı ve mutluluğu anlamak hiç de zor değildi. 

İşte bu noktada durup düşünmek gerekiyor. Bir insan kendisine ait olmayan bir şeyi nasıl alıp sahiplenebilir ki ? "Ben buldum , benim oldu" diyebilir mi ? Onu sahibine ulaştırmak en büyük mutlulukken , almak hırsızlık değil midir? Belki sen , ben , o değil ama bunu yapan birileri var.  O yüzden hiç kimsenin kimseye güveni kalmamış. Nereden 3-5 kırpsamda kâra geçsem derdinde olan , fırsat kollayan birçok kişi var. Yani herkes herkesin gözünde potansiyel suçlu aslında. Hal böyle oluncada "giden geri gelmez" diye düşünüyor insan.Halbuki , elini vicdanına koyup düşünen , kendini o kişinin yerine koyan, nasıl canının acıdığını , nasıl içinin yandığını anlayan kişi , başkasına ait bir şeye el uzatmaz , uzatamaz. Kaybolmuş bile olsa...

Her neyse , o arkadaşı mutlu ettiğim için öylesine mutluyum ki , bu herşeye değer bir duygu. Hiç beklemediği bir anda telefonuna yeniden kavuşacak. Şu anda telefon kargoya verildi ve sahibine doğru kanat açtı  bile ;)

14 yorum:

ferulago dedi ki...

harikasın

öykü dedi ki...

canım benım sen ne ozel ne tatlı bı ınsansın

Aşk Güneşi dedi ki...

Süppeerr bi haber bu Özimm emeğinize sağlık:=)

özii dedi ki...

*** Canlarım benim harika olan , özel olan , süper olan sizlersiniz . Çünkü biz hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz. Bizler böyleyiz kıymetimizi bilsinler...
di mi ama ?? ;)

Handan dedi ki...

:) Güzel arkadaşım benim .

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Harika yaaa mutlu sona bayılırım ben.Bugün epey kişiye anlattım devamı yarına artık.:)

özii dedi ki...

** Güzel ve harika 2 kişi daha sizi seviyorum . Gerçekten çok mutlu bir olay . Belkide ben o çocuktan daha çok sevinmişimdir :))

FASLI dedi ki...

Olması gereken şeylerin adını iyilik yapmak koyduğumuzdan beri insanlar çok şey kaybetti. Annem küçükken sana ait olmayan bie şeyi alma demişti. Annemi mi kırıcam? :) Tebrik ederim sizi ve eşinizi... Yazılarını okuyorum, yorum yazmıyorum ama :)

A-H dedi ki...

valla super birsey yapmissiniz, tam umudumu yitirmeye basladigim anlarda boyle bir ornekle karsilasip neyse ki hala daha insan gibi insanlar var cevrede diyebiliyorum :))
bu arada buldugunu sorgusuz sualsiz cebe atanlari bende hic anlayamiyorum hic :(

özii dedi ki...

** Sevgili Faslı , ne kendimizi kıralım ne annemizi. Doğruyuz biz önemli olanda bu. Umarım herkes doğru olur...

** Sevgili A-H bende anlayamıyorum zaten o yüzden yazdım ya bunuda...

Bugün o arkadaş telefon açtı kargom geldi çok teşekkür ederim dedi. Bakım için servise vermiş. Eşimle beni davet etti . Bu işte böylece bitti.

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

kendi kadar gonlu de guzel insan :) Allah senin de isini hep boyle rast getirsin insallah :)

özii dedi ki...

** Amin canım hepimizin inşallah.

Ebruli dedi ki...

Keşke bu davranışın herkese örnek olsa. Kimisi kullanmayacak dahi olsa, sahibini bulmak için bile uğraşmaz. En çok yolda parasını düşürenlere üzülüyorum. Onları sahibine ulaştırmak imkansız...

özii dedi ki...

** Ahh sorma para düşürmek ve sahibini bulamamak en kötüsü gerçekten...