24 Nisan 2012 Salı

Heyecanlı bekleyiş...

Çocukluğumdan beri gizemli şeyleri çözmeyi , araştırmalar yapmayı , olur olmaz ipuçlarından bir takım sonuçlara ulaşmayı çok severim. Çok heyecan verici gelir bana. Şimdi ise gerçekten böyle heyecanlı bir bekleyişe girdim ve sonuç bekliyorum.

Olayı anlatayım. Eşim hafta sonları doğa yürüyüşlerine  katılır. Dünde böyle bir yürüyüş sırasında karların arasında iyi bir marka cep telefonu bulmuş. Kartını çıkartıp kendi telefonuna takmış ama pin kodu isteyince bilgilere ulaşamamış. Zaten telefon ne kadar süre karların içinde kalmış , donmuş mu , bozulmuş mu , ne olmuş bilinmiyor. Muhtemelen kayak yaparken düşürmüş ve tepede karların içine düşüncede beyaz telefonu farketmek mümkün olmamış.

Telefonu sahibine ulaştırmanın yollarını düşünmeye başladık. Telefonu açamadığımıza göre kart üzerindeki numarayı sorgulayarak başlamak gerekiyordu. Ama doğal olarak tüm bilgiler deaktif edilmiş olduğundan kime ait olduğu belli olmadı. İkinci olarak yapılacak iş , Emniyet'e teslim etmek. Ama bu şekilde o kadar çok başvuru vardır ki , ulaşır mı ulaşmaz mı bilemeyeceğim için  rahat edemeyecektim. O yüzden , ilk önce kendimiz ulaşmayı deneyelim istedim.

Sonra telefondaki bellek kartı aklımıza geldi. Çıkartıp , bilgisayara taktık. Belki yaptığımız doğru bir davranış değildi ama sonuçta sahibine ulaşmak için yapmıştık. Bu şekilde bazı dökümanlara ve yüzlerce fotoğrafa ulaştık. Artık telefonun sahibinin fotoğrafını ve ne iş yaptığını biliyorduk. Ama ne adres , ne de isim bilgilerine ait bir içeriğe ulaşamamıştık. Kaydedilmiş bir kaç fatura belki işimize yarayabilirdi. En azından faturadaki isimlerden ilgili kişiye ulaşmak mümkün olabilirdi. İşte bu sırada meşhur sosyal paylaşım sitemiz Facebook işimize yaradı. Faturadaki isme ait kişiyi bulursak bence telefonun sahibinede ulaşabilirdik. Aramaya başladım , yüzlerce benzer isim arasından öncelikli olarak fotoğrafından tanıdığımız kişiyi aradım. Birkaç denemeden sonra aynı şehirde yaşayan bir kişinin profil benzerliği dikkatimi çekti. İşin en güzel yanıda profili açıktı ve incelenebiliyordu. İş bilgilerine baktım ama yoktu. Paylaşmış olduğu fotoğrafları gözden geçirdim . Veeeee bellek kartındaki birkaç fotoğrafla benzerliğini görünce çok sevindim.

Fotoğraflardanda anlaşıldığı üzere , kayak yaparken birkaç pozu facebookta paylaşmış ve sonrada telefonu düşürüp , kaybetmiş . Kendisine açıklayıcı bir mesaj bırakıp , kartı incelediğim için de özür diledim . Şimdi heyecanla kendisinden haber bekliyorum. Oldukça şaşıracağını , tamamen umudu kesmiş olduğu telefonundan haber alacağını bilmek kimi şaşırtmaz  ki? Düşüncesinize cep telefonunuzu kaybediyorsunuz ve 2 ay sonra tesadüfen çok farklı bir yerden size haber geliyor . Bence bu çok güzel bir olay...

Buradan çıkarttığım önemli bir sonuçta , cep telefonlarımızın bellek kartına , bizi tanıtan bazı bilgiler bulundurmakta fayda olduğu. Kimin eline , nerede ve nasıl geçeceği belli olmaz. Sonuçta , " İnsanlık ölmedi , umut her zaman vardır " diye düşünüyorum...

8 yorum:

ferulago dedi ki...

Böyle bir durumda karta bakmanız gayet normal birşey. Gerçekten de sevinecektir sanıyorum. Oda arkadaşımı başına da şöyle birşey gelmişti. Oğlu telefonunu kaybetmiş, yenisini almışlar. Bir akşam hep alışveriş ettiği marketten geçerken market görevlisi durdurup "abla birşey kaybettiniz mi?" diye sormuş. O da telefonda kayıtlı resimlerden tanımış arkadaşımı. Sizinki ise tamamen umutsuz bir durumda telefonun yeniden gelmesi, bence sahibi de çok şaşıracak ve sevinecek. :)

özii dedi ki...

** Bende öyle düşünüyorum ferulagocum. Ne yalan söyleyim gözüm facebook mesajlarında :)))

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Harikasın ne diyeyim?? devamında ne olacak mutlaka bekliyorum.

Handan dedi ki...

Bundan şunu da çıkartıyoruz ki bellek kartlarından fazla özel bilgileri yok edeceğiz :D Gerçi ben telefonumu pek kaybetmem genelde tuvalete düşürmek suretiyle imha ederim :)(Ay bunu dedim ya şimdi , kaybediyormuşum falan. Öyle de batıl inançlarım vardır :)

Unknown dedi ki...

valla bravo Öziim olması gereken ama bizim hala ayakta alkışladığımız :)
öperim

özii dedi ki...

** içimden geldiği gibi devamı bugün geliyorr :)

** Aman Handanım dikkat et ama ben bulursam şanslısın ;)

** Fundam olması gereken bu zaten...

Cocukla Cocuk dedi ki...

sizin gibiler buldugu için çok sanslıymış...akibet ne oldu merakla bekliyoruz bakalım:))

özii dedi ki...

** Gitti gitti çoktan yerine ulaştı canım :))