5 Temmuz 2012 Perşembe

Her şeye de " he " denmez ki...

Bazı konular vardır ve konuşulması gerektiğinde mutlaka uygun zamanı beklemek zorundasındır. Öyle her konu ,her zaman her yerde konuşulmaz.Konuşulsa bile büyük ihtimalle olumsuzlukla sonuçlanır. Hani uygun zamanı kollamak veya nabza göre şerbet vermek vardır ya , bence buna dikkat etmek lazım.

Gerçi burada konunun önemi nedir? Zamanlama doğru mudur? En önemlisi konuşacağın kişinin psikolojik durumu bu konuyu konuşmak için uygun mudur?  Konuşurken doğru kelimeler seçilmiş midir? Gerekli ayrıntılar düşünülmüş müdür? Gerekli tüm maddi manevi hesaplanmış yapılmış mıdır ?

Belki böylesi çok ince ayrıntı olacak ama kaba taslak da olsa bir şeyler düşünülmelidir diye düşünüyorum. Yoksa öylesine söylenip "Sen hele bir olur de , gerisi nasıl olsa olur " diyerek riske doğru değildir. Yani ben olsam bu riski almam , alamam . Pek çok konuda birkaç adım sonrasını mutlaka düşünmek zorundayımdır  . Eğrisini doğrusunu , olurunu olmazını düşünüp sonra doğru karar vermeye çalışırım. 

Az risk alıp , az etkilenmek isterim. Ama diyorum ya bu tamamen konunun ciddiyetine bağlı. Hani bazı şeylerde vardır ki , düşünmeden "hadi, hemen " der karar verir , yaparsın . Ama maddi , manevi ve ailevi olarak ciddi bir konuysa mutlaka ama mutlaka çok düşünülmelidir derim. Herşeye de hemen " he" denmez ki :))

2 yorum:

Aşk Güneşi dedi ki...

ne hikmetse yazıyı üzerime alındım her şeye hee demesini beklemiyoruz kimsenin he denecek şey var denmeyecek şey var önemli olan bayır yukarı sürmeden kelimeleri açıkca konuşmaktır.

özii dedi ki...

Yok hayatım alınmana gerek yok. Konu farklı bişi , benim bir günümü yemişti ama ben haklıydım. Bilmediğim şeye he demem. İyikide dememişim daha hayırlı olacak inşallah...