11 Aralık 2012 Salı

Sonuç : Kahve keyfi bitti ...

24 saatlik holter gözetimi sonunda , 2 kez ufak çaplı bir çarpıntı kaydedilmiş. Bu da çok önemli bir durum değilmiş ama bu demek değildir ki herşey çok normal , git istediğini yap , ye , iç . Elbetteki bir takım sınırlamalar getirildi .
 
En başta kahve keyfim sınırlandı. Zaten günde 1 ya da 2 fincan keyif için içtiğim kahve , kalbime çok geldi . Çekemedi bu kadarcık kahveyi herhalde. " Ben yorulmadan,  usanmadan bütün gün çalışayım , sen otur kahve keyfi yap , olacak iş mi? "  dedi sanki. Neyse o da gitti , şimdi iyi olma sırası. Bir daha öyle dangul dungul atıp da adamın asabını bozma ...
 
Sonra aşırı stresli ortamlardan da uzak durmalıymışım. İyi ama nasıl ? Bunun için emekli olmam gerekmez mi?   "Kola , cips , kızartmalar , sigara , çikolata yok "dedi. Zaten onu yemem , bunu içmem derken "çikolatada dur" dedim. Diğerlerini aramam bile ama çikolatasız olmaz diyince gülüştük . Eğer çarpıntı devam ederse ritim düzenleyici bir ilaç kullanmam gerekecekmiş ama henüz değil. Konu böylece kapandı ama esas canımı sıkan sonrasıydı. 

Kalp romatizması geçmişim vardı. Bunu eski bir yazımda anlatmıştım . Yıllarca tedaviler , korunma filan derken 2 dereceden Mitral Kapak Yetmezliğim hala mevcut. Şimdilik müdahale gerektirmese bile boğaz enfeksiyonunu , diş iltihapları ve soğuktan korunmaya dikkat etmem gerek. Belkide ileride ameliyat kaçınılmaz olacak ama şimdi bunu düşünmek istemiyorum. Çay yok , kahve yok , stres yok ama olsun en azından spor yapmamda herhangi bir sakınca yok. İyi miyim iyiyim...

13 yorum:

Handan dedi ki...

Öziicim bu dediklerini hepimizin yapması gerekiyor aslında , en sağlıklımız sen olacaksın :)

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

cok cok cok gecmis olsun. insallah ilaca ve operasyona ihtiyac duymadan kalbinle barisik yasamaya devam edersin. zaten kahve cok da gerekli degil. yesil cayci oldum bak ben de. buluusr naneli yesil cay iceriz :)

özii dedi ki...

Canım benim hepimiz sağlıklı olalım. İnsan biraz olsun keyfi kaçınca anlıyor değerini. Yoksa ben mi çok kurmaya başladım? :))))

özii dedi ki...

Teşekkürler Ayşem , bütün bitkileri deneriz :)) ne yapalım yeterki sağlık olsun. Öpücükler...

özii dedi ki...

Sabah şekerleri dedikleri böyle birşey galiba ikinizide seviyorum :)))

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Çok geçmiş olsun Öziim yaaa.Üzüldüm şimdi dikkat et kendine.:(

ferulago dedi ki...

Kafeinsiz kahve oluyor mu? Bir şeye benzemez gerçi ama oyalar insanı :) Geçmiş olsun canım, iyi ki gitmişsin bak

özii dedi ki...

Teşekkürler canım..

özii dedi ki...

Kafeinsiz kahve var.Zaten ona izin var da köpüklü türk kahvesi yok :))

Unknown dedi ki...

öziim geçmiş olsun beterinden saklasın Allah..
buna da şükür ne diyeceksin...
öperim canım

özii dedi ki...

** Fundam teşekkürler bende öperim..

safransarı dedi ki...

Aman dikkat et kendine yahu..

özii dedi ki...

** Ediyorum edeceğim teşekkürler sevgili safran sarı