20 Mayıs 2013 Pazartesi

Bosu mix neyime ?

Yürüyemiyorum demiştim ya , sanki çok marifetmiş gibi onu anlatayım. Yürüyorum yürümesine ama ayağa kalktığımda kısa bir süre beklemem sonrada minik minik adımlar atarak acıya katlanmam gerekiyor.
 
Cuma sabahı erken bir saatte spor salonuna gitmiştim. Genellikle öğleden sonra ya da akşam gittiğimden sabahki stüdyo derslerine hiç katılamamıştım. Neredeyse 1 yıldan fazla zamandır , girdiğim dersler hep Zumba , Dans ve Pilates dersleri...O gün değişik bir ders olunca denemek istedim. Bosu mix dersi... Aslında bildiğimiz step gibi ama tahtası yok , yarısı kesilmiş pilates topu gibi ...
 
Hareketler aynı step hareketleri , tek farkı biraz daha denge gerektirmesi. Bu konuda sorun yok , alışkınım. Müzik başladı ,  gayet hareketli , eğlenceli , ısınma hareketleri vs. derken baldır kaslarımda aşırı yorgunuk hissettim. Zaten daha önce dans dersinde kası yırtmışlığımda varken neyime benim derse inatla devam etmek , anlamadım. Eğleniyorum ya kaptırdım kendimi . Dinlene dinlene devam etsem de yarım saat sonra pert oldum. Özür dileyerek dersten çıktım. O gün biraz yorgunluk hissetsem de akşama kadar sıkıntı yaşamadım.
 
Ancakkkk , sabah yataktan kalkamayınca , iki baldırımda da korkunç ağrı hissedince korktum açıkcası. Nasıl zorlamışım , nasıl anlatamam. Demek ki derse inatla devam etsem sürünecekmişim .Gerçi şimdide çok farkı yok , 3 gün oldu ama ben hala kaplumbağa hızında yürüyüp , acı çekmeye devam ediyorum. Ehh be özii , Bosu mix benim neyine ? Bildiğin derse gir , çık. Ya iki baldır kasıda yırtılsaydı , önceki gibi değnekle tek ayak bile yürüyemeyecektim.
 
Şimdi bu yazıyı yazarken ayaklarımı uzattım , gayet rahatım ama kalkarken çok zor olacak. Neyse bu da geçecek...

4 yorum:

Handan dedi ki...

Geçmiş olsun Öziicim. Spor yaparken kendimizden geçiyoruz valla. Ben de saba yürürken bazen dinlediğim müziğin de etkisiyle bir abartıyorum, günün gei kalanında Sürahi Hanım gibi hareket ediyorum sonra :) Aman dikkat canım.

özii dedi ki...

Teşekkür Handanim. Kendimizden geçip abarttığımız bir gerçek.
Birkaç gün daha . Bir de fırça yiyorum ne diye abartmışım ... sanki anladım cık cık cık...eğleniyorum :)))

Adsız dedi ki...

yıllardır sipor iyi bisey değildir diyorum benim gibi yiyip içip yatın diyorum kimseyi inandıramıyorum...

simdi bilimsel olarak kanıtlandı iste sayende ozi.

bizim bu bilimsel katkılarımız insanlığa ısık olacak:))

özii dedi ki...

Hıı oldu ben spor yapmazsam hiç yürüyemem kii , yuvarlanırım .

Zorlamadan yapabilirsem sıkıntı olmayacak ama herşey de bir anda olmaz kii...