15 Ocak 2014 Çarşamba

Alış ve veriş günü...

Malum , memur olunca ayın 15 ' i gibi bir durum var bizler için. Şu yerlere göklere sığdırılamayan zamlı maaşlarımızı aldık.Ama nasıl bonkör davranmışlar nasıl , anlatamam. Hani derler ya, " bozdur bozdur harca" bende aynen öyle yaptım.  
 
Ama yine de şikayet etmeyeyim. Düşünsenize zam dışında bize özel bir fark daha vermişler. 75 TL' lik bir artış. O da sadece Ocak ve Temmuz ayına özelmiş. Küçük bir hesapla , aylığa etki eden 12.5 TL'lik bir fark. Bu da eğitime verilen önemin göstergesi  olsa diyerek gurur duydum. Aileme de bir refah geldi ki sormayın , artık nereye harcayacağımızı bilemedik. Belkide yatırım filan yaparız ya neyse........
 
Sabah A bankamatiğine gidip maaşımı çektim. B bankamatiğine ödemeleri yaptım. Kalanı C bankamatiğine aktarıp kredi kartı borçlarımı ödedim. Gerçi kredi kartı kötü bir şey ama mecbur. Zaten hobi olarak kullanıyoruz :))) Sonuç , elde birşey kalmadığı gibi yine eksilerde olduğumu gördüm. :)))
 
Günün anlam ve önemine uygun olarak , güzel bir alış ama kötü bir veriş olduğu kesin. Ve tüm bunlar "ayağını yorganına göre uzat" sözü hesaba alınarak yapılan işlemlerdir. Extra yok. Zaten açılmaya imkan da yok. İstersen açıl , boğulursun. Hal böyleyken bile durum böyleyse ben daha ne diyeyim....
 
 

 

5 yorum:

cem dedi ki...

memur olmayan kesimler okumasın bak bu yazıyı, direkt verilecek cevap; size fazla bile, zaten yatıyorsunuz, çalışmıyorsunuz vs :))

ha memurlar arası da şöyle bi durum var, evet yatan var ama bizim kurum hiiiiç yatmıyor, en çok çalışan bizim kurum :))

velhasıl memur deyince akan sular duruyor meslektaşım ( en azından memur kısmından) :))

özii dedi ki...

** haklısın Cem . çalışır mıyız hiç , paso yatıştayız. Kaldı ki bizim çalışmamak ya da bugünün işini yarına sarkıtmak gibi bir lüksümüz yok :))

Mesela bu hafta sınav haftası. Ben bu işi sallarım kardeşim haftaya okurum de kolaysa :)) Sümen altı olacak şey değil yani...Neyse herkesin işi kendine zor işin içine girmeyen anlamaz zaten.

Bu arada yapılan açıklama şu ki en düşük memur maaşı 2,6 'in altında olmayacak demişler. Biz hangi kategorideyiz bulamadım. En düşük mertebeye bile ulaşamamışız...pes...

Handan dedi ki...

Öziicim öğretmenlerimizin aysonunu getirme derdi çözülmedikçe bu ülke hiçbir yere varamaz. Ah ah..

özii dedi ki...

sistem iyi olsa maaşıda geçerim... Bak iptal söz konusu . Hiç şaşırmadım. Ben önlemimi almıştım zaten...

Handan dedi ki...

Diyecek lâf bulamıyorum artık. İnanılır gibi değil..