22 Ocak 2014 Çarşamba

Son günler ama bize zor günler...

Karne öncesindeki son haftayı ben sevmiyorum ama öğrenciler çok seviyor.Herşey notmuş gibi düşünüp , ortalamalar verildi diye okula gelmiyorlar. Okul şu an gayet sessiz , sakin ...  

Her sınıfta 8-10 kişi var ya da yok. Bunu görünce bir sonraki gün diğerlerinide gelmiyor. Toplasan koca okulda neredeyse bir sınıf öğrenci ancak olur. Bu durumda en çok velilere kızıyorum. Onlar okulda ders olmuyor , dersler bitti diye biliyorlar , bizde öğrenci gelmiyor diye dert yanıyoruz.  Gönder çocuğunu o zaman ders yapmayan suçlu olsun...

Öğrencinin savunması çok basit. Öğretmenler ders işlemiyor ki ,neden gideyim ? Öğrenci gelmezse öğretmen sıralarda mı anlatacak dersi ? 2-3 kişiyle konu işlenir mi ? Eksik bırakamazsın ki mecburen sonra tekrar anlatacaksın. Bende çocuğunu zorla okula gönderen sıkıcı anne modeli oluyorum bu arada. "Offf anne offf hiç kimse gitmiyor ki , ben neden gidiyorum. Keşke öğretmen olmasaydın ? " Üzgünüm ama durum böyle . Belki son 2 gün için o da yıl sonunda tolerans gösterebilirim ama 1.dönem değil. 

Birde e-okul sisteminin sürekli öğrenciye açık olması öğretmenlerin işini zorlaştırıyor , stres yaratıyor. Filanca notum şöyle de, filanca böyle de , 1-2 puan verseniz Teşekkür alacaktım da , Takdir alacaktım da gibi dertleri hiç bitmiyor. Yıl içinde derse göstermediği ilgiyi alakayı , dönem sonunda kat kat gösteriyor. Ne yapayım böyle ilgiyi ?  "Hak etmek" diye birşey kalmadı. Eskisi gibi "karne alma" heyecanı da. Şimdi herkes her notunu görüyor. Karneyi neden basıyorsak ? 

13 yorum:

AsOrTiK dedi ki...

şu zamanda öğretmen olmak gerçekten zor. bizim zamanımızla mukayese edemiyorum bile. siz onları bekleyedurun, onlar kimbilir hangi kafede oturup kendi dillerince "geyik" yapıyorlardır.
anne-babaları hiç anlamıyorum, eskiden eti senin, kemiği benim diye yazdırırlardı okula, "şimdi yavuz hırsız evsahibini bastırır" misali, hep çocukları haklı, sürekli peşlerinde dolaşıp çocukları için adeta savaşıyorlar. eeee öğretmenleri kim savunup, koruyacak.
allah kolaylık versin. çok zor bir dönemde zor bir mesleği icra ediyorsunuz.
kolaylıklar diliyorum...
sevgilerimle

Handan dedi ki...

Okulun son haftası tüylerimi diken diken ediyor:( Her sene zorla çocuğunu gönderen annelerden biri de benim, ama sonuç tam bir fiyasko, kimse olmadığından ders işlenemiyor. Oysa derslerde o kadar gerideler ki. Bence işleyin derslerinizi arkadaşım, duyan gelir en azından.

özii dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Dönem her anlamda çok zor. Kaldı ki en çok davranış düzeltmek için uğraşıyoruz. Saygılı olsun , iyi iletişim kursun, başkasının hakkına saygı duysun saldırmasın!!! Doğru insan olsun.

özii dedi ki...

Aynen öyle Handan'ım. Bir bir hafta önce kendilerine tatil ilan ediyorlar

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

biz 1. sınıf olduğumuz için okuldan kaytarma gibi bir durumumuz yok üstelik öğretmenimiz ilk günlerdeki tempoyla derslere ve ödevlere devam ediyor Öziicim.
Sizinki de hakikaten zormuş.

özii dedi ki...

Evet canım bu konu daha çok orta kısımda sıkıntı oluyor :(

Unknown dedi ki...

bizim sınıf tam kadro hoş ben gönderirdim kimse gitmese bile...
son dediğine katılıyorum karnenin de haysiyetiyle oynadılar zamanından önce göstermekle...

özii dedi ki...

Fundam 1-2-3-4 hatta 5 bile tam kadro 6 dan 8 e doğru sayı artıyor :))))

MERVE dedi ki...

ay ben de bir atansam da bu problemlerle uğraşsam :)))

özii dedi ki...

Inşallah Merve hayırlısı olsun. ..

Klio'nun Şarkısı dedi ki...

Haklısınız. Oğlum 10.sınıfa gidiyor. Senelerdir dönemlerin son günlerinde ısrarla okula yollamaya çalıştım ama sınıfta sadece 2-3 kişi olduğu için bir noktada ben de bazen mecbur kaldım göndermemeye.
Oğlum 7.sınıftayken bir öğretmenimizle sorun yaşamıştık. Kimse gitmiyor diye derse girmeyip, MYP raporlarını hazırlıyormuş. Kalktım Müdüre Hanım'a gittim. Öğretmenin derse girmediğinden onun da haberi yokmuş. Ama müdür yardımcısı işin içinde, öğretmeni kayırıyor. Bu arada bizimkiler de SBS'ye gireceklerdi ve ben okula güvenerek kursa yollamıyordum oğlumu. Yani çalıştırmaları gerekiyor. Oturdum ağladım Müdüre Hanım'ın karşısında sinirden:) Çok da güzel ortaya çıkardım ama. İdare gereğini yaptı sonradan. Yani diyeceğim o ki, bazen veliler hatalı, bazen de öğretmenlerimiz. Çocukcağızların kabahati yok.
Sevgiler...

özii dedi ki...

O ayırımı iyi yapmak gerekiyor sizde haklısınız. Benim içim rahat en azından açık açık söylüyorum gelin konu anlatmak zorundayım diye . Ama kime söylüyorum. Bir bakmışım sınıfta 7 kişi var . Muhabbet ediyoruz tatlı tatlı tavsiyeler devam ediyor ;)))

özii dedi ki...

Galiba bazen öğretmenden çok "anne"oluyoruz :)))