1 Haziran 2009 Pazartesi

Evden çıkabilir mi?

Son haftalar olduğundan öğrencilerimizin pek çoğu okulu asmaya başladı. Kimisi gerçekten sınava hazırlanmak için , kimisi de evden okula diyerek kaçmak için... Sınıflar bomboş , 3-5 öğrenci ya var ya yok. Tercih onların tabi ama bu sabah yaşadığım şoku anlatmadan geçmek istemedim. Yoksa ben mi çok abartmışım söyleyin ?

Kılık kıyafet konusunda biraz disiplinliyimdir. Dönem içinde bana çok sinir oldular biliyorum ama okulun kuralları ne ise uygulanmalı diye düşünüyorum. Bir öğrenciye gösterilen küçücük bir hoşgörü , diğerinde daha fazlasıyla ortaya çıkıyor , çünkü sınır tanımıyorlar. Değişik değişik saç şekilleri , topuzlar, salkım saçaklı halleri görseniz düğün var sanırsınız. Kaç kere o saçlarınızı toplayın yoksa yolarım dediğimi ben bile hatırlamıyorum. Eteklerin kısalığı , gömleklerin içine giyilen renkli bodyler , takılar , tırnaklarda ojeler , ağızlarda sakızlar cakk cakkk. Ayyy yazarken bile sinirim zıpladı . Hergün bunun gibilerini sürekli uyararak geçti koca dönem. Ben önceki yıllarda böyle bir öğrenci profili görmedim . Şimdi bu durumda değişen zaman mı yoksa ben miyim ? Ana - babalar görmüyorlar mı çocuklarının bu hallerini , bizler mi ses çıkartmıyoruz sanıyorlar ? Bilemiyorum. Ya “okul forması” diye bir şey olmasın ya da kurallara uyulsun . Bizde ona göre ne yapmamız gerektiğini bilelim.

Neyse sabah okula girdiğimde , bahçede kız öğrencilerimden birini gördüm. Serbest kıyafet var üzerinde. Belli ki derse girmeyecek. Olabilir , anlarım . Ama o kılıkla anlamam mümkün değil. Ne işin var okulda ? Çık , nereye gideceksen git. Kime ne ? Ama madem ki okul sınırları içindesin bende çenemi tutamadım. Üzerinde kısacık siyah bir etek , siyah bir body , bileklerinde pembe bantlar , sarkan zincirler ... Bacağında siyah file bir çorap . Evet yanlış okumadınız file çorap ... Ben de ona bakakaldım ya. Onun üzerinde de pembe şoset çorap , ağzında kocaman bir sakız , saçlar sağdan soldan fışkırmış , dudağında pembe bir ruj. Düşünün artık!

- “ Bu ne hal ? Annen gördü mü seni ” dedim.
- “ Gördü , giyme dedi ama ben giydim ” dedi. ( Aferin iyi yapmışsın kızım ! )
- “ Aynaya baktın mı , neye benzediğini biliyor musun ? ” dedim. Gülümsedi. “ Derhal okulun bahçesinden çık yoksa daha ağır konuşacağım , git o çorabı çıkart ” dedim.
Ben gidince neye benzediğini sormuş yanındaki arkadaşına . O da söyleyince , “ Ben eve gideyim bari ” demiş.
.
Heyy Allah’ım sen akıl fikir ver bu çocuklara . Ben daha ne diyim ? Şimdi bu kız , sizin kızınız olsa , evden çıkabilir mi sorarım :)))

18 yorum:

ebruli dedi ki...

Benim kızım olsa kesinlikle çıkamaz canım bilirsin,böyle çocuklarını çıkartanlarada bir türlü akıl erdiremiyorum.Devirmi çok değişti.Yoksa ben hala geri çağdamı yaşıyom bilmiyorum.Ama iyi yapmışsın canım ağzına sağlık :)

özii dedi ki...

Ben aslında daha çok gözlerimle konuştum , çok pis bakarım :)))))

Unknown dedi ki...

şimdi ben de "yolarım kızımı" desem büyük konuşmuş olacağım...
o yüzden hiiiiiiç yorum yok :))

özii dedi ki...

Hep derim ki Allah biliyor da bana kız vermedi. Ama bizimkiler ne yapacak bakalım:)

Aşk Güneşi dedi ki...

Bir kız annesi olarak dehşetle okudum yazıyı.İşin ailede bittiği inancındayım ama yinede büyük konuşmak istemiyorum..

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım yaa nedir çektiğimiz bu zamani gençlerden. Kendilerini komik duruma düşürüyorlar kılıklarıyla farkında değiller. İyi yapmışsın canım. Ben olsam bende aynısını yapardım. Meslektaşların arkadanda :))

Belgin dedi ki...

Canim, bulug cagindaki kizlarla ugrasmak icin annelerdeki sinirlerin celik telinden yapilmis olmasi gerek, o da her annede olmadigina göre:)) Bu canavarlarla ugrasmak zor, kizi olanlarin haberi olsun:))

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Canım valla benim kızım olsa kesinlikle çıkamaz.sinir olurum ben de öyle tiplere. ya forma olmasın herkes nasıl gelirse gelsin ya da kurallara uyulsun dimi ama yaa..şaşırmışlar onlar kendilerini bencee.şimdiki devir çok başka zaten ya anlayamıyorum ben

Paşa dedi ki...

gerçekten çok haklısın bende disiplinli biri olarak böyle şeylere karşıyım yollarda gördüğüm kız öğrencilere şaşıp kalıyorum.. nasıl münasebetsiz davranışlar,yürüyüşler,saç baş dediğin gibi ve o etek keşke hiç giymeseydi diyebilecek türden etekler...allah akıl fikir versin gerçekten..ve sonumuzu hayır etsin:((

Meleğin Dünyası dedi ki...

Walla zamane gençleri çok düşündürüyor insanı.Ama ben daha 2,5 yaşındaki oğluma söz geçiremediğimi düşünürsem o yaştaki bir çocuğa söz geçirmek nasıl olur bilmiyorum.Ergenlik döneminde çocuklar zaten anne-babayı düşman belliyor.Zor yani anlayacağınız.Öğretmen olarak sizlere kolay gelsin bir kat daha zor katlanmak ve söz dinletmek heralde:(

Adsız dedi ki...

çıkamaz diycem ama büyük konuşmamak lazım. yeni nesil çok fena. ana babayı parmaklarında oynatıyolar. ergenlik çağında çok dikkatli olmak lazım diye düşünüyorum. belki davulun sesi uzaktan hoş geliyor bana ama bir kızım olsa heralde onu tatlılıkla yola getirmeye çalışırdım çünkü hayırlar aslalar daha da körüklüyor onları.

İlknur dedi ki...

Özicim çok güzel yazmışsın bencede evden çıkamaz ama büyük konuşmakda istemiyorum şimdiki çocuklara laf söz işlemiyor malesef..Evden normal çıksa çantasına birşeyler koyar orda yapar yapacağını kafalarına koymak yeterli gibi.Ama benim kızım yapmaz dimi teyzesi...

GeCe dedi ki...

ıyy bende okurken sinir oldum aslında ben olsam çok karışmazdım diye düşünüyorum ama sayıları çok olunca tahammül etmek zor olabilir fikrimi ddeğiştirebilirdim

ruhdagı dedi ki...

Gerçekten bu öğrenciler neyi ispatlamaya çalışıyor anlamıyorum. Bizde böyle miydik? Değildik valla. Bazıları o kadar saygısız, toplum içinde nasıl hareket etmesi gerektiğinden bir haber ki ve böyle olmayı matah bir şey sanıyorlar.
Ben çok dehşet bir anne olurum onu biliyorum. Kızda olsa erkekte çok papaz oluruz çok!

zuzuların annesi dedi ki...

Hımmm...Şimdilik çıkamaz gibi geliyor ama?Büyükte konuşmamak lazım bu mevzularda:)
Sonuçta yapacak olan çocuk, evden normal çorapla çıkar,yolda girer bir dükkana alır file çorabını yine giyer:(
Burada esas önemli olan anne,baba ve çocuğun ilişkisi sanırım...

SMİLENA dedi ki...

iyi ki kızım yok.aslında bizim adamlar nasıl giyinecek düşünmek gerek.istermisin o sevmediğimiz kılıklarda dolaşsınlar.
bende bir ara acayıp giyinirdim.lise döneminde o sebeple ne desem boş..

guguk kuşu dedi ki...

çok şanslıyım, benim gibi kurallara uyan, yaşına göre davranan iki melek kzım var. seni öyle iyi anlaıyorum ki. neoluyor bu kızlara bilmem, yav acaba bizlerde böyle şeyler yaptık mıki? inan üniversite öğrencileride böyle. bazen onlara bakarken kadınlığımdan utanıyorum. allah akıl fikir versin.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Öziicim, forma varsa uyulmalı. bu kadar abartmaları doğru değil. Benim kızım olsaydı göndermezdim diyorum ama bakalım neler yapacaklar büyüyünce.