6 Temmuz 2009 Pazartesi

Kokuna hastayım...

Daha önce görev yaptığım okullardan birinde bir hizmetlimiz vardı. Ancak bir konuda çok hassastı. Aşırı tozlu ve kokulu ortamlara giremiyordu . Alerjik astımı , oldukça ciddi olduğundan her defasında gözünü hastanede açıyordu. Bahçede çalışırken bile , kaç kez çimlerin üzerinde baygın bulmuşlar. Yani her konuda dikkatli olması gerekiyor. Kokular , tozlar , polenler sonuçta herşey tehlikeli ...
.
Şöyle bir olay geçiyor başından , okula bir öğretmen atanıyor ve oldukça da ağır bir parfüm kullanıyor . İlk başlarda kimse kimseyi tanımadığından bizimki öğretmene bir şey diyemiyor. Ama bizimki kokuyu her duyduğunda fenalaşıp bayılıyor. 1-2-3 derken , artık söylemeye karar veriyor ve gidip diyor ki:

- “ Ben senin kokuna hasta oluyorum ” diyor ve küttt yine düşüp bayılıyor.

Öğretmen şaşkın , korku dolu bakışlarla , soluğu doğruuu idarede alıyor. “ Ne biçim hizmetliniz var , bana neler dedi ” diye başlıyor şikayete. İdareciler olayı anlayınca kahkahalarla gülmeye başlıyor. Anlatıyorlar durumu , öğretmenimiz hem çok üzülüyor hem de çok gülüyor . Kısacası demek istiyorum ki , kokunuzla adamı hasta etmeyin :)))

8 yorum:

Belgin dedi ki...

Ya Öziim, masallah hizmetlide pek bi kibarmis:)) Ama bu koku konusunda kesin haklisin, bazilari o kadar pis ter kokuyorki, düsüp bayilasim geliyor!! Birazcik dikkat etmek lazim, hele hele bu havalarda.

Kucak dolusu sevgiler, öptüm bitanem:))

SMİLENA dedi ki...

inanmıyorum.o derece yani..:))

HADİYE dedi ki...

Merhaba Özii,

Sana katılıyorum.Çok pahalı yada iyi kokan parfümünüz olabilir.Ama benim havamı kokunuzla azaltmayın.Ne bu böyle parfümünüzle ortalığı kaplıyorsunuz.Siz hissedin kokunuzu yeter.

Sevgiler*

özii dedi ki...

** Belgincim o da işin diğer boyutu zaten , toplu taşımalara binesin gelmiyor valla...

** Adam hasta Smilenam , kokuya dınkk gidiyo :))

** Hadiyecim , hafif limonumsu kokular olmalı aslında...

Aşk Güneşi dedi ki...

Yazık ya ne zor bir durum.Kokuna hastayım öziim:)))

Adsız dedi ki...

:)) çok güldüm yahu. derdini anlatmaya nasl da yanlış bi cümleyle başlamış ))

GeCe dedi ki...

ah tam da yerinde bir yazı bu hele toplu taşıtlarda maruz kaldığımız kokuları bilsen bende hasta oluyorum

Primarima dedi ki...

Ayyy yazık yaa:)
Benımde alerjım var ama çamasır suyuna ve keskın kokulara başımda şimşek çaktırıyor:(