18 Ağustos 2009 Salı

Bu iş beyinde biter...

İstediğim sonuçlara ulaştım ve ulaşmayada devam ediyorum. Öziice ' de başlayan diyetim , uzun zamandır oraya yazamasam da , harfiyen uygulayamasam da belirli kalıplara uygun bir şekilde devam ediyor. Elimdeki son bir kaç listeyide bloga yüklediğimde , uygulamak isteyenlere kaynak oluşturabilir. Hatta ve hatta aralarda yediğim yaş pastalara , tatlılara rağmen herşey yolunda ...

Özellikle alışkanlık haline getirdiğim bir kaç şeyin çok faydası olduğunu söyleyebilirim.

1-Nereye gidersem gideyim elimde mutlaka yarım litrelik pet şişede suyumu taşıyorum. Bunu günde 4 kez dolduyorum . Böylece 2 lt su tüketmiş oluyorum . Bunun dışında içilen çay , kahve tarzı şeyleri saymıyorum.

2-Çayı ya da kahveyi 1 adet esmer şekerle tüketiyorum. Ne yazık ki , şekersiz içmeyi beceremiyorum. Sadece sütlü nescafeyi şekersiz içebiliyorum .

3-Asitli hiç bir içeceği ve hazır meyve sularını içmiyorum .

4-Sabahları aç karnına 1 adet kuru kayısı ve 1 adet ceviz yiyorum. Bu şekilde yarım litre suyu da kahvaltı öncesi bitirmiş oluyorum. Gerçekten bir süre tokluk hissi uyandırıyor.

5-Gözümü açabildiğim , üşenmediğim sabahlar saat 6 'da kalkıp 1 saatlik yürüyüşlerimi yapıyorum , sonrasında da yarım saat spor aletleri ile çalışıyorum.

6-Öğün arası gereksiz ıvır zıvırları yemiyorum. Kaçamaklar mı ? Yapıyorum tabiki ama abartmıyorum. Nerdee benim içi kremalı bisküvilerim , çikolatalarım ahh ahh ! ....

7-Akşam yemeklerinde gerek duymuyorsam ekmek tüketmemeye çalışıyorum.

8-Akşam 9 'dan sonra meyve dışında bir şey yememeye dikkat ediyorum. Arada yediğim dondurmaları saymazsak :))

Ve bütün bu saydıklarımla birlikte , en önemlisi kararlılık göstermeye devam ediyorum. Hani deriz ya , iş beyinde bitiyor , aynen öyle . Bende kendimi otomatiğe bağladım. Aksi bir durumda rahatsızlık hissediyorum. Ve bu duygunun hiç geçmemesini diliyorum.

Pekiiii , şimdi diyeceksiniz ki satır satır yazdın da , bütünnn bu laflar kaç kilo içindi , söyle bakalım ? Tamam , tamam söylüyorum , söylüyorum ama sakın şok olmayın. Sadece , kolay kilo alabilen bir bünyeye sahibim. Ne yesem yarıyor hesabı. Mesela beni bıraksalar , günde 2 kilo almazsam neyim ? Amaaaa artık yemezler. Alması çok kolay ama vermek hiç de öyle değil . Şimdilikkkk 9 kilodan kurtulmanın sevincini yaşıyorum. Çünkü bir bu kadar daha hedefliyorum . İşte o zaman 5 yıl öncesine dönmüş olacağım :)

14 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

azmin gücü...
tebrik ediyorum özicim.

Unknown dedi ki...

diyet konularının kişilere özel olduğunu düşünüyorum. Yani herkesin bünyesi farklıdır öyle değil mi? Mesela ben, çok yerim, porsiyonlarım da büyüktür, ama kilo almam, bu da Allahın bir lütfu sanırım, sağlıklı beslendiğimi de söylemeliyim ama....

GeCe dedi ki...

süpersin ben 9 kilo versem yaşadım ya bende tatil nedeniyle aldım gibi geliyor ama işte herkes zayıfladın mı diye soruyor tam gaz devam edicez

İlknur dedi ki...

özicimm gerçekten diyetin çok işe yaradı.Bnedende 6 kilo gitti her gören çok güzel kilo vermişsin diyo.Yazdıklarına kesinlikle katılıyorum.Su içmeyi sevmeyen ben şimdi günde 3lt ye yakın su tüketiyorum.Çayı şekersiz içmeyi başardım.Ekmek tüketmiyorum.Bazen kaçırıyorum ama o da etkilemiyor.Çok mutluyum..Öziiciim diyetini bizimle paylaştığın için teşekkürler.Üff çok uzun olmuş:)))

zuzuların annesi dedi ki...

Harikasın Özii.9 kg.ne demek?
Çok sevindim senin adına,eminim bu iradeyle devamı da gelir.

Belgin dedi ki...

Affffferin kuzum sana:))

Öziim bak bu olmadi simdi, alttaki Pankekin üstüne diyet, cik cik hic olmadi bence:Pp

SMİLENA dedi ki...

harikasın özicim.bende tam 10 kilo verdim .hedefe kaldı 5.
özledim seni şu çantalarımı boşaltıp azcık toparlanınca arıycam..

Aşk Güneşi dedi ki...

Süpersin canım süper yürekten destekliyorum seni ayrıca tebrik ediyorum.Kesinlikle beyinde bitiyor bu iş.

a. gizem dedi ki...

gerçekten tebrikk ediyorum sizi. helal olsun valla...
ben de işe girdikten sonra vee yüksek lisans tezimi yazarken inanılmaz kilo almıştım aynen iş beyinde bitiyor ve vermesi çok zor. üniversitede gece yemelerimiz olurdu bizim hiç bi zaman da 36 bedenin üstüne çıkmamıştım o kadar abur cubura ragmen ne olduysa işe girdikten sonra oldu ama gercekten. bu listeye ben de bir bakacağım :) sevgiler

kubra zeynep kara dedi ki...

işte buuu.
olay bitmiştir. istedikten sonra yapamacak bişey yok.
hayırlı ramazanlar

özii dedi ki...

** Teşekkürler arkadaşlarrr...

Tek bir şey eklemek istiyorum . Elbetteki bu bana özel bir diyetti ama en başında da bazı açıklamalarda bulunmuştum. Demiştim ki "yeme alışkanlıkları benim gibi olanlar uygulayabilir" Abartılı uygunsuz bir diyet değil zaten . Sadece terbiye ediyor :))

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

yazın başı incecik ben,tatil spesiyalleriyle 3 kilo aldım:(
senin de 9 kilo süper ötesi tebrikler. ekmeği kesince hemen kilo veriyorum ben çok su içmeyi bir türlü beceremiyorum :(

Handan dedi ki...

Harika :D

zuzuların annesi dedi ki...

Özii'cim ödülün var bende:)