20 Ağustos 2009 Perşembe

Üyelik ücretleri meselesi...

Şu kredi kartları yüzünden taksitli alışveriş tuzaklarına düştüğümüz yetmiyormuş gibi , yılda bir kerede giydirme ücreti talep etmelerine anlam veremiyorum. Neymiş yıllık kullanım bedeliymiş. Kartı kullansanda kullanmasan da “üyelik ücreti” yazısını ekstrede görünce cinler tepeme çıkıyor. Evet , belki bu şekilde kazanıyorlar ama bana saçma geliyor . Bu yüzden de ödemek istemiyorum. Ne diye , o kartı tercih ettiğim için cezalandırılıyormuş hissine kapılayım ki ? Aksine ödüllendirilmek isterim , gerçi o sistem var , yok değil , extra puanlar , cip paralar vs... Hepsi bize geri dönüyor ama diğeri hava parası gibi geliyor. Kısaca ödemek istemiyorum.
.
Sadece bu yüzden 2 farklı banka ile telefon görüşmesi yapmam gerekti. Önce derin bir nefes alıp X bankasını aradım , binbir tuşa basarak , binbir aktarmayla ve dakikalarca dinlemek zorunda bırakıldığım klasik müziklerden sonra zorla Müşteri Temsilcisine bağlanabildim. Sözüm ona klasik müzik dinleterek sakinleştirecekler . Ben daha çok geriliyorum. Arada bir de şunu demezler mi “ Şu an tüm müşteri temsilcilerimiz diğer müşterilerimizle ilgilenmektedirler. Beklediğiniz için teşekkür ederiz ” ya sabırr... elin mahkum bekleriz tabi , ne olcak ?

Eğer bu aşamayı da sakin sakin geçirebiliyorsak ne mutlu . Ama bazen bu iş , o kadar uzun sürer ki “ lanet olsun be , öderim borcumu olur biter , sizle mi uğraşacağım ” dedirtecek aşamaya gelir. Sinirlerine hakim olup o arada telefonu fırlatıp atmazsan (( -ki ben bir kez yapmıştım çünkü abartısız 45 dk. beklediğimi bilirim gerçi konu farklıydı birazda mecburdum yani )) sonunda “ İyi günler ben xxx nasıl yardımcı olabilirim Özii hanım ” diyen sesi duyabilmekte mümkün. Sonra güvenlik adına kişisel bilgi kontrolleri başlar , annemizin kızlık soyadının 1. ve 3. harfinden tutarda , son yaptığımız harcamanın tutarına kadar gelir. Artık buraya kadar epey yol katedilmiştir , şimdi sorunu dile getirmeye sıra gelir.

Son ekstreme yansıtılan yıllık üyelik ücretini ödemek istemiyorum . Ayrıca ek kartında iptalini rica ediyorum. Nasıl yardımcı olabilirsiniz ? ” diyince , sorular sorulur , onaylar alınır ve sonunda o borç silinir. İnanın hemen silinir. Çünkü, biliyorlar ki bu müşteri yıllardır borcunu tıkır tıkır ödüyor , kaybetmek var işin ucunda , memnun etmek onların görevi. Madem ki silebiliyorsun o zaman ne diye alıyorsun ki ? Yoksa ruhumuz bile duymadan çoğu zaman paşa paşa ödüyoruz . Ödenecek hanesine geçmiş ya , otomatik ödeme talimatı da var , kimden ne koparabilirlerse... Hem kaç kişi uğraşır , hele çok yüklü ödemeler yapan birine kart ücreti ne yazar ? Biraz fazlaca memur kafasıyla hareket ediyor olabilirim ama kolay kazanılmıyor . Kredi kartını kullanıyorsam zaten beni kazanmışsın , dahasını da arama ama di mi ? Haksız mıyım ?

** Okuyan bankacılar varsa lütfen bana kızmasınlar...

14 yorum:

Belgin dedi ki...

Hakkini ara, niye bosu bosuna ödiyesinki:)) Ben sevmiyorum bu kreidi kartini filan, onun icin bir tane bile yok, basimda agrimiyor:))

Özledim cadim seni, ama aksama eve gidince pc acacak hal kalmiyorki bende, insallah haftaya:))

Öptüm

bitter dedi ki...

kredi kartından nefret ederim, onun kadar gereksiz bişi yok bence. param varsa alışveriş yaparım yoksa yapmam benim için bukadar kolay bu iş:) çok haklısın saçma sapan ücretler alınıyor evet, sadece kredi kartları değil diğer rutin faturalardada kullandığın (telefon, su elektrk vs) neyse bi onun kadarını daha vergi olarak ödüyosun ya işte memleketimizin durumu bu:( ben nerde kazanıyorum kredi kartı kullanmadığımdan.. BANKACILAR BENİ KAZANAMADILAR HATTA KAZANAMAYACAKLAR:) HA HA HA HA (kötü gülücüğümü de yapim)
Sevgiler,

özii dedi ki...

** Belginim halletim o işi. Bütün kart üyelik ücretlerini sildiler. Bende sevindim :)
Bende seni özledim , görüşürüz canım.

** Sevgili bitter , haklısn aslında en güzeli peşin almak ama bazı şeylerde peşin fiyatıda aynı taksitli fiyatıda aynı olunca kredi kartı avantaj gibi geliyor. Kredi kartını kullanmayı da bilmek gerek. Ona güvenipte asla bol harcama yapmam ... ama üyelik ücretini de ödemem yaniii:)

Unknown dedi ki...

malesef her sene yaşanılan aynı terane :(

özii dedi ki...

** Ödesen bile geri iade yapıyorlar bilgin olsun :)

böcük dedi ki...

Ben bunu bilmiyordum ve daha önce duymamıştım hiç :) İşte bu yüzden farklı bloglar okumayı seviyorum, öğrenecek o kadar çok şey var ki. Şuan itibari ile bir kredi kartı kullanmıyorum ama birgün kullanırsam bu mutlaka aklımda olacak :)

ve eğer daha önce cevaplanmadıysa ve şimdi cevaplanmak istenirse bir mim var bilogumda size paslanmış :D
http://ipekbocugu.blogspot.com/2009/08/50-maddede-ben.html

Aşk Güneşi dedi ki...

Peşin en iyisi peşin annemoooo.........

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

yok kızmazlar çünkü gerçekleri yazmışsın.Bıktık valla yıllarca sömürülmekten.Bu arada canım kabul edersen bende ödülün var.Napıyım sensiz olmuyor kızma bana...

manii dedi ki...

Hakkını arayacaksın tabi ama bu işin dilekçesi falan filan çokmuş olmadı mı öyle bişey bir telefonla hallettin yani, ay dur bende arayacağım şimdi merak ettim bakimm.

aa özi sen kızıcan ama bende bir ödülün var alırsan sevinirim canım :))

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Aaa arayınca siliyorlarsa ben de arayıp sildiririm bundan sonra :)

özii dedi ki...

Dün eve kağıt geldi düzenli ödemeleriniz göz önünde bulundurulduğundan kart ücreti iptal edilmiştir yazıyordu ...Sağolsunlar

MAVİ UMUT dedi ki...

Teşekkür ederim. Tüm dünya mutlulukları sizinle olsun.:)

Erdem dedi ki...

Bende bu üyelik ücretlerini pek sevmiyorum. Ama kartı biraz fazla kullandığımdan mı, yoksa bankanın üye işyerleriyle yaptığım alışverişlerimden mi ne; kart ücreti kadar bonus (chip para) kazanıyorum. Ama yinede arayıp ücret almamalarını söylemek gerekir.
Şimdi ise banka kartlarından kart ücreti kesmeye başladılar. Bir arkadaşımız bununla ilgili birşeyler yazmış;
Burda

SMİLENA dedi ki...

bende bu uygulamaya inanılmaz gıcığım.ama itiraz edince hemen iptal ediyorlar kart ücretini...