5 Nisan 2011 Salı

Kahve bahane...

“ Kokusunda davet var ”  diye boşuna demiyorlar. Kahve , bu anlamda öyle güçlü bir çekime sahip ki , hiçbir türüne hayır denmiyor . Hele yanında kek , kurabiye gibi bir şeyler de varsa , keyif haline dönüşen eşsiz bir çekim haline geliyor.

Gerçi hepimizin kahve tercihi çok farklı. Kimimiz sert, sade ve şekersiz classic nescafe ile güne başlarken , kimimiz sütlü , kimimizde Türk kahvesiyle başlıyor. Ve bu olay , gün içerisinde farklı kahve keyfi şekillerinde devam ediyor. Güne kahveyle başlamak gibi bir alışkanlığım olmasa da , gün içerisinde sütlü nescafe içmezsem , eksikliğini hissedecek kadar alışkanlığım olduğunu itiraf edebilirim. Ara sırada da Türk kahvesi. Ama o da mutlaka şekerli ve çikolata tadında olmalı . Belkide daha az içmeyi tercih ettiğimdendir.

Hani “ kahve bahane , sohbet şahane ” sözü de hakikaten çok doğru bir söz. En güzel sohbetleri kahve sırasında yapmıyor muyuz? Düşünsenize , o minicik fincanların içerisine ne çok şey sığdırıyoruz , bazen zararsız dedikodularımızı , kahkahalarımızı , anılarımızı , özlemlerimizi ve bazen de hayallerimizi...Bence , kahvenin asıl tadını verenler bunlardır diye düşünüyorum.

Yani , hakikaten kahve bahane...Diyorum ki , şöyle yüksek bir tepede , denize karşı bir kahve içseydim .Sohbet mi ? Neden olmasın  ;)

6 yorum:

Aşk Güneşi dedi ki...

Aaa ne tesadüf orayı biliyorum beeen kahve bahane sohbet şahane olurdu yaniii:)

Belgin dedi ki...

Benim türk kahvesi isterim, yaninda da bol sohbet. Ne zaman gidiyoruz o deniz manzarali Tepeye?

öptüm cok cok:)

özii dedi ki...

** Aşk güneşim kahvemiz gelmiş :)

** Belginim "ne zaman geliyorsun?" sorusuna vereceğin cevapla tepeye gitmek arasında inan 5 dk var :)) Bende çok öpüyorumm

Handan dedi ki...

Gel Öziicim, ben sana güzel çikolatalı türk kahvesi yapayım, ister yeşil manzaralı ister deniz (Arka balkona çıkıp parmaklarımızın ucunda durursak:) manzaralı içelim :)

Adsız dedi ki...

Bahsettiğiniz Türk kahvesi ise katılıyorum :)) nes...cıks..:)

özii dedi ki...

** Handancım o da olacak inşallah

** Beklerim , Türk kahveside olur ama yanında çikolata yesek :))