9 Mart 2012 Cuma

Mecburi dinlenme...

Aşırı yüklenme mi desem , biraz ihmalkarlık mı desem bilmiyorum ama iş, eninde sonunda olacağı varmış demeye geliyor. Küçük bir spor kazası geçirdim. Başlangıçta bu kadar ciddi olduğunu düşünmemiş , birkaç saatte geçer bende kaldığım yerden devam ederim sanmıştım. Ama  yürü  yürüyebilirsen  ,  bas basabilirsen , mümkünü yok...Ciddi bir kas zedelenmesiymiş. Hatta yırtık olmasından korktuk.

Güne gayet keyifli ve enerjik bir şekilde başlamış , ders sonrasında spor salonuna gitmiştim. Sabah sabah güne dans ile başlıyor olmak bile ayrı bir enerji vermişti. Adımları dikkatle takip ediyor , sayarak sağ sol uyumunu sağlamaya çalışıyordum. Müzikle uyum içindeki her bir adımı böylece takip edip , gülümserken , birden sağ baldırımda ufak bir kas çekilmesi hissettim. Bir süre oturdum. Aslında bu bir uyarıymış ama anlayamadım. Kısa bir dinlenmeden sonra yeniden kalkıp gruba katıldım . Çünkü kaçırmak istemiyordum. Sanki dansçı olacağım  , neyime lazımsa... 

Yeniden hareketlere devam ederken aynı yerde "tıkk " diye bir sesle gelen şiddetli kas çekilmesi canımı yaktı . Saatlerce buz tedavisi yaptık ama hiç bir şekilde yerimden kalkamıyorum. Sanki kas koptu , öylesine bir acı... O sesi düşündükçe bile , içim fena oluyor. Doktor  "zorlanma sonucu kas zedelenmesi " dedi. Zorladığımı hiç hissetmedim ama büyük ihtimalle yetersiz ısınma sonucu gerçekleşti. Çoğu zaman çok çalışarak fazla yorduğum bir gerçek ama unuttuğum şeyler kendini hatırlatıyor. Spor yapmayı seviyor olsam da biraz abartıyorum galiba :)))

Şimdi mi ? Laptop kucağımda , kumanda , suyum , ilacım , kremlerim , telefonum yanımda , bacağım minderlele desteklenmiş yükseltilmiş bir biçimde havada duruyorken ben mecburi bir dinlenmedeyim...Ve inatla , "bir an önce geçsinde spora gideyim" diye düşünmeden edemiyorum....

11 yorum:

Handan dedi ki...

Geçmiş olsun Öziicim...

Ecehan dedi ki...

Belki güleceksin ama; birkaç dilim patates koy ağrıyan yere.
Geçmiş olsun.

öykü dedi ki...

canım benım cok gecmıs olsun

sakın uzulme

dınlenmene bak

toparlayınca hayat kaldıgı yuerden devam edıyor
kendımden bılıyorum..



sevgılerımle

özii dedi ki...

** Handanım teşekkür ederim canım...

** Ecehan i teşekkür ederim . Denenmiştir mi diyorsun ? :)

** Öyküm sağol canım benim...Hepimizin başına iyi kötü geliyor işte. Kaldığımız yerden devam etmeye çabuk başlamak dileğiyle .. :)))

denizanasi dedi ki...

geçmiş olsun arkadaşım..

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun :( Benim 2 sene önce ayak parmağımın başına geldi ve malesef hala dokundukça aynı acıyı orada hissediyorum.
Keyifli haftasonları

özii dedi ki...

** denizanası teşekkür ederim arkadaşım

** Ashley teşekkürler.. sanada keyifli hafta sonları , ben evdeyim :(

maviada dedi ki...

BUGÜNE KADAR O KADAR UZMAN DİNLEDİM, O KADAR YENİ GELİŞME DUYDUM Kİ İNSAN NEYE İNANACAĞINI ŞAŞIRIYOR; AMA SONUNDA ANAFİKRİ BULDUM:HİÇBİR ŞEYİ SÜREKLİ YAPMAYACAKSIN VE ABARTMAYACAKSIN.BUNA KETEN TOHUMU VE GREYFURT BİLE DAHİL:)
BEN SENİN YERİNDE OLSAM YÜZMEYE GİDERDİM.ONA DA DİKKAT ETMEK LAZIM AMA.HAVUZLARDAKİ KİMYASALLAR ÇOK ZARARLI OLABİLİYOR.AMAAAAAN!NE BİLEYİM :) KENDİNE DİKKAT ET.GEÇENE KADAR USLU BİR KIZ OL!ÖPÜYORUM ŞEKERİM:)

özii dedi ki...

Maviadacm haklısın aslında. Eski bir yazım vardı "fazla spor sağlığa zaralıdır" gibi birşeyler..

Doktor kontrolünde spor bıkakılıyormuş :))) bende öyle olacağım galiba.

Cocukla Cocuk dedi ki...

aaaa...cok geçmiş olsun..iyi dinlen bir an once iyileş insallah

özii dedi ki...

** Teşekkürler Çocukla çocuk
( Fulya mı , Özlem mi ? hanginizsiniz? bu arada)