2 Ocak 2008 Çarşamba

Müjde mi desem?

Bugün , beni çoook mutlu eden 2 haberim var. Ama birini henüz söyleyemem . Çünkü elimde kesin bir bilgi yok , bir kaç güne kadar bir haber gelir diye bekliyorum. O zaman söylerimmm. "Ayy, ne bu şimdi ? " diyeceksiniz biliyorum ama benim için önemli , belki yeniden işimi çok severim belki de çalışma şevki filan gelir ne biliyim. Bekleyeceğiz artık hep beraber. Sadece umut ediyorumm ve güzel haber bekliyorum .Hem belki de olmaz . Heyecanladım mı ne?
Diğeri de benim yıllardırrrrrr savunduğum fakat her ortamda yalnız kaldığım , sanki ben suçluymuşum gibi hissettiğim bir konuydu. Sonunda yasaklandııı . Ohh! nasıl rahatladım nasıl anlatamam. Ne mi? "Sigaraaaaaa" tabikide .
Sigara içen canım arkadaşlarım , canlarım , bitanelerim biliyorum sizleri bu anlamda , anlayabilmem imkansız , bu sizin için zevk olsa da yapmayın ne olur , hepinizi öyle çok seviyorum ki . İçsekte öleceğiz , içmesekte onu da biliyorum . Öğretmenler odasında oturamadığım , dışarılarda gezdiğim zamanlarım az mı oldu? Sırf bu dumana katlanmamak için. Ya da güzel sohbetlerinizi kaçırmamak için acı nefesi içime çekmek zorunda kalmadım mı? Eve gelip giysilerimden iğrenmedim mi? İyi ki içmiyorum diye sevinemedim bile , pasif bir içici olarak.
Gerçi bu yasa yürürlüğe bugün girdi , elbet o da delinir , ne kadar uygulamada kalır bilinmez , bunu da zaman gösterecek . Tepkiler olacak, işler yavaşlayacak belki de . Sinirler gerilecek, iş kazaları artacak. Ama önce sağlık diyorum . Kızmayın banaaa nolur !! ne dediysem sevgimden diyorum....

2 yorum:

__ dedi ki...

ilk mujdeli haberin icin hayirli olsun diyoruuuuum, umarim en kisa zamanda merakimizi da giderirsin :) ikincisi de hayirli olsun valla. etrafimda sigara icen neredeyse kalmadi gibi bi si. herkes sagligini dusunuyor, zavalli bir bagimli olarak kalmak istemiyor, 2. sinif vatandas yerine konulmak istemiyor. yakinda herkes birakacak, biliyorum...

orkide dedi ki...

bende çok sevindim yasaya ama dediğin gibi ne kadar uygulanabilir onu zamanla göreceğiz. Son yaşadığım olayı biliyorsun. İçmek değil içmemek suç hale dumandan rahatsız olmak çok büyük suç. sigara içtiğim dönem de çevremdekilere verdiğim rahatsızlık için herkeste özür diliyorum. özelliklede senden canım arkadaşım.