1 Mart 2008 Cumartesi

Cingözüm

Cici cici cingözüm , cici cingözüm... Neler mi diyorum ben ? Aklıma Cingöz geldi de . Babam onu getirdiğinde minicik , şirin mi şirin , maviş mi maviş cici bir kuştu.
Bakımına ve bizi gagalamasına alışana kadar epeyce zaman geçirdik. Yeterli ilgiyi gösterirsek konuşabileceği söylenmişti. Bizde sabırsızlıkla konuşmasını bekledik. Ama tık yok ! Konuşmayınca , babam da ona "aptal cingöz " dedi durdu. Ama çok oyuncuydu . Özellikle pinpon topuyla oynamayı çok severdi. Gagasıyla topu ittirip deliler gibi peşinden koşar dururdu. Onu izlerken çok eğlenirdik . Hem topun peşinden koşup , hem de bıcı bıcı bişeyler söylerdi . Ama anlamlı bişey çıkmazdı. Aynayı görünce de kendinden geçerdi. Bir gün , bir baktık " aptal cingöz, aptal cingöz" demeye başladı. Nasıl sevinmiştik anlatamam.
Ondan sonra ben ciddi ciddi çalışmalara başladım . Parmağıma konup , dakikalarca dudaklarımdan çıkan her kelimeye , bütün dikkatini verip , dinlerdi. Öğrendiği kelimeleri hecelere bölüp , baska hecelerle birleştirirdi , çok gülerdik. Bir de ilginç uzatmaları vardı "cingööözzzzzz " diye ...Omzumuza konduğu zaman da , kafasını uzatıp yanağımıza öpücük verirdi. Çok tatlıydı çokkk .

Sonuçta, bir muhabbet kuşunun yaşayabileceği ömrü dolu dolu yaşadı . Şimdi yeniden bir cingözümüz olsun mu ? Bilmiyorum .

Alışmak ve kaybetmek kelimelerini kabullenebilirsek neden olmasın?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ahhh özi ahh,çocukluğuma götürdün benide ne tatlıydı sahiden cingöz,birde boncuk vardı.kedicik,neler çekmişti bizden hayvancık ölümünüde unutamıyorum çok kötüydü.Kireç kuyusuna düşmüştü babanla beraber yıkamıştık onu yılbaşıydı ogün ,sonra da bir kaç gün sonra ölmüştü .Benim kızlarda evde kuş,kedi,kaplumbağa yada hamster (hepsi değil sadece biri) beslemek istiyorlar,ama ben korkuyorum.

özii dedi ki...

Korkunun kaçışı var mı sence ? Onlarda haklı "hayvan sevgisi , hayvan sevgisi " diyoruz . Ama hayvan almıyoruz .Sonra da karıştırıyorlar :))))
Alalım bence , önce kuş alalım :))

Adsız dedi ki...

kaybetmenin acısını bilirim.zaten bir yaşayan anlar onu da. evin bir bireyi gibi oluyor,insan gibi.ama acısı hiç çıkmıyor yüreğinden.hatırladıkça biri üflüyor yüreğindeki koru.

gök dedi ki...

Benimde çocukluğumda bir mavişim vardı dertleştiğim sohbet ettiğim...İnsana nasılda bi anda en yakını kadar yakın olmayı başarıyorlar ilginçtir ama galiba ilk olmasıda başka bi özellik katıyor o canlıya.mavişim öldükten 4 yıl sonra bir papağan aldım ömrü daha uzun demişlerdi.o ölüm acısını bi daha yaşamak istemedim.Onu diğeri kadar sevemedim.zaten buna ömrüde yetmedi.hayvancağız 2.ayın sonunda sizlere ömür...

Adsız dedi ki...

Yaaa Cingözzzz!!!! hatırlıyorum seni .Benimde bir çok kuşum olmuştu ama hayatımda ilk gördüğüm konuşan kuş sendin çok sevmiştik seni. Ayrıca cimbom dediğinide hatırlıyorum uçmuyordun yürüyordun yerde, ördek misali pinpon topunun ardından paytak paytak ölünce uzun zaman gömemişlerdi seni.Özziii Sunny'i sormaya korkuyorum?