29 Ekim 2008 Çarşamba

Ağlamak güzeldir...

Bazen diyorum ki bu kadar duygusal olmak zorunda mıydım ? Gözyaşlarımı hali hazırda bekletmenin bana ne faydası varsa ... Sulugözüm işte ...Boncuk boncuk dökerim hiç acımadan. Annem hep derki ; rahmetli babaannen çok ağlardı , sende onun gibi sulugözsün . Ama babacıkta çok duygusaldır , gen işte çekmiş :) Karşılıklı kızaran , sulanan gözlerimizi silip silip sonra da güleriz.

Ağlamak güzeldir aslında ve benim rahatlamak için kullandığım en iyi yöntemdir. Ya ağlamalıyım ya da kırıp dökmeliyim . Sanırım bu durumda birincisi en sağlam yol.

Şimdi neden ağlamak konu oldu ? Çünkü bugün yine , dişlerimi sıkıp başka yerlere bakmaya çalışsam bile , burnumun titremesi ve göz pınarlarımın dolmasıyla ,kendime hakim olamayışım ve güneş gözlüklerimin altından sızan damlacıklara engel olamayışım, benim hala okul meselesini aşamadığımın bir göstergesi oldu. Tören için ilçe statyumuna geldik , öğrencilerimizle yerlerimizi aldık. Gözlerim hemen diğer okulu aradı , evet , ordaydılar uzakta , yanlarına gitsemmm olmazdı . Hazır değilim diye düşündüm. Ama onlar beni görünce uça uça geldiler , sıra filan kalmadı , her yana dağıldılar. Özlemlerini , sevgilerini dile getirdiler. O an boğazıma bir yumru tıkandı , sıktım kendimi . Gülümsemeye çalıştım , öptüm hepsini , sarıldım. Sonra sıralarına gönderdim ama ben tutamadım kendimi ...

Ve yine dava meselesini düşünmeye başladım . Daha ne kadar üzülebilirdim ki ? İtiraz hakkım 1 ay ve benim hala 15 günüm var... Alışamadım ben yeni yerime ...

2 yorum:

edağ dedi ki...

öncelikle blogun açıldığı için gözün aydın diyorum :)

Bu anlattığın olay çok dokunaklı gözlerim doldu. Bende biraz senin gibiyim sanırım hemen gözlerim dolar herşeye :D biraz da allerjik bir bünyesi varmış gözlerimin, olur olmaz heryerde sulanma sebebi buymuş bunu da yeni ögrendim. neyse konuyu dağıtmayayım :D

Tayin olayı seni çok etkiledi biliyorum itiraz etmemek için de sebeplerin var bunları da biliyorum. Ama içten içe bu seni kemirip duruyor bu da çok belli. Ya 15 günlük süre bittikten sonra aradan 2 ay geçtiğinde örneğin; keşke itiraz etseydim dersen ne olacak?
itiraz dilekçesi versen belki bir / birkaç öğretmenin gözünde olumsuz bir konuma düşeceksin bunun yanında en az bir sınıf dolusu minik yürek var dahası kendi yaşadığın sıkıntı var. Bence terazinin kefelerine koy bunları bir tarafa o hocayı diğer tarafa kendini ve ögrencilerini, ondan sonra gene değerlendir. Hazır zamanın var.

Herhangi bir olay olsa seni bu kadar etkilemezdi ya alışırdın ya da bir şekilde üstesinden gelirdin bunu biliyorum. Ama bu olay farklı.

Bence ver dilekçeyi, en azından hiçbirşey olmassa da ileride ben elimden geleni yapmıştım dersin içinde hep bir "keşke" kalmaz.

Tabi ben böyle diyorum ama olayın tamamına da sen hakimsin gene en doğrusunu sen bilirsin. Biraz uzun yazdım bitiriyorum :) sevgiler.

özii dedi ki...

Canım çok teşekkür ederim .
O kadar çok şey düşünüyorum ki kafamın için karmakarışık...
"Keşke" demek istemiyorum haklısın