17 Ocak 2009 Cumartesi

Yorum sizin...

" Yorum sizin " dedim çünkü gerçekten göstermiş olduğunuz ilgiyi çok seviyorum. Benimle birlikte gülümsemeniz , üzülmeniz , o an için duygularınızı ifade etmeniz çok özel , çok çok güzel. Yorum yazana da yazmayana da , tekrar tekrar teşekkür ederim.

Çoğu arkadaşım hep der ki , okuyup okuyup kaçıyoruz , yorum yazmak zor geliyor. Hııım , İyi yapıyorsunuz , ne diyim :) Evet , bazen hepimiz oku-kaç yapıyoruz , her yazıya yorum bırakmak gibi bir zorunluluğumuz da yok zaten. O an için canımız yazmak istemeyebilir , müsait olmayabiliriz ya da söyleyecek bir şey bulamayabiliriz. Bu durumda "oku-kaç" sık kullanılan bir durum :)

Ayrıca , her yoruma dönüp cevap veren arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum. Tek tek dönebilmek çok hoş bir şey. Ama ben her zaman dönemiyorum , bu konuda biraz ihmalci olduğumu kabul ediyorum. Bazen içim huzursuz oluyor ama bizler birbirimizi anlarız diye düşünüyorum. Benimkisi biraz tembellikten belkide. Gerçi , bu konuda alınganlık yapılacağını hiç düşünmedim yine de belki olabilir diye yazmak istedim. Bir çeşit özür kabul edin :=)

Yani her birinizin yorumunu çok seviyorum ve yorumlarınızı okudukça , yüzümdeki gülümseyi görmeseniz bile , sizlerin de aynısını yaşadığına eminim.

"Yorum , blog yazarını besler" diye okumuştum , gerçektende öyleymiş. Bakar mısınız ? Bi de utanmadan kendime yazar dedim . Gerçek yazarlardan özür diliyorum. Ben kendi çerçevemdeyim. Aslında daha çok geveze modundayım ya neyyyse...

" Yorumunuz kaydedildi, blog sahibinin onayından sonra gösterilecek. " denetimi olan yerlerde yorum bırakmak biraz daha güzel geliyor. Nedeni ise bir önceki yorumdan etkilenmeden , rahatça yazabiliyor olmak . Bazen farketmeden , aynı duygu ve düşünceleri paylaştığımız durumlar olabileceği gibi , yorumun yayınlanmasını istemediğimiz durumlarla da karşılaşabiliriz. Bende şimdi aynısını yazmayayım diyerek çoğu zaman yorumlarımızdan vazgeçiyoruz. Bu durumda , ön denetimden geçmesi faydalı olur görüşünü savunaraktan , yorumlarımı denetime alıyorum. Dedim ya , yorumlarınız , benim için çok özeller ...Buyrun , yorum sizin...

19 yorum:

Adsız dedi ki...

bloguma bırakılan yorumlar beni de çok mutlu ediyor. mutlaka herbirimiz de öyle hissediyoruzdur. ama bak-kaç yaptığım da olmuyor değil.
bir de bırakılan yorumlara mutlaka dönmeye çalışıyorum. çünkü ben yorum bıraktığım bir blogda hiçbirşekilde cevap gelmiyorsa boş bir kuyuya taş atıyormuş gibi hissediyorum rahatsız oluyorum yorum yazmayı da bırakabiliyorum :) ama tabii arada bir (yoğunluktan, zamansızlıktan vs...) cevapsız bırakılabilir. o zaman rahatsızlık vermez bu durum.

Demli Hayat dedi ki...

Ozi,

Yorumların onay sonrası yayınlama olayı benim hoşuma gitmiyor.
Bir şartla yapabilirim onu, dengesiz, kaba, küfürlü yorum bırakılmaya başlanırsa..

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

çok içten yazmışsın okurken mutlu oldum.aynı hisleri paylaşıyoruz demekki...

özii dedi ki...

** Haklısın Gülcan'Cım ,çok iyi anlıyorum ama yazamadığım zaman bana kısmaa oluy muu? :))

** Sevgili Demli hayat , şimdi onay alıyorum diyee , yorum yazmayacak mısın yaneee ?

** İçimden geldiği gibicim , çünkü içimden geldi :))

Cocukla Cocuk dedi ki...

Yorumlarla mutlu oluyoruz hepimiz, ve bazı yorumlar yazıyı da geliştiriyor diye düşünüyoruz. Yorumları denetimden geçiriyoruz bu daha çok spam mailler için aslında ama arkadaşlardan gelenleri de yanıtlamış olluyoruz aynı anda.
bazen konu çok uzak oluyor ve yorumsuz kalıyoruz, bazen de tekrar yorumlar yazmamak için kaçıyoruz.

Ducky Bug dedi ki...

şimdi en başta bildiğiniz üzere okuyup çıkmaktan yanayım genelde :)
bunu yazmıştım bi yerlere elbet.hatta blog un hakkı okunmak yani yorumlamak değil ama hani yorum görmek de ayrı bi hoş..
ama ben bu duruma itiraz ederim :Pp
"denetimi kaldırsan diyorum" sözleri gelmişti bana :D
söz de dinlerim hemen kaldırdım.ama sanırım duygusal davranıp geri koyucam bende.kıskançlık değil valla :) böyle hani yorum var ne yapacan blog sahibi diyo ya..bi hoş,bi duygulu :Pp
uzattım sustum :)
böylesi daha iyi katılıyorum ben!

özii dedi ki...

** Çocukla çocuk , galiba bazen üşeniyoruz mu desem :))

** Ducky-bug ben sana kelime doğrulama denetimini söylemiştim amaaaa....

GeCe dedi ki...

ben ilk başlarda yorum yazmaya çok korkardım acaba ne düşünürler diye, ancak bana yorum geldikçe o kadar mutlu oluyorum ki tek bir harf bile olsa yazmak istiyorum ancak bazı durumlar oluyor ki kararsız kalıyorum ne yazacağım konusunda yazmadığım da oluyor. Ama günde herhalde en az 50 -60 yorum yazıyorumdur.

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Merhaba Sevgili Özi;
Güzel yazmışsın gerçekten.Bazen ben de okuyorum ama yorum yazmıyorum nedense.ama çoğu zaman da yazmadan duramıyorum.yorumumun hemen görünmesini seviyorum ben.yoksa dklar geçmek bilmiyor acaba okudu mu ne düşündü yayınlandı mı diye defalarca girip çıkıyorum blog sayfasına..heyecanlıyım bu konuda biraz:)ama beni türkiyeden okuyan ama yorum bırakmayan arkadaşlarıma da kırılıyorum içten içe.ben olsam yazardım diyorum hep.yorum almak okunduğunu yazılarının sevildiğini bilmek çok başka bir duygu..sevgilerr

GeCe dedi ki...

canım senin kodlarına baktım sende de var galiba eğer http://blog.goo.ne.jp/ adresi takip listene eklemediysen (sanırım eklemedin yabancı dilde bişeyler çıkıyor) işte sana da kendini eklemiş. Koddan bu kısmı silmen gerek

parka dedi ki...

Bilirsin ben biraz içe dönük bir tipim. Fakat arkadaşımı biraz zayıflamış gördüm. Bu beni üzer. Şu an bunun için buradayım. Beslenmene yardımcı olmak amacım sevgili arkadaşım. Kendimizi yazan bir insandan ziyade yazar olarak görmenin de arasında pek bir fark yoktur. Bu yüzünden için rahat olsun. Senin hissederek söylediklerin veya kaleme aldıkların ve düşünmeden dudaklarından çıkanların alçak gönüllülükle bir alaka kurmamalısın. Kalemin kibiri olmasa emin ol asla yazamazsın. Egosuz bir kalem sayfalar üzerinde sadece zayıflığını kelimelerinin ardına sığınarak sırıtan bir parşümene benzer. Bu yüzden kimin için yazar olup olmadığının öneminden önce sen kendin için yazmalısın. Seni tamamlayacağını inandığın o derinlerindeki kimsesiz için. Zaten yaşam neden yaratmaktır. Sevgiyle kal.

Ahmet

Unknown dedi ki...

güzel güzel seviyorum ben bu yorum işini şarkıcının şarkı sonu aldığı alkış gibi bana :)
boşluğa azar gibi olunsa da tek bir yorum görünce kendimi birşey sanmama yetiyor bile :)
ama ben kendim bizzat şahsen en ufak bir yazıya bile ":)" olsa yazmadan kondurmadan geçemiyorum :)

özii dedi ki...

** Gece verdiğin bilgiler için teşekkür ederim .Yorumun için de :))

** Tuğbacım sanırım haklısın kafama taşlar yağdı biliyorum ama daha dikkatli olacağım söz :))

** Sevgili Kara Kalem , güzel sözler için teşekkürler...

** Fundacım valla nokta bile koysanız yeter:))

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

sabah ilk is ofista bilgisayari acmak, yazacagim bisi varsa ruh halime bagli olarak e-gunlugume ekliyor ve özicigimin sayfasina geciyorum. eger aksamdan bisi yazmamissa duduagim hafif bukuluyor ama diyorum o yazar aksamustu bi daha bakarim diyorum. aliskanliktan ote birsey bu, her gun gorusuyor konusuyormusuz gibi hissediyorum kendimi. yorumlama kismi ise benim icin konusmaya katilmak gibi geliyor,gunu paylasmak, duygulara ortak olmak, reel dunyada haftada bir görussek de, elektronik arkadasligimiz her gun pekismis oluyor. denetimli ya da denetimsiz, nasil istersen içinden geldiği gibi olsun :))

özii dedi ki...

** Ayşecim teşekkür ederim canım , biliyor musun ben seni çok seviyorum :))

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

bendeee :))

Primarima dedi ki...

Hiç bir yazıyı yorumsuz bırakmak istemiyorum ben ,o kadar zamanımı alıyorki anlatmam.mesela şu anda saat 1:32 çokda uykum var.Ama YAPAMIYORUM OKU KAÇ, ÜSTELİK SIRADA BİR SÜRÜDE BLOG BEKLIYOR BENİ, OKUMAZSAM OLMAZ ,OKUDUYSAM YORUMDA BIRAKICAM DEMEKTİR.Çünkü bana bırakıldığında çok mutlu oluyorum yorum görüpde mutlu olmayan varmıdır ki?
Bi yazıyı okuduysam sonunu getırdıysem neden iki kelime yazıpda orda olduğumu okudugumu belli edip karşımdakini de mutlu etmyeyeyim değilmi?Sadece 1-2 dakika sürüyor ama toplamda 1 saatimi alıyor orası ayrı :):):)

Handan dedi ki...

Şimdi şu pop up yorumlar var ya, işte onlar da yorum yazmamaya bir sebep oluyor bende. Netekim biraz önce fotoğraf yüklerken blogları dolaşayım dedim. Yorum yerine bastım ve hoop fotoğraf yükleme alanı yok olup yoruma döndü. Yeniden fotoğraf yüklemek zorunda kaldım. Yorum yapmaktan da vazgeçtim haliyle. Bloglara uyarı mı assak, bu blogda pop up yorum kullanılmaktadır diye acep :)

Handan dedi ki...

Şimdi şu pop up yorumlar var ya, işte onlar da yorum yazmamaya bir sebep oluyor bende. Netekim biraz önce fotoğraf yüklerken blogları dolaşayım dedim. Yorum yerine bastım ve hoop fotoğraf yükleme alanı yok olup yoruma döndü. Yeniden fotoğraf yüklemek zorunda kaldım. Yorum yapmaktan da vazgeçtim haliyle. Bloglara uyarı mı assak, bu blogda pop up yorum kullanılmaktadır diye acep :)