6 Ağustos 2009 Perşembe

Duvar etkisi...

Sadece ben mi böyleyim yoksa herkes aynı hatayı yapıyor mu bilemiyorum. Bazen beni üzen , beni kıran bazı şeylerin üzerine gitmekten vazgeçemiyorum. Ama bazen de “Amann sende ne halin varsa gör ” diyerek elimin tersiyle itip herşeyi görmezden , duymazdan gelerek “umrumun beşi olmaz ” diyebiliyorum. ( Burgemin sözüdür , çok severim ) Peki , neden her zaman bunu uygulamıyorum ya da neden uy-gu-la-ya-mı-yo-rum
.
Belki de bazı konularda kırılmayı beklemediğimdendir. Aslında çok da saçma oldu , kim , bir konuda kırılmayı bekler ki zaten ? Bir anda söylenmiş bir söz , bir tavır , bende duvara çarpmış etkisi yaratıyor. Hemen anında ifadem değişiyor , mutlulukla mutsuzluğun arasındaki o çok ince sınırı anında geçiyorum. Gören cenaze var sanıyor. “ Ne yaptım ben şimdi ” şokunu atlatmadan , sanki ben hatalıymışım gibi bir de alttan almaya çalışanın yine ben olduğunu görüyorum. Ne bu şimdi ? Sanırım bunu adı , zayıflık. Halbuki ne kadar da katıyımdır , yoksa yoktur , olmazsa olmazdır, hayırsa hayırdır. Bu da katılığımın bir cezasıdır belkide . Kimbilir ?
.
Elimde olmadan nedenleri , niçinleri sorgularken , bazı cevaplar beklerken bunların hiç birini alamamak , duymazdan gelinmek çok zor bir durum . Evet , biliyorum , herkesi olduğu gibi kabul etmek gerek , ama insan karşısındakini hiç mi kendi yerine koymaz. Yaa ben bu sözümle kırarım , haksız yere canını sıkarım hiç mi demez ? Kısa da olsa bir iki kelime hiç mi etmez. Etmez , demez işte , zaten dese , birazcıkta olsun gönül almayı bilir. Hep hiç bir şey yokmuş gibi davranmak mı gerek ? Off of bütün bunlar hep fazla değer vermekten oluyor zaten . Huyum kurusun derler ya kurusun işte.
.
Bu mu ? Yok , yok birikmiş birşey değildi , az önce duvara çarptım da...

12 yorum:

Belgin dedi ki...

Kirilma desem cik olmiycak, aldirma desem o daha beter...

Ne desem bilemedim ki kuzum:((

Duru Günaçan dedi ki...

hıımm... ne diyim şimdi ben bilemedim öziciğim.
hepimiz arada bu anlattığın gibi oluyoruz. çok klişe olacak ama hayat bu canım.

haaa ne diceem benim tayinim çıktı.yarın mudanya'ya geliyorum ilişiğimi kesmek için. bu sıralar kendi içine kapanmak istediğini okuyorum bloğunda. o yüzden aramayacaktım gelirken seni ama arasam mı ki? rahatsız etmiş olur muyum? elit'e bişeyler içerdik:)

özii dedi ki...

** Denecek bişey olsa ben diyeceğim zaten Belginim ama yok Dedim ya huy , çıksın işte..

** Kelebeğim aşkolsun. Sen geleceksin ve aramayacaksın öyle mi? Tayinine çok sevindim ama senin adına . Benim adıma kayıp . Çünkü dostluğunu seviyordum uzak olman zor gelecek .Tam alışmışken olmadı ama sen mutlu ol .Hayırlı olsun . Yarın ara benii tamam mıı?

Adsız dedi ki...

Anlaşılan Özii sen kafayı bayağı bir sert çarpmışsın duvara:)
Karşındakiler empati kuramıyorsa sen empati kur.Böylece daha mutlu olursun diyorum.Sen gönül al.Bu şekilde davranarak aslında sen kazançlı çıkarsın.Boşver hatta hiç empati kurma "umurumun beşi olmaz" de geç.Hatta bundan sonra bende öyle diyeceğim beşi olmaz ne demek anlamdım gerçi amaa...

manii dedi ki...

Canım ya sanki beni anlatmışsın burda okadar tanıdık geldi ki bende hiçbir zaman birşeyi elimin tersi ile itemedim biliyorsun.aman sende ne halin varsa gör diyemedim...Ben seni yatıştıracak bir şey ,bir söz bulamıyorum oysa her canım sıkıldığında az mı ağrıttım kafanı canım benim...

Fikir/Siz Yazılar dedi ki...

Bazen duvara çarpılmak, değer verdiklerimizi ve değerlerimizi gözden geçirmemize vesile olur ki o duvarlar en zayıf anımızda karşımıza dikilmesin.

özii dedi ki...

** Paşalı taso ben hassasım be abii , neden çok üzülüyorum hep bundan işte :) geçerr...

** Manıim bi daha ölee deme ama :( tabikide dinlicem her ne olursa olsun ...

** Çok doğru Hayal küpü , alınganlığımızda hat safhada olunca daha bir sert tosluyoruz :)

Aşk Güneşi dedi ki...

Umurum beşi olmaz haa iyiymiş ama bizler maalesef uygulama özürlü insanlarız..

SMİLENA dedi ki...

eh ben sana ne diyeyim huyun kurusun desem..
yine kim kırdı benim öziimi.takma diycam ama biliyorum dinlemiycan....sıkma canını geçer..

Cocukla Cocuk dedi ki...

ozii 'cim ya bu yazıyı ben mi yazdım acaba dedim bu kadar mı benzer huy??

zuzuların annesi dedi ki...

Öziim,döndüm ben...Ama seni ve bu ruh halini görünce üzüldüm be kuzum:( Düşündüm,sonra ne yazsam?
Yaşadığın olayı bilmeden kendi yaşadıklarımdan örnekle tahmini yorum yapmak? Daha tam anlamıyla kendimi edememişken,sana teselli vermek? Yalnız değilsin misali örnekler sunmak istedim? Vazgeçtim!
Çünkü hiç bir işe yaramaz bu durumlar da bilirim! Ne zaman ki sen kendine acımayı ve bu kaçıncı aldanışın? düşüncesiyle kızmayı bırakırsan o zaman geçiyor biraz,çünkü biliyorsun ki bu yürekle bu aldanışlar son olmayacak!Ama insanlardan ümidi kesmek te olmaz?Eee o zaman? Öğreneceğiz bizde böyle,böyle işte yaşayarak:))Ayrıca kurumasın o güzel huyun,aynısından bende de var:)) Zor ama Gülümse:)Öziim...
İnan bana,senden,yavrundan ve sevdiklerinden daha önemli değil hiç bir şey!Öpüyorum seni,umarım çabuk yıkarsın o duvarları:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Aynı ruhi durumdayızzz. Ne desem bilemedim. İlacı varmı bu durumun yaaa...