Bunca zamandır aklıma gelmemiş olmasına hayret ediyorum . Daha önceden bunu düşünüp , deneyenler mutlaka olmuştur ama bu konuda hiçbir bilgiye rastlamadığımı belirtmek isterim.
Çoğu zaman çürütüp çöpe atmak zorunda kaldığım taze naneyi çok uzun süre kararmadan , bozulmadan , kokusunu kaybetmeden saklamanın yolunu buldum. Hatta neredeyse 3 hafta kadar. Ne mi yaptım ? Sadece ona bir çiçekmiş gibi davrandım. Naneyi içine koyabileceğim bir kavanoza su koydum ve üzerini poşetle kapatarak , buzdolabında sakladım. Hepsi bu ...
Yani naneler suda bekliyor. Aynı bir çiçek gibi. Ne bir bozulma , ne bir kararma :) Her an taze nane elinin altında . Bu cin fikir değil mi ?
10 yorum:
hadi canım demek istiyorum :)
süper akıl bin yaşa sen :)
valla Fundam "ben yaptım oldu" demek isterdim :)))))
Diğer taze otlarda da aynı yöntemi kullanabilirsiniz...Maydonoz, dereotu vs.. Onlarda da işe yarayacak emin olun..
Deneyeceğim zaten eminim daha uzun dayanacaktır
Teşekkürlerr HobiCoffee...
Canımcım biz annemciimmle maydonoz dereotu ve naneyi yıkayıp ayıklayıp buzluk poşetleri ile şoka atyıyoruz sonracığıma lazım olunca çıkartıp tazecciiik kullanıveriyoruz tabi nane biraz kararıyor bizde bu yöntemi kullanıciiz aklınla bin yaşaaa:))
güneşim buzluğa atma işi zaten hep var ama bu taptaze ondan güzel :)))
iyiymiş:))
Ben de bir ara maydanozda denemiştim ama buzdolabına koymadığım için mi nedir hemen solmuşlardı :)
** katrecim eve t iyi bir yöntem ve inan hala duruyor mis gibi.
** Handanım bence onlarda dolapta suda aynı olacaktır ama boydan kaybediyorlar :)))
ben de yaparım ..komşumun annesinden öğrenmiştim :))
Yorum Gönder