16 Nisan 2014 Çarşamba

Tedavi süreci (1)

Yaklaşık 2 aydan fazladır acısını çektiğim siğilli nasırlarımdan nihayet kurtuldum. Başlangıçta sadece 1 tane olan ve ardı ardına 18-20 taneye kadar çıkan siğiller beni epeyce korkuttu. Ağrısı , acısı , eziyeti dayanılmaz hale gelmişti. Üzerine basamadığımı daha önce burada  anlatmıştım.
 
Tedavisi için izlediğim yolu paylaşmak istiyorum. İlk önce Ayak bakım merkezine gittim. Siğili yüzeye çıkartmak için elektrikli ayak altı törpüsü ile üst deri tabakası törpülenerek siğile ulaşılmaya çalışıldı. Bu arada siğillerin üzerine sadece Çay Ağacı Yağı kullandım. Herşey yolunda gitseydi bu yöntem iyi olacaktı ama olmadı. 

Ayağımın üzerine basamamak , zonklamalar , şişlik derken rapor almak durumunda kaldım. O arada bir dermatoga gittim. 10 günlük asit tedavisi ile Kriyoterapi uygulayacağını söyledi. Kriyoterapi dokunun dondurulması olayı olduğundan biraz sıkıntılı bir yöntemdi ama çaresiz kabul ettim. Soğuk etkisiyle hücre içindeki ve dışındaki saf su, buz kristalleri haline getirilerek hücrenin ölümü meydana gelir. Bunun için -78,5°C?de katı karbon dioksit (kuru buz),  -190°C sıvı azot, florokarbon ve nitrözoksit gibi kriyojen maddeler kullanılır.
 
Daha tedaviye başlayamadan tavsiye üzerine başka bir dermatologa yönlendirildim. "Zonklama ve acı enfeksiyon kapmış olmasından" diyerek antibiyotik tedavisi ve  fizyolojik serum ile 20 dk'lık kompres uygulaması verdi. 5 günde zonklama azaldı ama acı ve üzerine basamama olayı devam ediyordu... 

Devamı için 2. kısım ....  

3 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Çok geçmiş olsun Öziim yaaa:((
epey acımış olmalı sıkıntılı bir durum biliyorum.

Mahmutun güncesi dedi ki...

Geçmiş olsun.
Kurtulmuşsunuz,ne güzel.

özii dedi ki...

İçimden geldiği gibi teşekkürler tatlımmm sende de mi oldu?

Mahmut teşekkür ederimmm