4 Ocak 2009 Pazar

Sıkıntı performans atağı ...

Kaç gündür hiç bir şey yazmak istemiyorum. Aslında bunu bile yazmaya değecek bir durum yok ama sadece sıkıntı gidermeye çalışıyorum. Çünkü küçük beyin performans ödevleri , olmayan performansımı da yedi bitirdi ... Uyuşuk uyuşuk yazması , kalkıp ara vermesi , silip silip düzeltmesi , arada yaptığı hırçınlıklar ve daha saymadıklarım bütün bir hafta sonumu yedi . Hazırlanması gereken görselleri hazırladık , o sadece yanlarına el yazısıyla yazması gereken bilgileri yazacak ama işi yokuşa sürmenin binbir modelini gördüm.

Başka bir sorunumuz da , bu görselleri çıkartacak yazıcımızın biraz rahatsız olması . Uzunca bir zamandır kendisini camdan atma planı içerisindeydim. Ancak atmak bir şey değil de , gidip dağılan parçaları toplamak zor. Neyse sonunda kendisine sonsuz izin hakkı verdik , yolu gösterdik ve yerine yenisi geldi. Geldi gelmesine ama o da bir türlü kurulamadı. Sürekli bir yerde sorun çıkarttı. Ne bu şimdi ? Seninde mi camdan uçasın geldi ?

Bizi yeterince sinir ettiğinden emin olduktan sonra , kurulumunu tamamladı. Bu seferde renkli yazdırmam diye inatlaşmaya başladı. Neymiş mürekkebi bitmişmiş , daha yeni açıp koymuşuz , aç gözlü şey ...Hiç bir şey basmadan , ne diye yetersiz dersin ki ...Uzunca bir harala gürele savaştan sonra , bu sefer eşim camdan atma planı kurmaya başlamıştı ki , tırrtt tırrtt sesleriyle yazma işlemi başlayınca yüzümüz güldü. Ödev görselleri çıktı , yazılarda bitti ama bende bitmiş , yorgun ve de gergin bir haftaya başlamış olmanın mutluluğu içerisindeyim .

Bu işlemler istenilen zamanda bitmeyince de her iş uzadıkça uzuyor , içimde kocaman sıkıntılara dönüşüyor. Zaten bitiremediğim her iş de , ben de panik atak durumları yaratmaya başladı .Yoğun bir rahatsızlık duygusu yaşıyorum sanki hiç bir şey bitmeyecek ve sonunda da kötü bir şey olacağı hissi. Bu da benim kalp çarpıntısı , daralma , aşırı sinirlilik gibi duygularımı körüklüyor. O zaman da bulunduğum andan , herşeyden , herkesden kaçmak istiyorum.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Her cuma bu hafta sonu kendim için şunu yapacağım diye plan yaparak hevesle giriyorum tatile. Ama çok nadiren gerçekten istediğim planladığım birşeyleri yapabiliyorum. Sizinde öyle olmuş galiba, olsun önümüzdeki haftaya kısmet inşallah:))

böcük dedi ki...

Aman appa biraz sakin olmaya çalış :) Biliyorum sakin ol demesi kolay ama sen yinede elinden geldiğince ol :)) Kalp çarpıntısı, daralma, sinirlilik gibi durumlar zarar vermesin sana :) Bu haftaya yorgun başlıyorsun ama umarım güzel bir hafta olur :)

manii dedi ki...

Özicim yaaa bizimde başladı performans ödevleri,önce hevesle başlıyor sonra aynı sizdeki davranışlar sergileniyor ,allah sabır versin hepimize.
Biryerede kaçamıyor insan,sadece istiyor,istiyor,istiyor...

papagangibi dedi ki...

bir yerlere kaçmak çok da zor değil. isteyince yapıyor insan ve çok da iyi geliyor. bu samimi yazı bile küçük bir kaçış sayılabilir. ya da bir hafta sonu için çocuklara mola deyip, arkadaşlarla küçük bir tatil turuna gitmek, ya da hiç olmadı 2 saatliğine tek başına sinemaya bile gitmek iyi geliyor insana. yani en azından bana :S ama size de nacizene bir tavsiye olabilir :)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

ah ha ha ,neredeyse sırf performanslar yüzünden yeni bir yazıcı aldık...
bugün yarısı yazıldı elyazısıyla,yarına da devamı ...gitti yarınımda yani...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

bayağa sıkılmşsın sen..
yazıcıda lexmark olmasında ne olursa olsun..çok kazığını yedim de...

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

kıs sendromu mu desek ay sendromu mu,bilemiyorum artık, herseyden nefret sendromu oldugu kesin. bende de oyle bisiler var. cumartesi gunu, kendimden, herkesten, yolda mıyıklayan kediden bile nefret etme gunumdu. bu durumu, aylık sendroma baglayan sevdicegime poskurdukten sonra haklı cıkmıs olması da piyangosu oldu...

SMİLENA dedi ki...

hayırlı olsun yeni yazıcınız.böylece biraz sıkıntınız azalır umarım.bu arada sana kocaman bir teşekkür borçluyum ,yanında da kokulu öpücükler.sen bilirsin nedenini...

Demli Hayat dedi ki...

Ozi,

Sana bir şey söylicem. Öncelikle dua etmelisin bir tane var. Ya ondan 5 tane olsaydı...
Ne yapardın o zaman.

Primarima dedi ki...

Tek panik atak nöbetleri sıklaşan ben değilmişim demekki bu sıralar bendede fazlası ile arttı aynen saydığınız gibi bitmeyen işler hiç bitmeyecekmiş gibi gelmeler.

Ebruli dedi ki...

Yasadigin kucucuk sikintilari lutfen kendine dert etme. Cunku surekli bir ulkede savas bitip, digerinde baslarken; insanlar elektrik, su, yemek olmadan her an uzerlerine dusecek onları yok edecek bombalari dusunup, uyuyamazken ne olur bunlari dert etme kendine, su anin, hayatta olmanin tadini cikart. iyi ki ulkemizde "savas" dene o kotu illet yok...

Cavill dedi ki...

Allah yardımcın olsun, ne diyim..