9 Aralık 2010 Perşembe

Bu kadar da alışılmaz ki ...

Öyle çabuk alışıyoruz ki her türlü yeniliğe , sonrada hiç kullanmamışız gibi eski olan şeyleri garipsiyoruz. Alışveriş merkezleri , restaurantlar , cafeler , bazı iş yerleri ve daha pek çok yerin tuvaletlerinde temizlik adına kullanılan kolaylıklardan bahsetmek istiyorum. Ama benim burada takıldığım konu , alışkanlıklarımız.

Kullandığımız köpük sabun , fotoselli musluk ve fotoselli kağıt havlu makinesine alışmaktan  bahsediyorum. Mesela kağıt havlu inanılmaz bir kolaylık , kişiye özel , tek kullanımlık . Özellikle de kalabalık ev ortamlarında havlu takibi gerektirmeyen bir durum.  Eline köpüğü al , köpürt , musluğun altına gel açılsın , elini yıka , sonra da elini havlu makinesine doğru uzat "dırrttt" havlu gelsin. Oh ne güzel bir kolaylık , ne güzel bir temizlik . Diğeri de hem su israfını önleyen hem de binlerce kişinin elini musluğa sürmeden yıkayabilceği kolaylığı sağlayan fotoselli musluklar. Dokunmadan elini uzat açılsın , çek kapansın. Süperr... 

Ama geçen gün , bu musluk yüzünden kendi kendime sesli bir şekilde " yuhh artık " dediğimi hatırladıkça gülümsüyorum. Cafedeyim ve ellerimi yıkamak üzere tuvalate gidiyorum. Elime köpük sıkıp gayet güzel , ellerimi köpürtüyorum . O sırada gözüm duvardaki bir reklam yazısına takılıyor , ben ellerimi musluğa doğru uzatıp bekliyorum ama tık yok , tekrar deniyorum yine tık yok. Gözüm hala yazıda ve ben musluktan o kadar eminim ki , ellerimi sağa sola hareket ettirip beklemeye devam ediyorum. Israrla musluğu akıtacağım ya , sonunda eehh diyerek bakıyorum ki , mustuk aç kapalardan. " eee yuhhh artık bu kadar da alışılmaz ki "  diyerek gülüyorum . 

Sanki çevirmeli musluk olsa el yıkanmazmış gibi...Sanki evdeki çevirmeli musluk değilmiş gibi. Ne çabuk alışmışız biz bunlara...

7 yorum:

Meleğin Dünyası dedi ki...

:)) Hakikaten kolaylıklara çok çabuk alışıyoruz.

Handan dedi ki...

Hemen alışıyoruz gerçekten de, ben de yaşadım bir kere senin yaşadığını, öyle bekledimdi ellerim sabunlu :D

özii dedi ki...

** Alışıyoruz işte , bak bide rezil oluyoruz kendimize bile :)))

** Oleyy beee , yalnız değilmişimm Handanımm

Adsız dedi ki...

Özii rezil olanlardan biri de benim ...yalnız değilsin yani ...mesela fotoselli musluğu çevirmeye kalkanlarda var ...bu durumda birde sağına soluna bakıp beni gören var mı diye bakmakta işin komik yanı...o yüzden ben hâlâ musluklara temkinli yaklaşırım.Ne olur ne olmaz yani..

özii dedi ki...

* heyy Paşalı Tasoo seni burda görmek ne güzell ...
demek ki arasıra ziyaret etmek gerekiyormuş :)))

Evet senin gibilerden görmüştüm ne yalan söyliyeyim daha kötü bir durum. Nereden açılıyor bu yahu :)))

Adsız dedi ki...

özii ben senin yazılarını takip ediyorum canım .Ama yorum yazamıyoorum.

SMİLENA dedi ki...

:))))))))))))))