3 Ocak 2011 Pazartesi

En önemlisi sağlık...

Dün için yazı yazmaya başlamıştım ama devam edemedim. Hem yılın ilk yazısı olsun istemiştim  hem de daha sık yazma kararım olduğu için. Ama bugüne kaldı.

Yeni yıla , 3 aile olarak arkadaşlarımızla birlikte girdik. Saat 23:59 itibari ile bir yanağıma yapışmış oğlum , diğer yanağıma da yapışmış eşimle girdik yeni yıla. Sonra da arkadaşlarımızla öpüşüp , kucaklaştık , birbirimize güzel temennilerde bulunduk. Sevdiklerimizle telefonlaştık derken böyle girdik bir yeni yıla daha amaaaa....Aması şu ki , yılın ilk günü sabahın 08:00 'inde mide bulantısı ve baş ağrısı ile uyanınca keyfim kaçtı. Bu arada mide bulantısının uykudan uyandıracak kadar şiddetli olması çok ilginç geldi , böylesini hiç yaşamamıştım ....

Hayır , hayırrrrrr kesinlikle düşündüğünüz gibi akşamdan kalma hikayesi filan değil. Aklınıza geleni biliyorum :) Yılbaşı gecesinin sabahı niye böyle olunur ? Cevabı gayet basit ama benimkisi gerçekten farklıydı. Zaten düşündüğünüz gibi olsa yazarmıydım , sesimi bile çıkartmazdım . Suss , puss olurdum. Yani ne içtim , ne de yedim yedim karıştırdım .Sadece açık balkon kapısına karşı fazla direnç gösterebildiğimi düşünmüşüm ve biraz üşümüşüm ama bu konuda dikkatli davranmadığımı , önlemimi almadığımı gayet iyi biliyorum. Yani ben biraz olduğunu düşünsemde demek ki çok fazla üşümüşüm.

Bu yüzden de bütün bir günümü mide bulantısı , hafif ateş , baş ağrısı , terleme ve titreme nöbetleriyle geçirdim. Aslında besin zehirlenmesinde de belirtiler bu şekilde. Belki de yediğim farklı birşeyden etkilenmiş olabilirim. Böyle günleri fırsat bilip pek çok ürünü elden çıkartma çabasına girenler maalesef çokça...Neyse yine de emin olmadan kimseyi suçlamıyorum , suçlu biri varsa o da BENİM. Çünkü soğuğa karşı dirençsizim ve birşey olmaz diye düşünmemem gerekiyordu. Halsizlikten sürekli uyuklasam da oğluşum ve eşim hep yanımdaydılar. Oğlum sürekli " Annecim ateşini ölçeyim mi ? Su getireyim mi? Üzerini örteyim mi ? Üşüyor musun ? Şimdi nasılsın ? " gibi gibi hep benimle ilgiliydi. Zaman zaman kendimi gördüm onda ve bu çok hoşuma gitti. Eşim de sağolsun hakkını yiyemem , nane limonumu hiç eksik etmedi , mutfakta da biri varmış gibiydi. Maşallah daha ne diyeyim :) İşte hastalanmanın en güzel yanı da bu galiba...

Bugün mü ? Artık çok daha iyiyim. Enerjim geri geldi . Biliyorum biraz abartmış olabilirim ama çok üşüyordum geceyi 2 battaniye , 1 yorgan ilavesi veee bir de sıcak su torbasıyla geçirince :))) sabaha kadar ter attım ve kendime geldim. O halde yeni yıldan en büyük dileğimiz sevdiklerimizle birlikte olmak ve en önemlisi de sağlıklı olmak...İşte herşey bu !

6 yorum:

sufi dedi ki...

Sevildiğini ve sana özen gösterildiğini hissedebilme günün olmuş yeni yılın ilk günü.Ne mutlu sana.İyi seneler ve sevgilerimle.

Handan dedi ki...

Geçmiş olsun canım.

özii dedi ki...

** Haklısın Sufim . Sanada mutlu yıllar...

** Teşekkürler Handancım

Meleğin Dünyası dedi ki...

Arkadaşım yeni yılın ilk günü kötü bir sabah hiç de hoş bir durum deği gerçekten.Ama ne güzel ilgilenmişler sevdiklerin seninle bu da işin güzel yanı herhalde.
Sağlık herşeyden önce geliyor gerçekten.
Nice mutlu, güzel bir yıl dilerim hep sevdiklerinle birlikte.Öpüyorum,Selamlar, Sevgiler...

özii dedi ki...

canım teşekkür ederim hepimize güzel bir yıl inşallah...

maviada dedi ki...

Nedense bu yazdıklarını okuyunca içten içe bir şeylere sevindim,mutlu oldum.Nedenini sen anlarsın...