10 Ocak 2011 Pazartesi

Ne yaparsanız yapın ...

" Ne yaparsanız yapın ama beni değiştirin , hatta mümkünse beni baştan yaratın " dedim de epeyce bi gülüştük . İşin şakasındaydım ama  " Sıkıldım bu saçtan , kazıyıp kel mi yaparsınız , model mi değiştirirsiniz , boyar mısınız ama ne olur bir şeyler yapın , çok sinirim bozuluyor artık " dedim. Aslında saçlarım kıvır kıvır , tabiki de sıkılmadım ama elektriğe tutulmuş gibi kabarması ve kuruluğu , yıpranmış ve bakımsızmış gibi görünmesine neden oluyor. Bende bundan hoşlanmıyorum.

"Kuruluk " boyanın vermiş zararlardan birisi . Saça yıpranmış görünümü veriyor. Diğer bir olumsuz yanı da , hergün yıkanıyor olması.  Zaten böyle dediğim anda , ters bir bakışla karşılaştım , " o zaman hiç şikayet etme! " dercesine bir bakışla. Saçın doğal yağlanmaya da ihtiyacı olduğunu , hergün şampuanlanmamasını , yıkanması gerekiyorsa da sadece ılık suyla yıkanmasını , doğal olarak kurutulmasını ve sık sık fön çektirilmemesini de peşi sıra ekledi. Uzmanlarda saç sağlığı için haftada 3 gün yıkamayı öneriyorlar. Hergün yıkamak saç derisine ve saça zarar verdiğinden , kepeklenme ve kuruluğa neden oluyormuş.

Bu kadar konuşmuştuk ama ben hala nasıl bir değişiklik istediğimi bilmiyordum. Huyumuda bilir , ani değişklikleri kolay kabul eden birisi değilimdir. Önce kendimi bir fikre alıştırmalıyım ki , değişiklik sonra ... Düşündüm , kısacık kestirsem , ıh ıh olmaz , o zaman bonus kafa oluyorum . Renk değiştirsem , ıh ıh o da olmaz , kızıl benim dönüşü olmayan rengim. Model değiştirsem , biraz daha katlı kestirsem , ıh ıh o da değil. Zor uzadığı için kısaltmaya da kıyamam. Bildiğim tek şey , değişiklik istediğimdi ama o da olmadı.

Sonunda anladı beni " Gel sen ,  en iyisi sana hafif dalgalı bir fön çekelim de , kendine gel . Değişikliğide sonra düşünürüz . Hergün saçını yıkama , mutlaka bakım kremi kullan , ihmal etme " dedi . Bende " peki öyleyse "  dedim  ve anlaştık :)

10 yorum:

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

evet öziim, hergun yikama. ozellikle saclarin kuruysa. benimkileri biliyorsun, elektrikli ve tülü tülüyüm çoğu zaman. ne zaman yaglaniyor, o zaman buklelerim belirginlesiyor. cok cici oluyor.
birak biraz kendine gelsin, saclarin. bak saglik kazansin, nasil degisik gelecek sana da:)

özii dedi ki...

Sen iyi dayanıyorsun benim saçım çok inatçı. Uzamakda bilmiyor ki.
Ama belirgin bukleleri çok seviyorum yağlı kafa mı gezsek :D

Handan dedi ki...

Ne zaman saç modelimi değiştirsem asıl ihtiyacım olanın 15 kilo vermek ve bir estetik ameliyatı olduğunu fark ediyorum :)

özii dedi ki...

** Handanım , sana 15 kilo verdirebilirim sana ama söz dinleyersen :))

Handan dedi ki...

Ya önce eve bi ahçı almam lazım, 10 öğün sofra hazırlarken dayanamıyorum Özicim, oy oy:(

öykü dedi ki...

Kızılla
sıyah cok zor renkler
gerı donusumu ımkansız olmasa da
sacı mahvedıyrolar
bence 3 kez dusunmek lazım

özii dedi ki...

** Öykücüm valla benden düşünme faslı geçti , çünkü kızılım ve dönüş yok ama çok seviyorumm

Sitare dedi ki...

özi al benden de o kadar.bıktım saçlarımdan.ama tek farkla ben yıkamaya vakit bulamıyorum bebişten.
handan hanım ne kadar doğru söylemiş.aynı yollarda kesişmişiz kendisiyle:)

Ebruli dedi ki...

Saçında umarım istediğin bir değişikik yaparsın. Ben de diyorum ki; bir de bloğunda bir değişiklik yapsan. Zemin rengin siyah olduğu için yazdıklarını her seferinde çok zorlanarak okuyorum. Bunu her seferinde sana yazayım dedim, vazgeçtim. Ama şimdi söylüyorum. Yazının zeminini açık renk özellikle de beyaz seçersen gözlerimizi yormadan daha rahat okuyabiliriz.
Ama tabii ki; karar senin. Bence bloğun da belki bu değişikliği sevecektir!..

özii dedi ki...

** Sitare ben yine de değiştiremedim ki ama :))

** Ebrulim sayfa konusunda biliyorum ve sıkıntını da anlıyorum.

Ama siyahtan başka yakışmazmış gibi geliyor ne bileyim yeşil turuncu siyah üzerinde favorim .Yinede birşeyler düşüneyim , teşekkür ederim..