2 Mayıs 2008 Cuma

"Diyet" kelimesi yasak !!!

Bugün bir umutsuzluk , bir mutsuzluk. Herşeye kızasım var. Ama en başta kendime tabii...

Fındık - fıstık dedim , pasta dedim , çikolata dedim , börek dedim, ama keşke sadece demiş olsaydım , sonuç itibariyle ne bulduysam hep yedim . Engel tanımadım. Daha neleri yiyesim var ama artık "yeter" diyorum. Çünkü yerken mutlu oluyorum diye , yedikten sonra mutsuz olmanın sıkıntısını çekmek istemiyorum.

Kalorili olan herşeyin tadı güzel olmak zorunda mıydı sanki ? Ne güzel çaya başlamıştım ama ancak 2-3 gün devam edebildim , içim kalktı , vazgeçtim .Belki de devam etmeliyim , iştahımı keser ya da tadına alışabilirdim... Şişman biri değilim ama yemeyi seven, çok çabuk kilo alabilen ama zor verebilen biriyim . Bu da beni mutsuz etmeye yetiyor. Dengeli beslenmenin ne olduğunu bilen ama uygulamayan biri olarak kendimi kınıyorum. Hani derler ya "hocanın dediğini yap , yaptığını yapma ! " işte aynen o hesap ..

Zaten diyet kelimesine de takıntı yaptım , bu kelimeyi sevmiyorum " ayy diyetteyim , yiyemem" demek iğrenç bir şey , o yüzden diyete filan girmiyorum. Diyenlere de kızıyorum . Çünkü "diyetteyim ama çok ısrar ettin , bir parçacık alayım " dedin mi , işte bu dünyanın en komik anı gibi geliyor bana. Herşey o an , bitiyor. Yine çok acımasız oldum.
Bu yüzden sadece yediklerime dikkat edip , özellikle kendime yasaklar koymadan , bilinçli ve düzenli yemem , en önemlisi de içmeyi unuttuğum suyu bol bol tüketmem gerekiyor. Benim derdim bu ! Zaten sporumu da yapıyorum. Ama tenis tek başına yeterli değil , yürüyüş ve bisikleti de eklersem süper olacak .

5 yorum:

İlknur dedi ki...

okuyunca bana çok tanıdık geldi.Düşünüyorum düşünüyorum aynı özelliklere, aynı şikayetlere sahip biri var diye ama bir türlü bulamıyorum biraz düşünüyorum. Aaaaaa buldum KENDİM:)))

Hülya dedi ki...

Hocam merhaba, ya neden böyle kaygılar yaşıyosunuz anlamadım, çok tatlı ve güzelsiniz bence, hiç öyle kaygılancak bi durum yok yani... müsait olursanız cts veya pazar sabahları botanikte yürüyüşe çıkabiliriz, çok güzel orası bu işler için, insan huzur buluyo, ben seve seve eşlik ederim size... öptüm çok, üzmeyin kendinizi... Hülya

özii dedi ki...

**İlknurcum, gırtlağımızı tutacağız güzelim başka yolu yok...
**Hülyacım çok teşekkür ederim çok tatlısın ,ayrıca seni burda görmek ne hoş . Bakma sen bana arada takarım işte . Bu arada keşke gelebilsem Botanik parka , ama çok uzak ...Deniz kenerında yürüsem bile yeter . Sen gel :))
Bi de bana hocam demeeeee :)) Öptüm ikinizide ...

nimetin.blogspot.com dedi ki...

ben dün künefe yedim:(
uzunnn zaman olmuştu yemeyeli. gecen hafta da kizartma yaptim yedim. yaklasik bir senedir yemiyordum.
hakikaten yedikten sonra çok can sıkıcı oluyor.

nimet

özii dedi ki...

Çaktırma , kızıyorum ama geri de kalmıyorum :P