7 Temmuz 2008 Pazartesi

Otobüs macerası 1.Bölüm:

Fıldır fıldır gezmeye pek bi alıştım. Geçen hafta istanbul , bu hafta İzmir. Haftaya nereye gitsem moduna girdim bile. Ne yapayım canım , leyleği havada gördüysem suç mu yani? Hayvan bu , uçma diyemem ki ! Uçsun uçsun , hatta bol bol uçsun .

Neyse efendim , gitmeden önce gözümde büyüyen yol, karar verene kadarmış . iyi ki gitmişim bakın geldim bile....

Evettt.. gelelim , bölümün ayrıntılarına ;

*izmir 'de sıcaktan bunalacağımı bildiğimden, yanıma hiç bir şekilde uzun kollu bir şeyler almak aklıma gelmedi. Taa ki otobüse binene kadar...içerisi buz gibiydi. "Eyvah donarım ben " dedim ama yapacak bişey yok. Isıyı yükseltmelerine rağmen değişen bir şey olmadı , soğuktu. Millet akıllı , hırkalarını giymiş , hazırlıklı gelmiş. Sanırım daha çok otobüs yolculuğu yapmalıyım , acemi kaldım baksanıza....

Çantama eşofman altını koyduğum aklıma geldi , en azından kollarımı ve omuzlarımı kapatabilirim diye düşündüm. Kabul etmek gerekirse biraz şekil özürlü oldu ama başka yolu yoktu . Hiç bir şey bulamasaydım perdeyi sökecektim , bir ara gözüme onu da kestirdiydim hani :) dermişimmm.

Mola yerine geldiğimizde saat gece 03:3o civarıydı. Hemen indim ve giyecek bişeyler bulabilir miyim diye bakındım. Açık bir mağaza görünce nasıl mutlu oldum anlatamam. Acaba otobüs şirketiyle anlaşmalı mıydılar ? Benim gibi tedbirsizlere tuzak anlamında . Yok canımm daha neler...içeriye girdim ve "hayatta her şeyin , bir ilki oluyormuş demek ki " diyerek ;

-İyi geceler ( bu saatte garip gelmişti , hiç demek zorunda kalmamıştım ki )
-Buyrun iyi geceler.( biraz uykulu ve şaşkın bir bakışla..)
-Kalın bir şeyler istiyorum , otobüste dondum da... ( açıklama yapmak zorunda değildim ama )
-Tabi hemen (gülümseme gelmişti yüzüne , paranın kokusu sanırsam :)

Neyseki sweat shirt filan buldum da , iliğim kemiğim ısındı. Yola o şekilde devam ettim.
izmir' e indiğimde sabah 07:30 'du . Serinlik beklerken , saunaya girmişim gibi bir etkiye karşılaşınca kendi kendime tuhaf geldim...Hemen şartlara uyup, uzun kolludan kurtuldum. Ama o benim en büyük kurtarıcım oldu .

***Devamı gelecek :)) ***

2 yorum:

Handan dedi ki...

İzmir otabüslerinde donmuşluğum çoktur :) Bir keresinde muavinle kavga döğüş bağajı açtırıp (Neymiş efendim yasakmış) çantamdan pantolonumu almıştım. Taytın üzerine pantolonumu giyerek otobüse binmem çok komikti. (Adama açtırana kadar orayı mola bitti tabi, otobüste giyindimdi:)

özii dedi ki...

yapmasınlar buz gibi madem alla alla...