5 Aralık 2008 Cuma

Tatil bayramı...

Dün gece istemeyerek uyudum , sabah istemeyerek uyandım , istemeyerek okula gittim. Yine istemeyerek derse girdim . Sonuç olarak hiç birşey yapmak istemiyordum ... Yine de son bir gayret toparla kendini özii , bak 5 saat kaldı , bak 4 saat kaldı , hadi 3 saat derken yine de en sevecen halimle , dersimi anlatıp , çıktım . Ne zor geldi bugün , anlatamam. Bir çeşit , rol yaptım yani. Zaten çocuklar , benden önce tatil moduna girmiş olduklarından , hem sayıları azdı hem de ilgileri. O son saat zil çaldı ya , bitirip eve geldim ya ...Ohh misss tatildeyim artık dedim.

Ama bu tatil , benim düşündüğüm anlamda bir tatil değil. Kurban Bayramı işte, klasik ziyaretler, mecruriyetler , vs ,vs... Geriye kalan son 3 günde de , ziplenmiş formatta okul işleri . Yani şimdiden gerildim. İçime sıkıntılar geldi.
.
Zaten şu bayram temizliği , bayram tatlısı adı verilen işleri sevmiyorum. İnadımdan yapmıyorum da. Yapılması gereken her zamanki şeyler , neyse o yapılır . O kadar ! Bu konuda hiç bir zaman "normal" olamadım zaten. Gerçi "normal çizgi nedir" o da tartışılır. Bazen insanlardaki telaşı görünce "ne oluyor , ben mi görmüyorum acaba " diye düşünürüm. Evett, bazı gelenek , görenekler sürdürülmeli ama ben geriliyorum işte. Şu bir iki günü düşünecek olursak , marketlerde , mağazalarda inanılmaz kuyruklar , kalabalık ... Resmen savaş çıkacak havası içinde itişip kakışmalar , ne gerek varsa bu kadar telaşa , sakin olun , sakin ...

Haa , bu arada başlık ters , çünkü ben de ters insanım :))

10 yorum:

manii dedi ki...

evet özii benimde canım ne temizlik ,ne tatlı yapmak istiyor.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

İyi bayramlar canım...

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

eski bayramlar olmadığı için artık tatil bayramı :)
bende tatil bahanesi ile ailemi göreceğim,gezeceğim,alışveriş yaopacağım....
iyi tatiller....:)

Primarima dedi ki...

Ne kadar doğru...bende deli oluyorum bu önüne bayram kelimesi konulupda yapılan her işe.Hele hele tv'de basbas bayram kredisi diye bağıran reklamlara!
Bende sizdenim anlayacağınız geriliyorum çok geriliyorum.

Unknown dedi ki...

aynen isim verilen işlerden haz etmiyorum bayram temizliği bayram vs si... ben de tersim demek...
ama çoşkulu hengameli bayram kalabalık aile toplantılarını seviyorum ama kalmadı :(

şeker pasta dedi ki...

Sevdiklerinle birlikte bol paylaşımlı ve mutlu bir bayram geçirmen dileğiyle, İyi bayramlar...

Cavill dedi ki...

Bazen bahane oluyor bayramlar dip bucak temizlik için, yani bende öle açıkcası.Çünkü çok misafirimiz olmaz ama bahane işte.canım istemese bende hayatta bayram falan dinlemem.
iyi ve huzurlu bayramlar bu arada.

Meleğin Dünyası dedi ki...

Jade ye katılıyorum.Benim için de bahene oluyor bayramlar tem. vs. için.gezecek ve gelecek çok kimse hakikaten yok.şimdiden son bir-iki gün yakın biryerlere gitsek mi planları yapıyoruz.Sevgiyle...
Mutlu bayramlar....

serrose dedi ki...

İyi bayramlar dilerim

özii dedi ki...

Herkese iyi bayramlar dilerimmm...