24 Aralık 2008 Çarşamba

Yağmur var yağmur...

Sabah 09:10 itibarıyla , 3. derse girmek üzere çekildi.

"Bu saat niye bu kadar erken çaldı ki ? Yoksa yanlış mı ayarladım ? Her yer karanlık , sokak lambaları bile hala yanıyor. 07:00 olmuş meğerse. offf yaa... Herkesler sıcacık yatağında uyurken , şimdi gidilir mi işe ? " diye düşünerek güne başladım. Nasıl da zor geldi kalkıp hazırlanmak , gökyüzünde kara kara bulutlar , hem rüzgar , hem de yağmur ... Acaba dedikleri gibi de kar yağar mıydı bugün ? Benim hiç umudum yok . Nedense burayı , pek kar tutmaz. Havada uçuşup , sadece damları süsler. Adı da kar yağdı olur. Şimdi baktım da , her yerlerde kar yağmış , ne mutlu herkese. Bir de bunun üzerine tatil olursanız , ben de kıskançlığımdan çatır çatır çatlarım artık.

Garip bir havası var Mudanya'nın. Dedim ya kar tutmuyor. Sanırım denizin etkisinden , hemen yumuşuyor. Ama poyrazı çekilecek gibi değil. Bekliyoruz artık ne yapalım , o gelmezse biz karlara gideceğiz. Geçen yıl , merkeze 8 km mesafede bir köyde çalışıyordum . Harika bir çam ormanın içinden geçip, giderdi yolu. Her defasında da "burayı çok seviyorum yaa " diye aklımdan geçirirdim. Ağaçlar yolun ortasına doğru birleşip , sanki bir tünel havası yaratıyordu .

Yine böyle yağmurlu bir günde evden çıktım , ama nasıl yağmur var anlatamam , silecekler yetişmiyor. 3 km sonra yol ayrımına geldim , bir de ne göreyim ? Köye giden yolda 5 cm kar var. İlginçtir işte , 1 km farkla hava değişime uğruyor. Yola girdim ama karda hiç tecrübem olmadığı için ya kaydırırsam , kontrol edemezsem diye korkuyorum . Tek bildiğimse " Sakın frene aniden basma , ağır ağır git " sözü . Kayacak olduktan sonra freni filan kim düşünür zaten. Bırakırım gider. Elbet duracak. Neyse bu şekilde yola devam ettim ama manzara müthiş , sanki dağa çıkıyorum. Birkaç küçük kayma atlattım ama çok panik yapmadım. O dediğim çamların oraya geldim. Kar burda daha fazla , 10 cm . Daha önce gelip ,geçen araçlar yol açmış olduğundan herkes ortadan gidiyor. Bende tabiki . Ta ki karşıdan kamyon gelinceye kadar. Ne yapmalıyım , kim kenara geçecek ? Ben geçsem , biliyorum yeniden kalkış yapamayacağım. Öyle böyle derken iş bana düştü , adam kaptırmış geliyor. Biraz sağa doğru yanaştım . Kar arabanın altına sürttü ve tok bir "gırrçç" sesi geldi ... Ben kaldım. vııjj vıjj vıjjjj , tık yok , araba kalkmıyor, tekerlekler boşa dönüp duruyor. vazgeçtim , indim arabadan. Kamyon az ilerde durdu. Şimdi sevinsem mi , üzülsem mi bilemedim. O an aklımdan binbir çeşit şey geçti . Neyseki adamlar köydenmiş , arabayı tanımışlar da yardıma geldiler. Yoksa başkası olsa , durmazdı. Sağolsunlar birisi arabayı itti , birisi kardan çıkartı derken , yola devam ettim .

Sonuçta kaymamak için öyle sıkı tutmuşum ki direksiyonu , stres yapmışım. Ne alakası varsa. Okula geldiğimde elim ayağım titriyordu. Dönüşte , zincir takıp gidince problem olmadı. Şimdi diyeceğim o ki , köyde yine kar vardır ama burada yağmur var yağmur...
* Resim alıntıdır. Çam ağaçları ve daha fazla kar olsaydı , yol aynısı olacaktı.

18 yorum:

SMİLENA dedi ki...

bizim burda kar var şekerim ama erimek üzere.anlayacağın bu sefer de tutmadı...

SMİLENA dedi ki...

unuttum.şu özii yazına bayıldım(yorum kısmında)çok hainsin bana hiç öğretmiyon böyle zımbırtıları...

özii dedi ki...

Hain miii ? ağlarım amaa:((

Aç şu msn 'yi yapalım şekercim , hiç konuşamadık ki onun hakkında...

Burcu SezeR dedi ki...

Kar dediydiler :)

özii dedi ki...

Yalan demişler :))

Unknown dedi ki...

özicim sen beni kıskandın da ben de seni kıskandım hadi bakalım :) o anlattığın yol beni abanta giden yola götürdü...

manii dedi ki...

Sabah bende pek zor geldim işe, söylene söylene bu havada işe gidilirmi ,otursak sıcacık evimizde diye ama geldik gene (söyleme valla patronuma :P)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

manzara harikaymış cidden,ben böyle bir yoldan işe gidecek olsam sürekli geç kalırdım sanırım;durup manzara izlemekten :)
bizde bu gece bekliyoruz efendim ,haala yağmur var .....

özii dedi ki...

* Ödeştik funda :))
* manicim sölicemmmm seni patronunaaa
* Gelir mi dersin Perili?

Benim Hayatim dedi ki...

Son resme bayıldımm!
Bir kış bizde epey kaymaştık şöyle ki kendi etrafında iki kere tam döndü sonra kaldırıma çarparak durduk. Korkarım, çook :)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Buradada yağmur var. Sabah ben 06:10 da kalktım :( Daha geceydi yaaa. Karanlıkta, soğukta kalkmak çok zor herkes sıcacık yatakta yatarken valla.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

sizin okul amma güzel yerdeymiş.manzara müthiş..

Cocukla Cocuk dedi ki...

karda zar zo giderken karşına kamyon çıkmasından daha kötü ne olabilirdi vallahi okurken ben ürperdim, geçmiş olsun yine iyi halletmişsin...aman dikkat

Handan dedi ki...

Burada da yağmıyor :(

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

ooh valla deniz manzarali okulunuz var ne guzel, ben butun gun iki agac gozdesi ile caddeye bakiyorum bilgisayarimin kosesinden.
pamuklarimiz sekerlenmeye baslamis bal gibi oldu, kıtır kıtır...
dun askam tvde okullar tatil haberleri kovaladik ama ablam uzuntu ve muz kabuklarıyla sabah servise yetisti, onun ve ogrencilerinin umudu bu aksam yagacak da yarın tatil olacak diye, bakalim neler olacak:)

Unknown dedi ki...

Yağmurun tadını çıkart Özlem, burada hava her gün güneşli ama inanılmaz bir soğuk, ayaz ve kuru hava:( 3 ay oldu yağmur görmeyeli nasıl özledim..
bu arada manzaraya bayıldımm

Ebruli dedi ki...

Kisin en sevmedigim yonu de, sabah erkenden sicacik yatagimdan kalkip, ise gitmek icin hazirlanmak. Her gun, yillardir nefret eder dururum bundan. Hic bikmadim inan...
Fotograftaki kar manzarasi ne kadar guzel...

Adsız dedi ki...

...please where can I buy a unicorn?