29 Eylül 2008 Pazartesi

4 kişilik GO...

" GO " iki kişi arasında oynanan , zeka ve strateji oyunudur . Daha fazla alana sahip olma çabası içinde , alınan-verilen esirler ve tahta üzerinde yaşanan , ölüm - kalım savaşı... Bir çeşit paylaşım aslında .
.
Bir de " RENGO " adı verilen 4 kişiyle oynanan eşli go var. Eşlerin ikişerli takım halinde (iki kişi beyaz, iki kişi siyah) dönüşümlü olarak oynadığı şekli. Ancak burada , eşinin her hamlesinden sorumlusun , eşin hamle yaparken en iyi noktaya hamle yaparak oyunu alabileceği gibi , hiç beklenmedik bir hamleyle de , oyunun sonunu getirebilir. Yani sadece 1 hamle bile , herşeyi değiştirebilecek kadar güçlü olabilir... İnanılmaz heyecan verici....

Ama bu resimde gördüğümüz , daha önce hiç duymadığım , görmediğim bambaşka birşey. Görünce çok etkilendim. Henüz adını bilmiyoruz ama en iyi oyuncumuz ona " İNSAFGO " adını verdi . Burada 4 ayrı renk olduğuna göre , 4 kişilik bir yaşam savaşı bu. Oyun alanı da tahta yerine cam . Aslında bu da çok orjinal. Çünkü her ne kadar tahta ve cam birbirine tezat iki kavram olsa da , bize pek garip gelmiyor. 25x25 ' lik cam bir goban . Yani 625 nokta demek. Kimbilir ne kadar keyiflidir.
.
Oynamayı çok isterdim. Ama nasıl ? Acaba bu iş için bonibonlar kullanabilir mi ? Hem oyun sonunda esirler de afiyetle yenirdi. Şaka tabii. Yoksa boncukçuları gezip , benzer bir şeyler mi bulmalı ? Burada sadece siyah , beyazı var. Sırf bu yüzden de Japonya'ya gidilmez ki canım ...Ama belki bir gün !! Neden olmasın ?
** ( Fotograf Hideki Enda'nın blogundan alınmıştır Teşekkürler... )

11 yorum:

Katre dedi ki...

Hımmm.. dikkatle okudum seni gidi go cu seni :)))

özii dedi ki...

Aşığım ötesi yok :)
Ama ilerleyemiyorum işte...
Hem yakında turnuva var gaza gelmem lazım :))

Böcek dedi ki...

bu oyunu aklı oyunları filminde görmüştüm..etkilenmiştim baya.. merak da etmiştim :) saolasın cnm ii bayramlar :)

ROSA E OLIVIER dedi ki...

"Love is the one who masters all things"

Mawläna Rumi...for you...

edağ dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
edağ dedi ki...

Aslında bu normal Go dan daha zor, düşünsene bu insafgo yu danların oynadığını kimbilir nasıl hamleler yaparlardı :D

Meleğin Dünyası dedi ki...

bu GO oyununu pek anlamadım ama senin heyacınını çok iyi anlıyorum.Umarım oynama imkanın olur:))

özii dedi ki...

** Böcekcim , Akıl oyunları ve pi çıkış noktası zaten sonra da şibumi :))

** Edacım danların bu oyunu oynadığını düşünmek bile istemiyorum hele biyoyomileride eklersek ..offf bir haftaya ancak :DD

** Melekcim bu yıl aralık ayında yine Ankaradayız , gel izle bakarsın seni de büyülerim :))

zeyno dedi ki...

Sevgili Ozi döndüm ben aranıza yeniden.. Hepinizi özlemişim.. Çokkk hem de..

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

rengo oynamak cok zevkli, kendinden sorumlu oldugun 3 farkli zihnin onune cikardigi problemleri iyi yorumlamak zorunda kaliyorsun. en son rengo oynadigimda stresten kalp krizi gecirecegimi sanmistim. insafgo daha insafli duruyor, ben bir cuma aksami deneyelim derim:)

özii dedi ki...

Neden olmasın ama taşlar?