15 Eylül 2008 Pazartesi

Düşünen sadece KADIN...

Bu dünyaya erkek olarak gelmek varmış ama X kromozomu yüzünden olamamışız....Yapacak birşey yok ama bu benim söylenmeme engel olamaz. Sevgili Katre 'de geçen gün demişti zaten "engellemeyin özii'yi " , evett engellemeyin beni , bugün HER TÜRLÜ bütün erkeklere kızasım var. Hepsi de aynı aslında ...Tornadan çıkmış gibiler...

Önceleri deli gibi aşıktırlar, çok severler , bizsiz bir hiçtirler , çok düşüncelidirler , hatta böylesi bana mı denk geldi diye için için sevinirsiniz bile , size hiç ama hiç kıyamazlar, sonraları hala çok severler ve hala bizsiz bir hiçtirler. Çünkü , kendi işini kendisi görebilen bir erkek pek yoktur. İstisnalar yok değil , elbette var. Hatta bir bayana göre çok daha iyisini yapanlar bile var . Ama onlar da " evlensekte şu çile bitse" diye dört gözle bakarlar.

Önce sevgili , sonra bir eş ve daha da sonrasında hem eş , hem anne oluruz eşlerimize. O kıyamadıkları biricik aşkı olan eş , artık kendisini unutmuş evi için , eşi için , çocuğu için çırpınan biri olmuştur. Her şeyi detayıyla düşünen ve planlayan biridir o. Bu konuda asla bir erkek üstünlük gösteremez. Detaycı bir erkek yoktur çünkü. "Olsada olur , olmasa da , bişey olmaz " mantığıyla yaklaştığından, herşeyi önceden planlama işi kadınındır. Ve hata kaldırmaz. "Söylemedin ki" derler yine sorumluluktan kurtulurlar. Herşeyi söylemek , hatırlatmak lazımdır. O anlamda kafası rahattır , ne bir soru işareti vardır , ne de herhangi bir endişesi. Bilir ki eşi onun yerine de her şeyi düşünmüştür .O sadece işini, evine gelip dinlenmeyi , akşam ne yemeği olduğunu düşünmeye başlar. Belki , bu kadar katı değil ama eninde sonunda bu formata giriliyor. Ufak tefek değişiklikler olsa da . Sonrasında kadın , kendine sormaktan vazgeçemediği şeyi , defalarca yine soruyor : EVLİLİK BU MU OLMALIYDI ?

Nedense bir takım işler kadının üzerine resmen yıkıma uğrar. Düşünsenize , sabah yataktan kalkıp aklımıza gelen binlerce konuyu , kaç erkek düşünmek zorunda kalıyor ki ??

-Kalkıp yatakları toplamak lazım
-Sonra evi toplamak lazım.
-Ayy çamaşırlar da birikti , renklileri beyazlardan ayırıp makineye atmak lazım
-Makine bitti , çamaşırları asmak lazım , kurumuştur toplamak lazım
-Ütüleri yapmak lazım
-Tuvalet kağıdı bitmiş , yerine yenisini takmak lazım
-Lavobaları ovmak lazım
-Havluyu değiştirmek lazım
-Nevresimleri değiştirmek lazım
-Banyoda sıvı sabun bitmiş , doldurmak azım
-Her yer toz olmuş , süpürmek lazım ,silmek lazım
-Kahvaltı hazırlamak lazım , bu arada öğlende ne pişirsem derdiyle gerilmek lazım.
-Bu işin akşamı da var diyerek daha çok gerilmek lazım
-Eksikleri tespit etmek , liste yapmak lazım
-Alışverişe gitmek lazım
-Çocuğun ödevlerini kontrol etmek lazım
-Çocuğun , ertesi gün okula giyecek kıyafetlerinin hazır olması lazım
-Çantasını konrol etmek lazım
-Ayakkabılarının tozunu alıp , silmek lazım
-Eşimin giysileri temiz mi , ütülümü ayarlamak lazım , lazım , lazım lazımmmmm derken kendimizi kaybediyoruz. Bunlar benim bir anda aklıma gelenlerdi. Hepimiz biliyoruz ki daha sayamadığımız binlercesi var . Ve hepsi de bizim sorunumuzmuş gibi . Düşüncesi bile yoruyorken ...

Zaman zaman bazı işleri eşlerimize yıkıyoruz . 2-3 tanesini yapsa mutlu oluyoruz hafifliyoruz . Ama söylemek gerekiyor. Yoksa kendiliğinden düşünemez . Çünkü gerek görmez. Çünkü acil değildir ya da zamanı değildir. Aynı evi , aynı şartları paylaşmıyormuş gibi , ona ait işler değilmiş gibi ,söylene söylene yapıp " Yardım etmiyor muyum canım. Haksızlık etme" diyip, üste de çıkarlar. Sanki bütün herşeyi annemizin evinden getirmişiz , yapmaktan zevk aldığımız işler olduğu için bırakmamışız ve bayıla bayıla üstlenmişiz gibi !!!

Bir daha dünyaya gelecek olsam , erkek olmak isterdim , ERKEK. Yüreğimde en güzel , en özel sevgiyi taşısam bile....
.
* Erkek okuyucum varsa , kendini savunabilir ama her durumda haksız çıkartılacaktır. Duyurulur !!!

6 yorum:

Meleğin Dünyası dedi ki...

Seni yine çıldırtmışlar öziicim.
Sonuna kadar katılıyorum.Doğru.Ama yine de erkek olmak istemezdim..

özii dedi ki...

Melekcim , bu benimkine has değil zaten yanlış anlaşılmasın !
Ama bunların geneli böleee...Eline yapışacak sanki...Yok yok hepsine kızgınım...

SMİLENA dedi ki...

ah yarama tuz bastın.
no man,no cry !!!sözün bittiği yerdeyim...

Böcek dedi ki...

bence bunların olmaması biraz da biz kadınların elinde.. yani erkeğe bu anlamda bu kadar taviz vermek.. sen yapmıyorsan ben hiç yapmam deyip,istemeye istemeye evi birkaç gün oluruna bırakmak lazım.çamaşirlar biriksin bakalım temiz gömlek bulabilecek mi? yada akşam yemeğini çocuğu bahane edip hastalandı uğraşamadım diye yapmamak;aç kalsın. belki o şekilde yola gelir..
evlilik tek başina kurulan bir çadır değil ki..

özii dedi ki...

Yapmıyorum ki zaten boşasa yeridir umrum değil :))
Beraber yapılınca daha kolay...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

BAYILDIMM YAZDIKLARINA...ERKEĞİN ANATOMİSİ BU KADAR GÜZEL ANLATILIR :))