18 Aralık 2013 Çarşamba

Terk-i ev vaktidir...

Yaklaşık 1 yılı aşkın süredir Bursa bağlantılı anayolda , 2 aydan fazla süredir bizim ana caddede -ki halen devam etmekte-  kısım kısım da sokaklarda olmak üzere bitmek tükenmek bilmeyen bir asfalt çalışması var. 
 
Daha geçen yıl yapılan kaldırımlar sökülüyor. Neymiş yol genişletme çalışmasıymış. Neden yaptın, neden bozdun, neden baştan düşünmedin ? Para çok yaa , puzzle gibi sök tak , olmadı bir daha yap , ne olacak sanki , maksat iş olsun. Bugün geçtiğin yoldan , ertesi gün geçme şansın yok. Kapatmışlar. Haydi bakalım işin yoksa , arka yollardan dolaş dur. El kadar yerde olmayan trafik , sıkıntı yarattı anlayacağınız. Bu çalışmalar yüzünden arabaların her bir parçası gacır gucur etmeye , vidaları gevşemeye , tekerlekler de fırladı fırlayacak duruma geldi...
 
Elbetteki yollarımız düzeltiliyor , güzelleşiyor buna bir şey dediğim yok ama hoşgörümüz de bir yere kadar. Uygunsuz saatlerde yapılan çalışmalara itirazım var. Gündüzler torbaya mı girdi akşam 7 olunca , adamlar asfalt atmaya geliyor. Yol zaten trafiğe kapalı , kullanım dışı , gündüz yapsanıza şu işi. Mesai hikayesi mi?  Yoksa gündüz asfalt atılmaz diye bir kural var da , ben mi bilmiyorum. Varsa da atanlar suç mu işlemiş oldu. Tam herkes işten çıkmış , evine gelmiş , dinlenirken pencerelere varıncaya kadar ev titriyor. Neymiş asfalt atıyorlarmış. Gündüz atsana kardeşim , akşam akşam adamı sinir etmeye mi geldin...
 
Neyse günler süren ızdırap bitti de güzel bir yolumuz , çok şükür. Ama tam bitti yol trafiğe açıldı derken , o da ne ? Yapılan asfaltın bir bölümü yeniden kesilmeye başlandı. Yine gelmiş o kabus alet...Carrrr carrrr , cııırrrrr cııırrrrr , ta taa taa taaaa o ses beynimi yedi yine. Ne oldu kardeş , içeride eldivenin mi kaldı , yoksa telefonun mu ?  :))
 
Sitenin bahçesine girmişler kesmeye devam ediyorlar. Eyvah !
Terk-i ev vaktidir :))))))
 

4 yorum:

Handan dedi ki...

Öziicim bu yaz memleketin batısından doğusuna bir sürü yolculuk etmiş birisi olarak diyorum ki heryer aynı. Sürekli bir asfalt yapımı var. Kimler para kazanıyor acaba bundan diye düşünmeden edemedim doğrusu.

özii dedi ki...

farkındayım canım . ağlarla örülüyoruz ya o budur :)))
zaten yapılması gereken bir şeyi üstlenmek kolay :)
sence kimler kazanıyor ?

E dedi ki...

"Ne oldu kardeş, içeride eldivenin mi kaldı, yoksa telefonun mu?" Ya da "Ne oldu kardeş, paran yetmedi mi?" :)Bir kerede planlanıp bitirilebilecek o kadar iş tekrar tekrar yapılıyor ki insanın aklına illa geliyor bazı şeyler :)

özii dedi ki...

Haklısın Engin, kimsenin günahını almayalım diyorum ama onlar boy boy çıkıyor zaten...