20 Aralık 2013 Cuma

Bazen sadece konuşuyorum...

Ben hiç pozitif olamazmıymışım ? Herşeye kusur mu bulacakmışım ? Ben çok mu doğru insanmışım ki vs,vs,vs...Bunları duyduğumda çok üzüldüm açıkçası .Bir de işin içinde aşırı hassaslığım olduğu düşünülünce.... 

Beni tanımayan birisi ya da az tanıyan birisi için bunları söylemek elbette çok kolay. Evet olaylara negatif yaklaşırım bu doğru. Her zaman her şeyin önce kötüsünü düşünür gerekli tedbiri alır sonra iyi yanlarını görmeye çalışırım. Bu iyi birşey değil biliyorum ama değiştiremiyorum. O yüzden de her zaman pozitif olamıyorum.

Her olayda her şeyde kusur aramam. Ama kusur varsa da söylemekten çekinmem. Geçen yazımda da söylemiştim herkes işini doğru yapsın. Önemli olan bu. Küçük kusurlar göze batmaz bile. Zaten bir çok  kişi rahatsız olduğu şeyleri söylemediği için herşey kusursuzmuş gibi görülmüyor mu? Ve sonra hep öyle kalıyor maalesef. Ben söyleyince mi suç oluyor ? Ben kendi kusurlarıma da bakarım. Hatta yaptığım pek çok şeyi önce kendim eleştiririm , beğenmem. Ama herşeyin doğrusunu yapmaya çalışırım. Hatta bazen dersten çok , doğru davranışı kazandırmak benim için çok daha önemlidir.

Haa benim hiç mi yanlışım olmadı , elbette olmuştur ama başkalarına değil olduysa yanlışımda , zararım da kendime olmuştur.Gerekli dersi alıp öğrenmişimdir. Ya da öğreniyorumdur :)  

Yani her söylediğim şey kusur bulmak için değil , bazen sızlanmak , bazen kendi kendine konuşmak , bazen sadece ama sadece paylaşmak için...Bende biliyorum herşeyi çözemeyeceğimizi , herşeye gücümüzün yetmeyeceğini. Bakmayın işte bazen sadece konuşuyorum ...Okuyup geçin işte :))

 

2 yorum:

Handan dedi ki...

Günaydın canım :-)

özii dedi ki...

Günaydın Handan'ım ;) güzel bir gün değerlendirmek lazım :)