12 Kasım 2008 Çarşamba

Kramp...

Uykunun en tatlı anında , hissedilen ve en istenmeyen acı , baldıra giren kramplardır sanırım... Öyle bir acı ki , baldırı kendine çeksen bir türlü , çekmesen bir türlü , sanki o an uzatsan, kopacakmış hissi veriyor. Sonra gittikçe hafifleyen ama yanmaya devam eden bir hale dönüşüyor. Yine uykuya dalıyorsun ama sabah yataktan kalkarken kendini yine hatırlatıyor. Bazen birkaç gün üst üste yaşanan bu durum , acaba mineral eksikliğim mi var sorusunu sorduruyor kendimize. Bunun için de süt , yoğurt , soda , muz gibi besinlere ağırlık vererek önlem alabiliriz.
.
Uzmanlarımız krampsız bir hayat için; susuz kalmamaya dikkat etmeli , fiziki çalışmalardan önce mutlaka ısınmalı ve spora başlarken açma germe egzersizleriyle başlanmalı diyor.

Bugünlerde bende beslenme konusunda biraz dikkatsiz davrandığımın farkındayım. Her sabah güne sütle başlamayalı, kase kase yoğurt yemeyeli uzun zaman oldu . Ayrıca gün içinde su içmeyi unutan kaç kişi vardır ? Faydasını çok iyi bilen , fakat uygulayamayan biri kramp da yaşar , başka şeylerde...

13 yorum:

şeker pasta dedi ki...

Ya şu suyu lıkır lıkır içenlere gıpta ediyorum. Benim su içmek aklıma gelmiyor gün içinde, yoğurt ve sütle aram iyi ama, su konusunda dikkatli olmam gerekiyor sanırım. Zira kramp sorununu sık yaşayanlardan biri de benim.

Ducky Bug dedi ki...

Başucunuzda iğne bulundurun.Kramp anında "hafifçe" batırın çözülüyor.Yani bende de aynı sorun var.Büyüklerim çok ayakta durmuşsun ondandır dediydi :P evet,kalanını dinlemedim :) ama küçükken kramp anında iğne batırın gibi bir şey okumuştuk sanırım.Hatırlamıyorum ama işe yarıyor :))

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Merhabalar, o kramp çoğu zaman sabaha karşı benim kabusum oluyor. Ve dediğin gibi acısını gün boyu hatırlatıyor. Bilgiler için sağol canım. Sevgiyle kal.

SMİLENA dedi ki...

geçmiş olsun canım....

Katre dedi ki...

Geçmiş olsun. Demek krampların sebebi ziyareti bundanmış hee. Teşekkür:)

özii dedi ki...

İğne işi düşünmeliyim :) bide onun acısıyla uğraşmayalım sonra ...

su içmem lazım suuuu....

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

bir ara ben de muzdariptim ,ayak parmaklarımı öne doğru kıvırınca hemen geçiyordu,bana magnezyum eksikliği demişti doktor,ve yazdığın besinleri ,özellikle bol muz yememi söylemişti ha birde magnezyum haplarım vardı :)))

Handan dedi ki...

Ya ben hamileyken çok çekiyordum kramptan. Doğumdan sonra ilk iş güzel bir gerinmiştim kramp girecek korkusu olmaksızın.

İlknur dedi ki...

Bende hamileyken çok çektim.Magnezyum eksikliği hapı kullanmıştım biraz rahatlamıştım.Herkese geçmiş olsun...

özii dedi ki...

Anlaşılan yanlız değilmişim :)

Unknown dedi ki...

şu suyu seveni ayrı seviyorum ben
insan bir bardak su içmeden günü geçirir mi evet geçirir ben! o kramplar bende hamilelikte feci anlar geçirtmişti sonrasında topuklu giydiğimde oluyor ama su? valla arada içmeye çalışıyorum en azından zehir gibi gelse de tadı mecbur...
Spor? benim gibi BESYO mezununa spor çok yaptım zamanında şimdi uzağım kendisine ay ne ayıp :)

Ebruli dedi ki...

"Saglikli beslenme" nedir cok iyi biliyorum ama bazen ipin ucu kaciveriyor iste...

özii dedi ki...

İŞte sorunmuz da bu , biliyoruz ama uygulama yok !! her şeyde böyle değil miyiz?